Het thermoshirt ligt aan de basis van je ski outfit. Om de hele dag onder alle omstandigheden warm en droog te blijven is een goed thermoshirt (en dito thermobroek) van groot belang. Een goed thermoshirt voor wintersport is lichtgewicht, ademend en heeft een strakvallende maar comfortabele pasvorm. Wij testten thermoshirt Bodyfit Zone van Icebreaker om te kijken in hoeverre het aan deze eisen voldoet. Lees de volledige review hieronder.

review icebreaker bodyfit zone
review icebreaker bodyfit

Samenvatting review Icebreaker Bodyfit Zone

Materiaal: 96% wol (Merino)
Pasvorm: Valt strak langs het lichaam maar laat overal een kleine ruimte over (sluit niet op de huid aan).
Dikte / gewicht: 260 gram, medium dikte.
Pluspunten: Extreem draagcomfort en aangename pasvorm.
Nadelen: Prijzig.
Prijs: Half zip hood € 139,95 via Bergfreunde / Half zip € 129,95 via Bergfreunde.

Lees de volledige review Icebreaker Bodyfit Zone hieronder.

review icebreaker
review icebreaker thermo

Volledige review Icebreaker Bodyfit Zone

Icebreaker maakt hoogwaardige technische sportkleding van natuurlijke materialen. Dit is beter voor het milieu maar ook beter voor de prestaties. Echter, de natuur past zich dankzij evolutie altijd aan naar de omgeving. Hierdoor is natuurlijk materiaal altijd afgestemend om de omstandigheden en elementen waarin we in het dagelijks leven te maken krijgen. Dit vinden wij een mooie gedachte en we namen de proef op de som.

We testten het paradepaardje van Iceabreaker op gebied van thermo ondergoed. De bodyfit zone. We testten zowel de half zip hood (in herenmodel) als de half zip (in dames model).

De belofte

Ultiem comfort en prestatie. Zo luidt de belofte van de baselayer. De verpakking spreekt in ieder geval tot de verbeelding. Het product in stijlvol verpakt en op de kartonnen verpakking vinden we alle informatie over maat, omstandigheden, gewicht en de zones. Dit laatste referefeert aan de zones waaruit de baselayer is opgebouwd. Zones waar het lichaam warmte kwijtraakt en zones waar het lichaam warm gehouden moet worden.

Wanneer we de baselayer uit de verpakking halen, zien we direct wat er met deze zones bedoelt wordt. Op de plekken onder de arm is de stof dun en voorzien van minuscule gaatjes. De bovenzijde van de arm is daarentegen van superzacht Merinowol. Verder valt direct op dat het thermoshirt wat dun aanvoelt. De warme belofte lijkt haaks te staan op de dikte en gewicht van het materiaal.

De test

De baselayer valt heel mooi. Nergens zit deze te strak. Over het hele lichaam valt de baselayer met een kleine ruimte van de huid. Het materiaal voelt meer dan comfortabel. Tijdens het skiën hebben we het geen moment koud. De hood zit ook goed. Deze kan onder de helm gedragen worden maar ook gewoon omlaag zonder dat dit irriteert in de nek. Tot slot is de half zip perfect op koude dagen. Je trekt deze hoog op voor extra warmte.

Conclusie

Dit zijn onze favoriete baselayers. Het materiaal voelt extreem comfortabel op op de huid. En de zones maken het shirt ideaal voor wintersport activiteiten. De hoog op te trekken kraag met rits is absoluut een voordeel. Na drie keer wassen begint de baselayer wel een beetje te  ‘pielen’ dat is jammer. Wij adviseren om deze reden om het thermoshirt zoveel mogelijk op de hand te wassen om wrijving met andere kledingstukken in de wasmachine te voorkomen.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
#Winterbeelden: witte kerst in de alpen gegarandeerd!
Ook interessant
Foto Friday #19 – de magie van Advent