Minimaal één keer per vijf jaar moet je skihelm vervangen worden. Ongeacht hoe veel of weinig je ermee geskied hebt. Na een flinke val, moet je skihelm ook vervangen worden. Wij testten dit jaar een aantal skihelmen waaronder de Salomon Icon 2C Air. De Icon van Salomon is ondertussen letterlijk een icoon, want deze gaat al jaren mee. Maar ieder jaar veranderen er weer een paar kleine dingetjes. De review van de Salomon Icon gaat dus over dit laatste model voor de wintersport van 2018.

Specificaties Salomon Icon 2 C. Air skihelm

Type helm: in-mold skihelm met EPS 4D liner constructie.
Gewicht: 370 gram.
Beschikbare maten: S (hoofdomtrek 53 – 56 cm), M (hoofdomtrek 56 – 59 cm).
Beschikbare kleuren: zwart of wit.
Pluspunten: lichtgewicht, goede bescherming, comfortabele pasvorm, uitgebreide ventilatie opties.
Nadelen: De bediening van de Custom Air is even wennen.
Prijs: € 139,00 via Bever.

Lees de volledige review van Salomon Icon 2 Custom Air skihelm onder de afbeelding.

salomon icon 2 c air skihelm

Volledige review Salomon Icon 2 C. Air

Enkele principes waarop Salomon haar producten baseert zijn spelen, genieten en focussen. Mensen laten spelen, genieten en grenzen laten verleggen. De Salomon Icon 2 C. Air zou een bijdrage moeten leveren in veiligheid en comfort. En zo hebben wij hem op de piste ook uitgebreid getest. Onder alle omstandigheden.

Veiligheid Salomon Icon 2 C Air

Qua veiligheid is de Icon 2 Custom Air het beste wat Salomon te bieden heeft. De in-mold constructie met EPS 4D liner aan de binnenzijde garanderen een solide en goed beschermende skihelm. De constructie verkleint schokimpact bij een val op het hoofd tot een minimum. Wij vinden het jammer dat deze skihelm geen MIPS heeft. Of andere constructie die het hoofd beschermd in geval van een roterende beweging tijdens het vallen.

Pasvorm Salomon Icon 2 C Air

De pasvorm is vanaf de eerste Icon uitvoering goed geweest en dat is deze nog steeds. De voering lijkt wat minder zacht dan voorgaande edities, maar misschien is dat perceptie. De Custom Air is in bediening even wennen, maar als je hier aan gewend bent, is het perfect. De skihelm is op koude dagen goed te gebruiken in combinatie met een helmliner of een dunne hoofdband. De Custom Air zorgt voor een perfecte pasvorm in combinatie met de accessoires. Op de afbeelding hieronder zie je hoe de Custom Air werkt. Het pompje om de vulling mee op te blazen is aangegeven met een blauwe cirkel. Het ontluchtingsmechanisme is aangegeven met rood.

beste skihelm salomon

Comfort en ventilatie

Qua ventilatie is er geen betere helm! De ventilatie is op twee punten verstelbaar maar blijft bij ons doorgaans dicht. Dan biedt de helm voldoende warmte. Wanneer je deze skihelm aanschaft, neem dan de tijd (voordat je op wintersport gaat) om wegwijs te worden in de werking van Custom Air. Het is niet heel ingewikkeld en in bovenstaande afbeelding is de bediening duidelijk aangegeven. Toch is het handig als je hier voordat je op de piste staat wat oefening in hebt. Zo kan je de helm snel bijstellen op het moment dat deze toch niet helemaal goed blijkt te zitten onderweg.

Conclusie

Deze skihelm is een blijvertje! We hebben vele skihelmen getest voor de winter van 2018 en dit is één van de favorieten (samen met Julbo Odissey). Dat zegt genoeg.

Het blijft jammer dat deze helm geen bescherming biedt tegen roterende bewegingen (MIPS). Desondanks is deze skihelm vanwege het grote draagcomfort één van onze meest gedragen helmen. Officieel is het een damesmodel, maar daar laten de heren zich zeker niet door weerhouden. Een goede koop dus, deze Salomon Icon 2 C. Air.

Je koopt hem voor € 139,- onder andere bij Bever.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Extreme kou onderweg naar de Alpen – 6 tips tegen de kou
Ook interessant
Extra bagageruimte met een dakkoffer