Een tijdje geleden publiceerden we al een artikel over de ontwikkeling van Flocks. De skisokken van Nederlands alpine skiester Floor. Toen het haar niet lukte om de perfecte skisokken te vinden, ontwikkelde ze zelf skisokken die wél aan haar wensen voldoen. En deze zijn nu verkrijgbaar in verschillende maten, kleuren en prints. Allemaal onder de naam Flocks.

Natuurlijk hebben wij ze getest.

skisokken flocks getest

Samenvatting review Flocks skisokken

Materiaal: merino wol, elastaan en polyamide.
Pasvorm: dunne, strakke skisokken zonder padding.
Wat is leuk: dunne functionele skisokken waarmee je ook nog eens een goed doel steunt.
Wat is minder: skisokken worden vanaf de 5e wasbeurt een beetje pluizig.
Kopen: voor € 29,95 via de eigen website.

Volledige review Flocks skisokken

We hebben Flocks ongeveer 4 weken intensief getest. De test vond plaats door heren en dames met verschillende skikwaliteiten en in verschillende skischoenen.

Pasvorm

De sokken vallen strak en hebben, op een minimale padding onder de voetzool na, geen vulling. Het fijne aan Flocks skisokken is dat ze over de hele lengte strak zitten, zonder ergens te knellen.

Het materiaal is bijzonder zacht en aangenaam te dragen. De lengte komt tot ruim boven de skischoenen en we hebben geen naden kunnen ontdekken of voelen.

Warm

Flocks skisokken zijn warm, maar voorkomen zweetvoeten in je skischoenen. We hebben het ondanks het gure weer met extreem veel sneeuw, niet koud gehad aan onze voeten.

Goed doel

Met de aanschaf van een paar Flocks skisokken wordt je niet alleen eigenaar van een fijn paar skisokken, maar je steunt ook nog eens een ambitieuze atlete om haar droom waar te maken. De skisokken zijn qua prijs vergelijkbaar met de bekende merken skisokken. De prestaties van deze skisokken doen zeker niet onder voor de prestaties van de meest verkochte skisokken.

Fijne prints

Wij zijn vooral fan van de fijne prints van Flocks skisokken. De skisokken zijn geschikt voor dames en heren. Dankzij de neutrale prints is de keuze voor zowel dames als heren ruim. Dit is je kans om een paar skisokken te kopen die bij je ski outfit past.

Wassen

De skisokken komen met de tip om ze voor gebruik te wassen. Helaas zagen we na vijf wasbeurten slijtage. Daarom zijn we de sokken vanaf dat moment zorgvuldiger gaan wassen. We wassen de skisokken zoals de overige skikleding met een special wasmiddel voor (wollen) baselayers en in een waszak om slijtage tegen te gaan. Ondertussen zijn de skisokken minimaal 10  keer gewassen. Er is wat pluisvorming, maar de pasvorm is onveranderd. En dat is toch het belangrijkste.

Conclusie review Flocks skisokken

De skisokken doen wat ze beloven. Ze zijn zacht, comfortabel, warm en voorkomen ook nog eens zweetvoeten. Ze komen met een gratis goed gevoel omdat je een jonge atlete steunt, dus what’s not to like?!

Je koopt ze op de website van Flocks voor € 29,95 per paar.

 

Disclaimer
Het testen van producten en publiceren van reviews is voor ons een serieuze zaak. Wij testen de producten uitvoerig en gaan niet over één nacht ijs (of sneeuw). Voor het schrijven van reviews ontvangen wij doorgaans een vergoeding of het product zelf. Deze vergoeding is puur voor de tijd die wij investeren en staat los van de inhoud van de review en ons oordeel.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
7 niet wintersport items die sowieso mee moeten op wintersport
Ook interessant
Wintersportweer: extreem zonnige voorjaarsvakantie voorspeld