review reusch conner skihandschoenen

In de strijd tegen de kou zijn goede skihandschoenen onmisbaar. En waar goed doorgaans duur betekent, heeft Reusch een aantrekkelijk geprijsde optie: ski handschoenen Reusch Conner zijn van ademend, waterdicht en winddicht R-Tex. Wij hebben deze handschoenen ruim 10 weken in gebruik. Dus tijd voor een review!

Samenvatting review Reusch Conner ski handschoenen

Materiaal: softshell handschoenen van polyester met R-tex membraan.
Pasvorm: nauwsluitend, ideaal voor slanke handen.
Boordlengte: lang (over de mouw).
Geschikt voor: herenmodel maar ook zeer geschikt voor dames.
Pluspunten: prijs / kwaliteit.
Nadelen: de dikte waardoor je je vingers niet makkelijk afhankelijk van elkaar beweegt. 
Prijs: 
69,95 euro via Bever.

review reusch

Volledige review Reusch Conner ski handschoenen

Reusch maakt al jarenlang kwalitatief goede ski handschoenen voor kinderen en volwassenen. Ze hebben een eigen R-Tex membraan ontwikkeld. Dit membraan is vergelijkbaar met Gore-Tex en dus waterdicht en ademend. Dit zorgt ervoor dat je geen natte handen krijgt tijdens de wintersport.

review reusch handschoenen
Waterdicht, winddicht en ademend

Ski handschoenen Conner van Reusch zijn zogenaamde softshell handschoenen. Hierdoor zijn ze extreem ademend. Het R-Tex membraan (membraan ontwikkeld door Reusch wat erg lijkt op Gore-Tex) zorgt ervoor dat de handschoenen waterdicht zijn. Ook van koude wind zal je geen last hebben met deze skihandschoenen. Ondanks dat softshell vaak minder waterdicht is dan hardshell materialen zijn de handschoenen altijd droog gebleven. Ook op dagen met veel sneeuw. De skihandschoenen zijn ondertussen 3 keer gewassen en nog steeds waterdicht op de piste.

Warmte en comfort van Reusch Conner ski handschoenen

Handschoenen moeten voldoende warmte bieden. Ondanks het grote ademende vermogen zijn deze handschoenen warm. Qua warmte bevinden ze zich in de middenklasse. Reusch Conner handschoenen zijn warmer dan de leren handschoenen van Leki of Komperdell en minder warm dan de prijzige handschoenen van Hestra.

De handschoenen zijn van zacht materiaal. Dat is niet alleen comfortabel aan je handen, maar ook als je een lok haar uit je gezicht wrijft of om andere redenen met handschoenen aan je gezicht aanraakt.

Reusch Conner getest
Grip en bewegingsvrijheid met Reusch Conner ski handschoenen

Op gebied van grip zijn de handschoenen verrassend goed. Door de dikte van het materiaal hadden we lage verwachtingen op het gebied van grip, maar dit bleek prima te zijn. Bewegingsvrijheid is wel redelijk beperkt. Een telefoon oppakken of een rits dichtmaken is met deze skihandschoenen niet te doen. Skistokken vasthouden of je helm of skibril bijstellen in de lift is daarentegen geen enkel probleem.

De boordlengte

De handschoenen hebben een middellange boordlengte. De boorden zijn op twee plekken verstelbaar: rond de polsen en aan het uiteinde van de handschoen. Stel de handschoenen rond de polsen voor gebruik in, dit veranderd niet. Het uiteinde van de handschoenen is voor het continue maatwerk. Je kan er uiteraard voor kiezen om deze handschoenen onder de boord te dragen.

Uniseks

In de webshop van Bever stonden deze skihandschoenen van Reusch aangemerkt als herenmodel. Echter, als dame draag is ze graag. De pasvorm past perfect bij lange slanke handen. Daarbij zijn ze dankzij de zachte voering en de ‘medium’ warmte perfect voor mij als vrouw.

Conclusie review Reusch Connor skihandschoenen

Als ons enthousiasme nog niet duidelijk is, of als je geen zin hebt gehad om bovenstaande tekst te lezen: Reusch Conner skihandschoenen zijn de beste handschoenen die we getest hebben in deze prijscategorie. Voor nog geen 70 euro heb je een paar fijn, comfortabele, warme handschoenen. Ook na een aantal keer wassen functioneren ze nog perfect. Hier kan je meerdere seizoenen veel plezier van beleven!

Je koopt Reusch Conner skihandschoenen in de webshop van Bever voor 69,95 euro. Mocht je je afvragen welke maat je nodig hebt, lees dan hier hoe je de maat van je handschoenen bepaalt.

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Welke ski rugzak neem jij het liefst mee de piste op?
Ook interessant
Foto Friday #28 – de mooiste beelden van de Olympische Spelen