Met kerst kreeg onze zoon een Helly Hansen ski jas. Hij koos zelf de JR Skyhigh ski jas uit onze kinder ski jas test. De afgelopen winter is er wekelijks in de ski jas geskied. En omdat het een winter met extreme weersomstandigheden was, is de jas onder alle omstandigheden op de piste uitvoerig getest. Tijd voor een review!

Samenvatting review Helly Hansen Jr Skyhigh kinder ski jas

Materiaal: waterdicht met primaloft vulling.
Pasvorm: langvallende losse pasvorm, neem bij twijfel een maatje groter!
Wat is leuk: functionele top prestaties!
Wat is minder: beperkte verkrijgbaarheid.
Kopen: nu in de wintersport uitverkoop voor € 140,-.

Nolan in de poeder

Volledige review Helly Hansen Jr Skyhigh kinder ski jas

Het was extreem koud op de piste, maar ook ontzettend zonnig en het heeft heel hard gesneeuwd. Kortom: de jas is aan alle weersomstandigheden onderworpen. Helly Hansen Jr Skyhigh is beschikbaar voor jongens en voor meisjes. Omdat de jassen technisch gezien hetzelfde zijn (alleen de kleuren verschillen) hebben we de jongens ski jas getest.

Warm en ademend

De kinder ski jas is voorzien van een soort ‘luchtzakken’ aan de binnenzijde. Deze voelen zacht en zijn bedoeld als extra isolatielaag. Aangezien de jas geen ventilatiemogelijkheden heeft, vroegen wij ons af of dit niet te warm zou worden. Volgens onze zoon was dat echter niet het geval. Op koude dagen biedt de jas veel warmte. Maar tijdens zonnige dagen hoorde we hem niet klagen. De conclusie is dan ook dat het ademend vermogen van de jas ruimschoots voldoet.

Geen fleecevest

Omdat de jas warm is, is een midlayer (fleecevest) overbodig. Daarmee zou het te warm worden. Als skikleding volstaan een thermoshirt. Daarover de jas en zelfs op de koudste dagen is het warm in deze jas!

Waterdicht

De jas is geheel waterdicht, daar is geen twijfel over mogelijk. Op dagen met regen of sneeuw komt er geen druppel doorheen.

Jaszakken en lifepocket

De jas is voorzien van ruime jaszakken en een lifepocket. De lifepocket is een geisoleerde jaszak waar een telefoon of camera in bewaard wordt. Door de isolatie van de jaszak gaat de batterij langer mee.

Aan de buitenkant van de jas zijn naast de lifepocket twee ruime jaszakken en zit er in de mouw een jaszak voor de skipas. Voldoende opbergruimte voor snoepjes, telefoon, skipas en een zonnebril of wintersportzonnebrand.

Conclusie review Helly Hansen Jr Skyhigh kinder ski jas

Onze favoriete ski jas voor kinderen! Waarom? De jas is warm, volledig waterdicht en ademend. Daarbij heeft Helly Hansen een goede pasvorm voor slanke kinderen. En de jas wordt gewoon veruit het meest van de kapstok gehaald, ook wanneer we niet gaan skiën. Ook na 10 keer de ski jas wassen, ziet hij er nog perfect uit!

Voor wintersporters die hun ski jas slechts 1 week dragen is deze jas wellicht minder geschikt. De verkoopprijs van € 200,- is wat hoog voor 1 week wintersport. Zeker wanneer je in maart of april (zonnig weer) op wintersport gaat volstaat een goedkopere variant prima.

Echter, op dit moment is Helly Hansen Skyhigh in de uitverkoop voor € 140,- en koop je voor een aantrekkelijk bedrag een goede ski jas voor je kind.

 

 

 

 

 

Het testen van producten en publiceren van reviews is voor ons een serieuze zaak. Wij testen de producten uitvoerig en gaan niet over één nacht ijs (of sneeuw). Voor het schrijven van reviews ontvangen wij doorgaans een vergoeding. Deze vergoeding is puur voor de tijd die wij investeren en staat los van de inhoud van de review en ons oordeel.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
5 handige tips voor het onderhoud van je skihelm
Ook interessant
Foto Friday #71 – dik pak sneeuw in april (lokaal meer dan 130 cm)