Ik wandel al meer dan tien jaar door de bergen. Over verschillende continenten, hoogtes en gebergten. En al jaren deed ik dat op Meindl schoenen. Mijn eerste paar wandelschoenen waren van Meindl en deze bevielen goed, dus waarom ooit wat anders proberen?

Toch heb ik vorige week drie dagen achter elkaar gewandeld op Lowa schoenen. Mijn zoons dragen ook Lowa, dus waarom niet dacht ik. Na drie dagen wandelen was ik om. Vanaf nu wandel ik op dameswandelschoenen Lowa Lady Light GTX.

Dameschoenen: Lowa Lady Light GTX

Ik had mijn Meindl schoenen al weer een behoorlijke tijd en vroeg daarom bij Lowa advies over geschikte wandelschoenen voor bergwandelingen in de Alpen op voor verschillende terreinsoorten. De wandelingen die ik maak zijn behoorlijk gevarieerd, van geprepareerde kindvriendelijke wandelwegen tot gevordeden ongeprepareerde routes door bossig gebied met 1000 hoogtemeters. Toen ik het advies voor de Lowa Lady Light GTX kreeg, ging ik meteen akkoord.

Ik was snel overtuigd door de technische eigenschappen van de schoen (lichtgewicht, waterdicht, de stugheid en geen interne naden). De schoenen voelde een stuk stugger dan wat ik gewend was, dit was het enige waar ik vooraf mijn twijfels over had.

Deze twijfels verdwenen op de eerste dag dat ik een korte wandeling ging maken op de schoenen. De schoenen dragen ontzettend comfortabel. Met name de zool en het voetbed zijn heel fijn. De stugheid van de schoen zorgt voor veel grip, maar dit doet niks af aan het comfort.
In de drie dagen die volgde heb ik de schoenen gedragen bij een lange wandeling in de regen en bij een wandeling met een temperatuur van 34 graden. Onder beide omstandigheden bleven de schoenen aan de binnenkant droog.

Toen ik op de derde dag besloot een stuk langs een waterval omhoog te klimmen, boden de schoenen genoeg grip op de gladgeslepen natte stenen in de waterval. Een zeer aangename ervaring!

Lowa Lady Light GTX

 

Ik ben erg blij met deze schoenen. Vergeleken met andere schoenen in de B categorie wandelschoenen krijg je veel waar voor je geld! De schoenen bieden veel grip en demping en dragen daarbij zeer comfortabel! Dit is zelfs de meest comfortabele wandelschoen die ik in mijn bezit heb gehad.
De schoen hoefde niet ingelopen te worden en ik heb na drie dagen intensief lopen geen enkele blaar kunnen ontdekken. Terwijl ik altijd heb gedacht dat blaren nu eenmaal bij actief bergwandelen horen.

Lowa Lady Light GTW wandelschoenen zijn verkrijgbaar via Bever voor €219,95. Een bedrag wat ze dubbel en dwars waard zijn. Ik weet nu al dat ik deze schoenen vaker uit de kast ga halen dan alleen voor een pittige bergwandeling.

 

Disclaimer
Het testen van producten en publiceren van reviews is voor ons een serieuze zaak. Wij testen de producten uitvoerig en gaan niet over één nacht ijs (of sneeuw). Voor het schrijven van reviews ontvangen wij doorgaans een vergoeding of het product zelf. Deze vergoeding is puur voor de tijd die wij investeren en staat los van de inhoud van de review en ons oordeel.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Val Thorens vervangt oude stoeltjeslift door moderne gondel
Ook interessant
Review kinderzonnebril Reach van Julbo