Terwijl de zomervakantie begonnen is en de meeste wintersporters genieten van een welverdiende zomervakantie, wordt in het Oostenrijkse skigebied Reiteralm hard gewerkt. Daar wordt deze zomer de Schoberbahn, een 6-persoonsstoeltjeslift, gebouwd.  Als de bouw volgens planning verloopt, kan de nieuwe stoeltjeslift komend winterseizoen al in gebruik genomen worden.

Stoeltjeslift vervangt oude sleeplift

De nieuwe stoeltjeslift vervangt de oude sleeplift Reiteralm III, die al sinds 1972 in gebruik was. Vooral in het voor- en naseizoen was deze lift enorm populair omdat het toegang gaf tot een hoger gelegen, sneeuwzekere piste. De nieuwe lift moet dan ook al medio november gereed zijn, omdat het skigebied Reiteralm ieder jaar zo vroeg mogelijk open gaat.

De nieuwe Schoberbahn zal niet alleen sneller, maar ook een stuk comfortabeler zijn. Hij wordt voorzien van stoelverwarming en beschermende kap. Het grootste voordeel is toch wel dat de nieuwe lift een stuk sneller is. De capaciteit van de lift verdubbelt naar 2.400 mensen per uur. Wintersporters zitten straks nog maar 3 minuten in de lift in plaats van de huidige 5 minuten.

Reiteralm ski lift stoeltjeslift
In Reiteralm gaan de skiliften vaak al in november open.

Ook de piste wordt langer

Naast een nieuwe lift, wordt ook de piste zo’n 300 meter langer. Het nieuwe dalstation komt namelijk 65 meter lager te liggen dan het oude instappunt van de sleeplift.

Nieuwe piste Reiteralm
De bestaande piste wordt een stuk langer.

Details Schoberbahn

Voor de liefhebbers hebben we hieronder de details van de nieuwe stoeltjeslift in Reiteralm op een rij gezet:

Liftsysteem: 6-persoonsstoeltjeslift
Gereed: december 2020.
Capaciteit: 2.400 personen / uur.
Snelheid: 5,5 meter/ seconde.
Duur van dal tot top: 3:39 minuten.
Hoogte dalstation: 1.584 meter boven zeeniveau.
Hoogte bergstation: 1.810 meter boven zeeniveau.
Hoogteverschil: 226 meter.
Lengte: 980 meter.
Aantal liften: 45.
Liftpalen: 9 stuks.
Investering: onbekend.

Meer nieuwe liften in Schladming

De nieuwe Schoberbahn is niet enige nieuwe skilift die deze winter in Schladming wordt gebouwd. Eerder werd al bekend dat de 26 jaar oude Lärchkogelbahn compleet gemoderniseerd wordt. Daar vervangt de snellere en modernere 8 persoonsstoeltjeslift een oude 4-persoonsvariant.

Reiteralm: geliefd skigebied bij wedstrijdskiërs

Skigebied Reiteralm is niet zo bekend bij Nederlandse wintersporters. En dat is best zonde, want het is een uitdagend en leuk skigebied. Niet voor niets is Reiteralm de thuisbasis voor vele skiteams en professionele skiërs. De pistes worden hier dan ook voor geprepareerd (denk aan ‘harde’ pistes) en er zijn altijd skiërs aan het trainen.

Reiteralm is ook het startpunt voor de 4-bergen skironde. Een skitocht die via Hochwurzen en Schladming helemaal naar Haus im Ennstal gaat. Voor ons een van de leukste skitochten in Ski amadé.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
LIVE: dik pak sneeuw in de Alpen (en dat in augustus)
Ook interessant
Leesvoer: de leukste leesboeken voor wintersporters