banner

Het zijn onzekere tijden voor wintersporters. Het is onduidelijk wanneer reizen weer mogelijk (en toegestaan) is en hoe en wanneer de skigebieden open gaan. Toch blijven de skigebieden in Oostenrijk optimistisch. Zij hopen nog voor de kerstvakantie de liften en pistes te kunnen openen. Dat vertelde Franz Hörl, de voorzitter van het Fachverbandes der Österreichischen Seilbahnen vandaag ‘off the record’ tegen een Oostenrijkse journalist.

Politieke steun voor opening in december

De skigebieden willen zo snel mogelijk nadat de strenge lockdown in Oostenrijk wordt opgeheven open. Ze vinden dat ze daarvoor meer dan genoeg corona voorzorgsmaatregelen getroffen hebben. Inmiddels hebben ook de voorzitters van de deelstaten Tirol en SalzburgerLand zich uitgesproken voor een opening in december. Wilfried Haslauer, de voorzitter van de deelstaat SalzburgerLand, is zelfs het meest concreet. Hij verwacht dat de skigebieden op 19 december open kunnen. Hotels, appartementen en restaurants zouden dan echter nog gesloten blijven, die gaan pas een week later open.

Berghut in de zon in Saalbach: Heerlijk genieten in de zon. Zoals hier in skigebied Saalbach.
Accommodaties en restaurants blijven nog langer gesloten.

Niks is zeker: afhankelijk van het aantal besmettingen

Ondanks de positieve berichten in de Oostenrijkse media is het nog alles behalve zeker wat er gaat gebeuren. Alles is afhankelijk hoe snel en goed men de uitbraak van het coronavirus onder controle krijgt. Maar ook op dat gebied kon vandaag goed nieuws worden gemeld. Het aantal nieuwe besmettingen nam vandaag behoorlijk af.

Woorden én daden: sneeuwkanonnen vol gas aan

Afgelopen weekend lieten de skigebieden al merken dat ze alle vertrouwen hebben in het komende wintersportseizoen. Overal in Oostenrijk produceerden sneeuwkanonnen volop kunstsneeuw. Dat de skigebieden deze investering maken, laat zien zijn dat zij er van uit gaan dat er deze winter geskied kan worden. Kunstsneeuw is namelijk alles behalve goedkoop. Een kubieke meter kost al snel 3 euro.

Sneeuwkanonnen aan in Fanningberg
De sneeuwkanonnen stonden vol gas aan

Italië wil alle Europese skigebieden tot januari dichthouden

Waar de Oostenrijkers positief zijn over wintersport in december, komen uit Italië andere berichten. De Italiaanse krant ‘La Repubblica‘ meldt vandaag dat de Italiaanse overheid steun zoekt om alle skigebieden in Europa tot medio januari dicht te houden. Door de skigebieden in heel Europa dicht te houden hopen de Italianen een derde uitbraak van het virus te voorkomen.

De kans dat het tot een Europese sluiting komt lijkt echter klein. Volgens dezelfde krant heeft de Zwitserse overheid namelijk al laten weten dat zij de skigebieden ‘gewoon’ open laten. Italianen zijn daar echter niet welkom.

Afwachten in Frankrijk

Frankrijk, dat nog in lockdown is tot 1 december, wacht nog even af. De Franse overheid heeft vandaag bekend gemaakt dat er voor 5 december duidelijkheid komt of skigebieden al dan niet met kerst open kunnen.

Nog even geduld

Ondanks het positieve nieuws uit Oostenrijk, blijft het nog even afwachten wanneer en hoe de skigebieden open gaan. Er wordt op dit moment heel veel gespeculeerd en dat zorgt helaas voor veel onduidelijkheid. Op dit moment kunnen we niet veel anders doen dan afwachten. Eerst moeten de coronamaatregelen hun uitwerking hebben en pas daarna weten we wat er precies gaat gebeuren. Dat is enorm balen, maar we kunnen er helaas weinig aan veranderen..

Op de hoogte blijven?

Elke winter houden we onze lezers op de hoogte van de actuele stand van zaken in de skigebieden. Wil je daarvan op de hoogte blijven? Volg ons dan via social media:

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Winterdromen van een familievakantie in Gargellen
Ook interessant
5 heerlijke appartementen in Montafon