Bij het testen van de beste thermoshirts van deze winter hebben we verschillende thermoshirts van het Noorse merk Helly Hansen getest. Onze eerdere ervaringen met Helly Hansen zijn altijd goed geweest en met name vanwege de pasvorm en duurzaamheid (de shirts gaan oneindig lang mee) zijn we ze altijd blijven aanschaffen. Dit jaar testen we drie thermoshirts uit de Helly Hanson Lifa Merino collectie (kort HH Lifa Merino). Onze ervaring lees je in deze review.

Samenvatting review Helly Hansen Lifa Merino thermoshirts

Materiaal: Lifa Merino (een combinatie van een synthetische binnenlaag met Merino wol buitenlaag).
Pasvorm:
 Sportief (strakke sportieve pasvorm maar niet direct sluitend op de huid).
Dikte / gewicht: Lifa Merino thermoshirts zijn in verschillende uitvoeringen, wij testten:
Lifa Merino 1/2 zip met een gewicht van 225g/m2, midden warm.
Lifa Merino Crew 225g/m2, midden warm.
Lifa Merino Hybrid top: zeer warm.
Pluspunten:
Sportieve pasvorm, design (ruime keuze uit diverse prints/ kleuren), kwaliteit in verschillende prijsklassen.
Nadelen: De verkrijgbaarheid van het merk is online beperkt. Je komt het helaas maar sporadisch tegen bij de grote speciaalzaken. Alle baselayers zijn verkrijgbaar in de online webshop van Helly Hansen.
Prijs: Variërend van 50 euro tot 90 euro.

HH Lifa Merino Hybrid Top
review helly hansen lifa merino hybrid top
HH Lifa Merino Crew
review helly hansen lifa merino crew
HH Lifa Merino 1/2 zip
review helly hansen lifa merino

Volledige review Helly Hansen Lifa Merino thermoshirts

Helly Hansen heeft een uitgebreide collectie baselayers in de Lifa Merino collectie. Iedere variant is verkrijgbaar in verschillende kleuren, printen en designs. Wij testten drie verschillende varianten: de zeer warme HH Lifa Merino Hybrid top, en de warme Lifa Merino Crew en Lifa Merino 1/2 zip. Alle geteste thermoshirts zijn verkrijgbaar in damesmodellen en herenmodellen.

Helly Hansen Lifa Merino technologie

Lifa Merino van Helly Hansen staat voor een hybride combinatie van Lifa (polyester) en Merino wol. De binnenste laag (de laag die tegen de huid gedragen wordt) is van zacht, comfortabel Lifa materiaal. Lifa technologie zorgt ervoor dat transpiratie efficiënt wordt afgevoerd waardoor je lichaam onder grote inspanning droog blijft.

De buitenlaag van Merino wol biedt een uitstekende isolatie. Hierdoor zijn de Lifa Merino thermoshirts warm. De combinatie van deze materialen maakt dat een enkele basislaag eigenlijk fungeert als basislaag en tussenlaag. Ondanks dat, kunnen de thermoshirts prima in combinatie met een midlayer gedragen worden. Zolang de temperatuur niet boven het vriespunt uitkomt, adviseren wij ook zeker om dat te doen.

Ondanks dat de Lifa Merino baselayers uit twee lagen bestaan, zijn de shirts dun en licht van gewicht.

hh lifa merino hybrid
Helly Hansen Lifa Merino Hybrid Top

De Helly Hansen Lifa Merino Hybrid top is veruit de warmste baselayer uit de Lifa Merino selectie. Dit thermoshirt valt strak langs het lichaam, heeft een sportieve pasvorm en voelt comfortabel op de huid. Op koude dagen is dit een perfecte basislaag. Op warmere dagen biedt de Lifa Merino Hybrid Top uitkomst als basis- én middenlaag. Skip je midlayer gerust want met dit thermoshirt onder je jas krijg je het niet koud, maar voorkom je ook dat je lichaam nat of klam wordt van het zweet. Een perfect shirt voor koukleumen. Of voor dagen waarop de temperatuur ver beneden het vriespunt komt. De kraag met rits kan omlaag gedragen worden maar ook hoog opgetrokken worden (tot over de kin) voor extra warmte.

