odlo blackcomb evolution warm

Ik besteed altijd veel aandacht aan de basislaag van mijn skioutfit. Een thermoshirt gaat bij mij meerdere jaren mee en ik behandel het met zorg. Daarom vind ik het niet erg als een thermoshirt iets duurder is. Wel besteed ik de jaren meer aandacht aan duurzaamheid. Thermokleding wordt vaak gemaakt van synthetische materialen. Dit functioneert uitstekend, maar olie ligt aan de basis van dit product. Niet geheel duurzaam dus. Odlo gebruikt voor thermoshirt Blackcomb uitsluitend gerecycled materiaal. Zo heb je een duurzaam synthetisch shirt zonder dat het afbreuk doet aan functionaliteit.

review odlo blackcomb

Samenvatting review Oldo Blackcomb Evolution Warm

Materiaal: Gerecycled polyester.
Pasvorm: Strak, nauwsluitend (als je tussen twee maten inzit, kies dan de grootste maat).
Dikte / gewicht: Dun, lichtgewicht thermoshirt.
Pluspunten: Stijlvol design, nauwsluitende pasvorm, geur technologie welke nare geurtjes bestrijd.
Nadelen: Droogt langzaam na het wassen.
Prijs: € 79,95 (via Bever)

Lees de volledige review van Odlo Blackcomb Evolution Warm hieronder.

Odlo Blackcomb Evolution Warm

De belofte van Odlo Blackcomb Evolution Warm is stijlvol en multifunctioneel. Deze eigenschappen houden je volgens Odlo warm, beschermd en onder alle activiteit droog.

Het shirt heeft lange mouwen en is verkrijgbaar in drie kleuren: zwart, blauw of paars. Het thermoshirt is voorzien van een stijlvolle print die je figuur ten goede komt. De pasvorm is perfect sluitend en de zowel het romp als de armen zijn geheel bedekt. Wat dat betreft voldoet het thermoshirt dus perfect aan de eerste belofte: stijlvol is het zeker.

Het naadloze shirt sluit mooi aan zonder te knellen of te irriteren. De stof voelt zacht en wordt als het ware één met de huid. Tijdens het passen vraag je je misschien af of het warm genoeg is, maar tijdens de eerste dag op de piste kon ik dit al bevestigen. Een dag met veel sneeuw en totale bewolking. Omdat ik verwachte dat het shirt veel warmte zou bieden koos ik voor een lichte middenlaag (fleece). Helaas bleek dit bij -4 en totale bewolking niet warm genoeg.

Met een dikkere fleece voldeed het Odlo Blackcomb Evolution warm echter wel perfect. En de volgende dag (+1 graden, nog steeds bewolkt) was het shirt met een lichte middenlaag perfect.

Kortom, het shirt is warm, houdt warm maar verwacht geen wonderen.

review odlo blackcomb

Innovatief design

Odlo garandeert het warmhoudend vermogen door de warmte isolerende eigenschappen van het shirt. Deze behoort, naast de geurtransformerende vezels tot de nieuwste innovaties van het Noorse merk. De geurtransformerende vezels buigen zweet en andere onaangename lichaamsgeuren om naar een neutrale geur. Waardoor je je geen zorgen hoeft te maken als je vrienden na een intensieve dag skiën direct door willen naar de après ski.

Zelf zweet ik weinig, maar na een dag lang intensief skiën onder barre omstandigheden was mijn lichaam geheel droog. En van geurtjes was ook geen sprake.

Het thermoshirt gaf de eerste twee keer wassen (1e keer in de machine, 2e keer op de hand) ontzettend veel paarse kleur af aan het water. Ik adviseer daarom om het in ieder geval de eerste twee keer apart te wassen en te wassen voor het eerste gebruik.

Dit thermoshirt heeft in verhouding tot andere thermoshirts wat langer de tijd nodig om te drogen. Ik heb het ’s avonds nat weggehangen maar de volgende ochtend was het nog vochtig.

Los van dat zal ik het Odlo Blackcomb Evolution Warm thermoshirt voor dames iedereen aanbevelen die op zoek is naar een funktioneel, comfortabel en stijlvol thermoshirt. Dat het materiaal van gerycled materiaal is, vind ik zelf een fijne gedachte. En daarbij is het prettig om te weten dat je de hele dag warm, droog en fris blijft. Hoe sportief je dag ook is.

Je koopt Odlo Blackcomb Evoluation Warm thermoshirt voor dames onder andere via Bever voor € 79,95.

 

 

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
#Winterbeelden – 14 nov. 2017
Ook interessant
Foto Friday #14: Los geht’s