Voorjaarsskiën vraagt om net iets andere functies van skikleding dan wintersport in hartje winter. Het weer is wat warmer, je lichaam raakt sneller warm (en bezweet) en temperaturen kunnen flink schommelen gedurende de dag. Daarbij is het net iets harder werken in de papperige sneeuw die ’s middags op de piste ligt. Genoeg redenen om voor luchtig, dun thermo ondergoed te kiezen. Om deze reden besloten wij Helly Hansen Lifa Merino te testen. Een dun, naadloos thermoshirt wat gemaakt lijkt om het lichaam droog te houden onder extreme inspanning.

Samenvatting review Helly Hansen Lifa Merino thermoshirt

Materiaal: 45% wol, 44% polypropyleen en 11% polyamide.
Pasvorm: smalle pasvorm maar niet nauwsluitend.
Dikte: 225 g/ m2, dun en zeer licht.
Plusputen: dun, licht, naadloos en comfortabele pasvorm.
Nadelen: biedt weinig warmte.
Prijs: € 90,- via de Helly Hansen webshop

helly hansen lifa merino

Volledige review Helly Hansen Lifa Merino naadloos thermoshirt

Aan het eind van het winterseizoen testten we dit thermoshirt van Helly Hansen. We hebben eerder in het seizoen diverse andere baselayers van Helly Hansen getest welke allemaal goed bevallen. Maar nu het weer warmer wordt, en we wat vaker langlaufen leek deze baselayer een mooie aanvulling op de collectie.

Warmte

Dit thermoshirt voelt licht, zacht en dun. Het materiaal voelt zelfs een beetje broos tussen je vingers omdat het zo dun is. Bij het aantrekken voelt het ook niet direct warm. Wel zacht en comfortabel. Toch belooft dit één van de warmere thermoshirts uit de collectie van Helly Hansen te zijn. Hier merken we bij het passen nog weinig van.

Pasvorm

Dit thermoshirt valt iets minder lang dan andere thermoshirts van Helly Hansen (en ook minder lang dan thermoshirts van andere merken die we getest hebben). Wel is de baselayer stretchie waardoor het volledige bovenlichaam en de armen bedekt worden. De hoge kraag met rits zijn niet te strak en voelen zacht aan. Zowel open als dicht draagt dit comfortabel en zacht. Tijdens het sporten voel je deze baselayer nauwelijks zitten.

 

Vochtregulerend vermogen

Helly Hansen lifa merino naadloze thermoshirt is een fijn thermoshirt tijdens fysieke inspanning. Wintersport in het voorjaar betekend hard werken. De zachte sneeuw wordt ‘slushy’ en je zal je meer in moeten spannen om hier sportief doorheen te komen. Daarbij liggen de temperaturen doorgaans wat hoger. Deze combinatie van hogere inspanning en hogere temperaturen zal je eerder doen zweten. Het vochtregulerende vermogen (of plat: afvoer van zweet) van deze baselayer is enorm. Het lichaam wordt niet nat. Vocht wordt snel afgevoerd nog voordat je doorhebt dat je zweet. Zorg wel dat je een jas draagt die hieraan meewerkt. Als je een niet ademende jas hierover heendraagt, zal het vocht (zweet) onder je jas blijven ‘hangen’.

Conclusie review Helly Hansen Lifa Merino naadloos thermoshirt

Een perfect thermoshirt voor sportieve (piste) activiteit in het voorjaar. Dit is ons favoriete shirt voor wintersport in het voorjaar of tijdens het langlaufen. Dit shirt gaat naar de winter niet naar de vliering! Deze blijft in de kast voor het hardlopen en mountainbiken in de zomer. Je koopt Helly Hansen Lifa Merino voor € 90,- in de online shop van Helly Hansen. Je maakt de thermoset compleet met bijpassende, naadloze nauwsluitende thermobroek van Lifa materiaal.

 

 

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Oostenrijk: Veel sneeuw met pasen en kouder als met kerst
Ook interessant
Koning Winter bezig met comeback in Oostenrijk