Wil je weten hoe wij met jouw persoonsgegevens en privacy omgaan? Lees dan onze privacyverklaring.  Ben je op zoek naar inspiratie voor je volgende vakantie? Bekijk dan vooral

Over ons

op-wintersport.nl is 100% in eigendom van:

Paper Moon Media KG
Badeseestraße 389 / 2
5531 Eben im Pongau
Oostenrijk

KVK/ CoC: 523006b, Landesgericht Salzburg

Vragen?

Heb je vragen of een verzoek met betrekking tot jouw privacy of de verwerking van jouw gegevens? Neem dan contact op met:

Frank van Delden
T: (+43) 664 7514 1981
E: frank@op-wintersport.nl

 

Persoonsgegevens

op-wintersport.nl verwerkt persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring. Wij verwerken persoonsgegevens die we van jouzelf verkregen hebben, of die afkomstig zijn uit open bronnen (zoals social media en het handelsregister).

De gegevens die wij verwerken zijn:

  • Bedrijfsnaam
  • Voor- en achternaam
  • E-mailadres
  • Websiteadres
  • Postadres
  • Telefoonnummer (vast / mobiel)
  • Inhoud van opmerkingen en/of eventuele e-mails
  • IP-adres (indien je een reactie / opmerking achterlaat)
  • Portetten (wanneer je Gravatar gebruikt)

Daarnaast worden geanonimiseerde data (locatiegegevens, internetbrowser en apparaat type) verzameld door Google Analytics en Matomo. Met deze gegevens kunnen wij rapportages maken over bezoekers aantallen en gelezen artikelen.

Doeleinden en grondslag

op-wintersport.nl verwerkt jouw persoonsgegevens alleen wanneer we dat volgens de AVG / UAVG /GDPR mogen. We verwerken jouw persoonsgegevens voor de volgende doeleinden:

Contact

Wanneer je contact met ons opneemt via het contactformulier, e-mail, social media of telefoon, dan ontvangen we van jouw gegevens. Deze verwerken we om te kunnen reageren. We bewaren deze gegevens maximaal 5 jaar. Het is in on gerechtvaardigd belang om deze gegevens op te slaan, zodat we onze service naar jou kunnen waarborgen, je kunnen helpen en de juiste prioriteiten kunnen stellen.

Reacties en opmerkingen onder een artikel.

Reageer je onder een artikel, dan verwerken we je naam en je ip-adres. Daarnaast verwerken we mogelijk je url, e-mailadres (als je die achterlaat) en je portretfoto (wanneer je gebruik maakt van Gravatar). Publiekelijk is enkel jouw (gebruikers)naam eventuele portretfoto en url en het bericht zichtbaar.

Deze informatie blijft in principe oneindig staan. Tenzij wij de opmerking als verouderd beschouwen, of wanneer jij een verwijderingsbezoek bij ons hebt ingediend. We hebben een gerechtvaardigd belang om de opmerkingen te laten staan. Zeker wanneer jouw opmerking tot discussie of andere opmerkingen heeft geleid.

Offertes, overeenkomsten en facturen

Vraag je bij ons een offerte aan, dan hebben wij je persoons- en bedrijfsgegevens nodig om een geldige offerte op te stellen. Datzelfde geldt voor het opmaken van overeenkomsten en facturen. Voor de verwerking van persoonsgegevens in deze gevallen verwijzen wij naar onze ‘VERTRAGSDATENSCHUTZERKLÄRUNG‘ die standaard onderdeel uitmaakt van onze Algemene Voorwaarden / AGB.

Gegevensverwerkers

Wij delen bovenstaande persoonsgegevens met derden als dit noodzakelijk is voor het uitvoeren van de overeenkomst en om te voldoen aan een eventuele wettelijke verplichting. Met bedrijven die je gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een bewerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van jouw gegevens. Onze voorkeur ligt daarbij bij gegevensverwerkers binnen de EER. Alleen als het echt niet anders kan, zetten we diensten van buiten de EER in.

Persoonsgegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door op-wintersport.nl en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die wij van jou beschikken in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen.

Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar:
Frank van Delden (frank@op-wintersport.nl).

Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vragen wij jou een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op jouw verzoek.

op-wintersport.nl wil je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen

op-wintersport.nl neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met Frank van Delden via frank@op-wintersport.nl.

Cookies en vergelijkbare technieken, die wij gebruiken

op-wintersport.nl gebruikt technische, functionele en analytische cookies die geen inbreuk maken op je privacy. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen op jouw computer, tablet of smartphone. De informatie die in de cookie is opgeslagen kan naar onze website teruggestuurd worden, wanneer je de website opnieuw bezoekt.

De cookies die wij gebruiken zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en jouw gebruiksgemak. Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen. Ook kunnen wij hiermee onze website optimaliseren. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen.

Matomo analytics

Voor het verzamelen van analytische data en voor het verbeteren van de gebruikerservaring op op-wintersport.nl maken wij gebruik van Matomo Analytics. Deze analyse tool is vergelijkbaar met Google Analytics, maar houdt veel meer rekening met de privacy van onze bezoekers. Niet voor niets wordt het gebruik van deze ethische analyse tool aangeraden door de EU.

Google analytics

Omdat we in een transitie zitten van Google Analytics naar Matomo Analytics, maken we op dit moment nog gebruik van Google Analytics. De google analytics cookie wordt 50 maanden bewaard. Voor jou privacy hebben we alle gegevens geanonimiseerd door het laatste octet van je ip-adres te maskeren.

OneSignal

Voor het versturen van push-berichten maken wij gebruik van de plugin OneSignal. Om de werking van de push-berichten mogelijk te maken wordt er een cookie geplaatst. Omdat OneSignal zich ook aan de wet moet houden wordt alle informatie anoniem opgeslagen en verwerkt. Ook wij hebben geen inzage in ip adressen die eventueel te herleiden is naar de bezoeker.

Afmelden voor de push-berichten kan je zelf doen. Hier staan de handleidingen voor het afmelden.

Meer informatie over de privacy policy van One Signal vind je hier.

Gravatar

Wanneer je een account hebt bij gravatar, kan je via hen een foto van jezelf bij je reacties plaatsen. Hun privacy beleid vind je hier.

Google fonts

We gebruiken Google Fonts van het bedrijf Google Inc. Dit is een collectie met meer dan 800 lettertypes die vrij te gebruiken zijn.

Google Fonts wordt gebruikt zonder authenticatie en er worden geen cookies naar de Google Fonts API gestuurd. Als u een account bij Google heeft, wordt er geen informatie over uw Google account naar Google gestuurd tijdens het gebruik van Google Fonts. Google registreert alleen het gebruik van CSS en de gebruikte lettertypen en slaat deze gegevens veilig op. Meer informatie over deze en andere vragen kunt u vinden op https://developers.google.com/fonts/faq.
Welke gegevens door Google worden verzameld en waarvoor deze gegevens worden gebruikt, kunt u lezen op https://www.google.com/intl/nl/policies/privacy/.

Youtube

In een aantal artikelen embedden we interessante video’s van Youtube. Wanneer je via onze website een video van YouTube bekijkt, plaatst YouTube een cookie om te zien welke video’s jij bekijkt. Deze cookie kan ook gebruikt worden om voor jou relevantie video’s en advertenties te tonen. Deze cookies worden maximaal 2 jaar bewaard. Meer informatie over deze cookie vind je hier.

Sociale media

Op deze website kunnen artikelen eenvoudig via social media gedeeld worden via buttons. Lees hieronder hoe de verschillende media partners met privacy omgaan:

Wijzigingen

Het kan voorkomen dat deze privacyverklaring gewijzigd wordt. Bijvoorbeeld wanneer we andere informatie gaan delen of diensten gaan aanbieden. Je kunt de meest recente versie altijd op deze website nalezen. Wanneer de wijzigingen direct op jou van toepassing zijn, zullen we ze ook met jou communiceren.