Deze winter kwamen wij voor het eerst in contact met het Finse kledingmerk Reima. Op de website verklaart Reima als doe te hebben ‘kinderen plezier te laten beleven aan bewegen’. Een mooi doel. Wij besloten het merk te testen. Hieronder lees je onze ervaring met skikleding van Reima.

Plezier bij bewegen

Het eerste wat opvalt bij Reima skikleding zijn de mooie kleuren. Wij gingen voor een oranje ski jack, blauw ski jack, bijpassende broeken, geel thermo ondergoed en twee tinten grijs fleece vest. De kleuren zijn helder en fel en spreken kinderen aan. Er is ook genoeg zwart verkrijgbaar voor kinderen die minder gek zijn op kleur. Met plezier bij het dragen zit het dus direct al goed.

De kinderen kunnen dus niet wachten om de kleding te dragen en zodra de eerste sneeuw valt wordt de skikleding aangetrokken en aan een test onderworpen. Er wordt gekozen voor de oranje ski jas van Reima met een zwarte skibroek en zwarte handschoenen. Er wordt in gesleed, geskied, sneeuwpoppen gebouwd en na drie dagen een sneeuwballen gevecht gevoerd. Helaas in smeltende sneeuw en de jas is volledig onder de modder als zoonlief erin thuiskomt.

Ik kan wel huilen en stop vol goede hoop de jas en broek in de wasmachine op 30 graden. Na het wassen vraag ik me af of de jas schoon is geworden. Ik stop hem met drie tennisballen in de droger en een half uur later komt de jas volledig schoon, droog en heel uit de machine.

Kortom: Plezier bij het bewegen +1.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Reima (@reima)

Functionele kinderskikleding

Reima skikleding is afkomstig uit Finland. En nu verwacht je dat ze in Finland weten hoe ze winterbestendige kleding moeten maken. De skikleding werd gedragen op mooie dagen maar ook op extreem gure dagen (-6 graden, sneeuwval, volledige bewolking). De kleding hielt de kinderen warm en droog. Maar vooral: niet te warm en niet te koud. Ideaal als je een allround ski outfit voor je kind zoekt, die onder alle omstandigheden zijn werk doet. Het lijkt zo logisch, maar helaas is dit niet vaak het geval.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Reima (@reima)

De pasvorm

Een Fins merk… hoe zit het dan met de maatvoering? Die is gelijk aan die van de Nederlandse markt. Je kan dus gewoon de maat bestellen die je in Nederland ook voor je kind zou kopen. Blijkbaar is onze lichaamsbouw overeenkomstig met de Finnen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Reima (@reima)

Duurzaamheid

Er wordt steeds meer bekend over de invloed van functionele kleding op het milieu (en op onze gezondheid). Reima skikleding belooft volkomen veilig en gifvrij te zijn. Je kan dus met een gerust hart je kleine of grote kinderen in deze skikleding laten spelen. Ook wat het milieu betreft neemt Reima haar verantwoordelijkheid serieus. Gerecycled materiaal en continue innovatie dragen bij aan de duurzaamheid van de skikleding.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Reima (@reima)

ReimaGo

Met de ReimaGo app wordt door middel van de kleding bijgehouden hoe actief een kind is gedurende de dag. Kinderen worden gemotiveerd om zoveel mogelijk te bewegen. Hoe meer een kind beweegt, hoe hoger de beloning in de App. Ook ouders krijgen op deze manier inzicht in de activiteit van hun kind gedurende de dag.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Reima (@reima)

De prijs

Niet geheel onbelangrijk is het prijsniveau van kinderskikleding. Reima biedt kwalitatief zeer goede skikleding voor kinderen. De prijs is lager dan verwacht. Niet duurder dan een reguliere kinderskijas (die doorgaans veel minder functioneel zijn).

Waarom Reima kinderkleding

Wij hebben dit jaar een grote voorraad Reima kinderskikleding aangelegd en daar hebben we geen spijt van. De grootste voordelen van Reima kinderskikleding zijn:

  • Functioneel goed materiaal (winddicht, waterdicht, ademend)
  • Hoogwaardige afwerking (denk aan sneeuwvangers, in hoge mate vuil afstotend, pasvorm)
  • Stijlvol design
  • Goede pasvorm
  • Betaalbare kwaliteit

Meer informatie

Ben je benieuwd naar kinderkleding van Reima? Wil je de complete collectie bekijken? Of wil je meer weten over dit mooie merk? Kijk dan op de website van Reima.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
De mooiste appartementen in Val Thorens voor jouw wintersport – Top 5
Ook interessant
Kleine skigebieden onder de loep: Radstadt – Altenmarkt