hh lifa merino heren
Helly Hansen Lifa Merino Crew

Thermoshirt Helly Hansen Lifa Merino Crew valt als een longsleeve. De sportieve print geeft deze baselayer een athletische uitstraling. Het thermoshirt draagt comfortabel en licht. Deze baselayer biedt minder warmte dan de Lifa Merino Hybrid Top en voelt dunner en lichter op de huid. Het comfort van de thermoshirts is echter gelijk. Dit thermoshirt is ideaal voor dagen waarop de temperatuur rond het vriespunt ligt. Het dunne shirt wordt ook ideaal gedragen onder een tussenlaag van fleece. Helly Hansen Lifa Merino Crew zou volgens Helly Hansen als direct onder een jas gedragen kunnen worden. Echter geven wij er de voorkeur aan deze in combinatie met een fleece of donzen tussenlaag te gebruiken.

hh lifa merino dames
Helly Hansen Lifa Merino 1/2 zip

Dit thermoshirt biedt dezelfde warmte als de Helly Hansen Lifa Merino Crew. Echer, dankzij de hoge nek blijft ook de hals warm. De binnenzijde van de rist is afgewerkt met zacht materiaal waardoor je de rits niet voelt. De Lifa Merino 1/2 zip baselayer voelt verder wat luxer als de Lifa Merino Crew. Het materiaal is wat gladder en de prints wat minder sportief en meer modieus. De prints en kleuren waarin dit thermoshirt beschikbaar is zijn stijlvol en veelzijdig. Deze baselayer misstaat zeker niet tijdens de après ski. Onderstaande afbeeldingen is een kleine greep uit het aanbod HH Lifa Merino 1/2 zip voor dames.

helly hansen lifa merino thermo
review helly hansen lifa merino thermoshirt
review helly hansen lifa merino thermoshirts

Conclusie en prijzen

De combinatie van materialen werkt goed. Alle geteste baselayers zijn warm en dragen comfortabel. In deze shirts blijf je warm en droog op de piste. Voor dames zijn de Helly Hansen Lifa Merino 1/2 zip een stijlvolle aanbeveling. We hebben geen stijlvoller baselayer kunnen vinden. Het shirt zit mooi, draagt comfortabel en is in tal van kleuren en printjes verkrijgbaar. Helly Hansen Lifa Merino 1/2 zip is in verschillende damesmodellen en herenmodellen verkrijgbaar voor € 85,-.

Voor kouwkleumen of wintersporters die onder extreme omstandigheden de piste opgaan is de Helly Hansen Lifa Merino Hybrid een goed betaalbare optie. Dit thermoshirt biedt veel warmte en comfort. De kraag met rits kan tot over het gezicht gedragen worden en dankzij de duimgaten bedekt het de armen en polsen tot onder je handschoenen. Helly Hansen Lifa Merino is verkrijgbaar in damesmodel en herenmodel voor € 90,- Bij dit thermoshirt kan een midlayer eventueel achterwege gelaten worden.

Helly Hansen Lifa Merino Crew is de ideale baselayer voor wie graag een midlayer van fleece draagt. Deze baselayer is het dunst en daardoor geschikt voor onder een strakker vallende tussenlaag. Daarbij heeft dit thermoshirt een groot draagcomfort en is ook dit shirt ideaal voor koude omstandigheden. Helly Hansen Lifa Merino Crew is verkrijgbaar in een grote selectie damesmodellen en herenmodellen voor € 80,-.

Alle thermoshirts zijn te koop in de Helly Hansen online shop of via Bergfreunde.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Goede voornemens voor wintersporters
Ook interessant
Foto Friday – jaaroverzicht: de mooiste foto’s van 2017