Als je een skibril voor je kind koopt, wil je zeker weten dat je een goed exemplaar te pakken hebt. Toch wil je niet altijd de hoofdprijs betalen. Sinner Toxic S is een skibril voor kinderen die verkrijgbaar is vanaf 29,99 euro. Wij hebben deze bril uitvoerig getest.

sinner toxic s

Samenvatting review Sinner Toxic S skibril kind

Kleur lens: in verschilende lenskleuren beschikbaar (alle lenskleuren zijn gespiegeld).
Type lens: Sferisch (bolle lens).
Kleur: de skibril is in verschillende kleuren en prints beschikbaar.
Leuk: hippe bril die goed zicht geeft op de piste.
Minder leuk: 1 lenskleur per bril, geen optie om te wisselen.
Prijs: vanaf 29 euro via Bol.com

Volledige review Sinner Toxic S skibril kind

Een skibril met een sferische lens in deze prijsklasse is uniek. We hadden dan ook zo onze twijfels over deze bril. In dezelfde prijsklasse testen we nog twee brillen met een platte lens (de Uvex Speedy Pro en Bluetribe Prima). Zowel in kwaliteit, design als beeld wint de Sinner Toxic S ruimschoots.

Beeld / lenskwaliteit

De lenzen van de Toxic S zien er donker uit. Het zicht erdoor is echter licht. De skibrillen zijn uitermate geschikt om te gebruiken op dagen met veel sneeuw of bewolking. Op extreem zonnige dagen volstaat de bril niet. Dan wordt de bril ingeruild voor een zonnebril.

Doordat de bril een bolle (sferische) lens heeft, is het zicht door deze kinderskibril weids. Heel fijn, aangezien kinderen graag bospaadjes nemen en ze zo goed zicht hebben op (laaghangende) takken. Ook het reliëf op (en naast) de piste wordt goed waargenomen. Dit alles draagt bij aan zelfvertrouwen tijdens de wintersport.

Pasvorm

De bril wordt getest in combinatie met verschillende skihelmen voor kinderen. In alle gevallen sluit deze bril goed aan bij de skihelm. De bril dekt een groot deel van het gezicht af. De skibril wordt getest door een kind van 6, een kind van 8 en een kind van 10. Allemaal bevalt deze skibril als beste binnen de geteste prijsklasse (onder de 50 euro).

Het siliconen randje aan de binnenzijde van het elastiek van de bril voorkomt dat de bril verschuift over de helm. Alle drie de kinderen zijn hier enthousiast over. Zelf hebben we dit nooit bij andere brillen gemist, maar het valt ons wel op de deze skibrillen meer op het gezicht zitten en minder vaak afgezet worden. Dat kunnen we alleen maar toejuichen.

Wel valt het ons op dat het elastiek wat uitrekt na een week op de helm. We moeten de bril daarna wat strakker zetten. Vanaf dat moment halen we de bril na het skiën van de helm af. Het ‘probleem’ is daarmee opgelost.

Design

De skibrillen hebben een hip design. De kleuren, de vorm en het gespiegelde glas vallen in de smaak bij kinderen.

Conclusie review Sinner Toxic S

Dit is de beste skibril voor kinderen onder de 50 euro. De bril heeft geen meekleurende lens (wat duurdere varianten vaak wel hebben) maar in combinatie met een goed ski zonnebril, is je kind hiermee helemaal klaar voor de wintersport.

De comfortabele pasvorm, kwaliteit van de lens en het design zorgen ervoor dat de bril door kinderen graag gedragen wordt. Wanneer je op zoek bent naar een kinder skibril met een optimale prijs / kwaliteit verhouding, kunnen we de Sinner Toxic S van harte aanbevelen. Je koopt Sinner Toxic S bij Bol.com.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Trip Tip: Gnadenalm Obertauern
Ook interessant
Review Leki Xplore ski handschoenen