sneeuw onderweg naar Oostenrijk

Volgens verschillende weer websites is “Koning Winter” onderweg naar Oostenrijk. En dat is goed nieuws voor de skigebieden. Want hoewel een paar skigebieden inmiddels enkele pistes geopend hebben, kunnen ze best nog wat sneeuw en kou gebruiken.

Sneeuw tot in de dalen.

Hoewel het overal in de alpen koud wordt dit weekend, zal het met name in Oostenrijk aanzienlijk gaan sneeuwen. De verwachting is dat vannacht de eerste sneeuw valt. De sneeuwgrens bevindt zich dan rond 1.000 meter.  Dat betekent dat voor het eerst deze winter de dorpen in de skigebieden echt wit worden. Dat worden vast mooie plaatjes op Social Media. Wij gaan er in ieder geval foto’s van maken!

Hieronder staat de verwachting voor Flachau voor de komende zeven dagen. Er wordt daar zo’n 30 cm sneeuw verwacht.

Hoeveel sneeuw wordt er verwacht?

De meeste sneeuw wordt verwacht in Slovenië. In Slovenj Gradec, een klein skigebiedje in Slovenië. Daar wordt ruim 65 cm sneeuw verwacht. Ook in de Oostenrijkse deelstaten Steiermarken en Salzburgerland wordt de komende dagen een behoorlijk pak sneeuw verwacht. Hieronder staan de 10 skigebieden waar de komende 7 dagen de meeste sneeuw verwacht wordt (bron). Opvallend is dat de populaire skigebieden in Tirol en Vorarlberg vooralsnog op weinig sneeuw kunnen rekenen.

Ook merkwaardig is dat de modellen het niet helemaal met elkaar eens zijn over de hoeveelheid sneeuw die gaat vallen de komende zes dagen. Andere weer websites melden bijvoorbeeld dat er bijvoorbeeld in de buurt van de Dachsteiner gletsjer maar liefst 70 cm verse sneeuw wordt verwacht. En ook in Sölden wordt een behoorlijk pak sneeuw verwacht.

Het blijft dus even afwachten hoeveel sneeuw er nou echt gaat vallen. Hoe dan ook is de sneeuw goed nieuws voor de skigebieden in Salzburgerland. En langzaam maar zeker komt de winter er aan. Heb jij je wintersport al geboekt? Of wacht je nog even af tot er nog meer sneeuw valt?

sneeuw in oostenrijk

2 Commentaren

 • Snowboarder,

  Er is sneeuw onderweg dit weekend….. maar welk weekend? Geen idee of je dit artikel net hebt geschreven of twee weken geleden…?

  • Frank van Delden,

   Dank voor je reactie snowboarder. Dit artikel is van vorige week..(25/11( deze sneeuw is inmiddels al deels gevallen. Het weekend van 1-2 december wordt er nog meer sneeuw verwacht!

 • Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Eerder verschenen
  Live: het sneeuwt in Oostenrijk – winterbeelden 26 nov. 2018
  Ook interessant
  De winter start: kou en sneeuw onderweg naar Oostenrijk