skihelm kind sweet protectionEen kinderskihelm is een onderdeel van de ski uitrusting waar je extra aandacht aan wilt besteden. Het gaat ten slotte om de veiligheid van je kind. Een skihelm moet minimaal eens per vijf jaar vervangen worden. Omdat de kinderskihelmen binnen ons gezin nogal intensief gebruikt worden, vervangen wij ze doorgaans om het jaar. Niet in de laatste plaats omdat er ook regelmatig een val mee gemaakt wordt. Afgelopen weken testten wij Sweet Protection Blaster MIPS skihelm kind. De MIPS technologie en de veiligheidsbelofte van Sweet Protection maakte ons nieuwsgierig. Het design van de kinderskihelm sprak onze zoon dusdanig aan dat we hem wel moesten testen.

Samenvatting review Sweet Protection Blaster MIPS kids

Type helm: In-mold skihelm met MIPS technologie
Gewicht: 430 gram
Beschikbare maten: S/M (omtrek tussen de 51 cm en 56 cm) M/L (omtrek tussen de 55 en 60)
Beschikbare kleuren: Zwart en oranje
Pluspunten: Optimale veiligheid en bescherming dankzij combinatie van in-mold constructie en MIPS. Design spreekt kinderen aan.
Nadelen: De helm is niet geschikt voor kleine schedels (grofweg onder 7 jaar).
Prijs: € 140,- via Bergfreunde.

Lees de volledige review van kinderskihelm Sweet Protection Blaster MIPS hieronder.

sweet protection blister mips

Volledige review Sweet Protection Blaster MIPS kids

Sweet Protection maakt beschermende kleding waarmee ze gebruikers willen inspireren om hun grenzen te verkennen. Zo ga je vol vertrouwen elke dag een nieuw avontuur tegemoet.

Veiligheid Sweet Protection Blaster MIPS kids

Klinkt goed toch? Het ontwerp van deze helm leeft volledig op  naar deze filosofie. We hebben geen veiligere kinderhelm kunnen vinden. De in-mold constructie zorgt ervoor dat de schok geabsorbeerd wordt, lokale hardshell bescherming beschermd de meest kwetsbare delen van het hoofd en MIPS technologie biedt bescherming tegen rotaties tijdens de val. Kortom, wat je kind ook van plan is op de piste, met deze helm is hij optimaal beschermd.

Pasvorm Sweet Protection Blaster MIPS kids

skihelm sweet protection blister mipsOnze 8 jarige zoon paste de S/M helm perfect. De meegeleverde losse inzetstukken hebben we niet hoeven gebruiken. Wel hadden we even tijd nodig om de helm op de juiste maat in te stellen. Onderaan de helm zit een systeem waarin je op het middelste gedeelte moet knijpen om vervolgens de losse delen naar elkaar toe en van elkaar af te schuiven. Dit kan je het beste doen wanneer de helm niet op het hoofd zit (in tegenstelling tot een draaisysteem). Dus pas de helm, bepaal of deze groter of kleiner zou moeten zijn, neem hem af en pas de maat aan. Dit is even puzzelen voordat je de perfecte fit hebt.

Comfort en ventilatie

De helm is voorzien van ventilatie die verder niet te bedienen is. Deze staat dus altijd open. De ventilatie is echter dusdanig geintegreerd dat er geen sneeuw of regen door naar binnen kan vallen. Onze zoon heeft het geen enkele keer koud gehad met deze helm, waaruit we opmaken dat de helm warm is. Comfortabel is deze kinderskihelm sowieso, want van de 5 geteste helmen was dit de favoriet. De helm is met 430 gram ook extreem lichtgewicht. Daarbij zijn de binnenzijde van de skihelm en de kindriem voorzien van zachte materialen om het draagcomfort te vergroten.

sweet protection blaster kids

Conclusie

Sweet Protection Blaster MIPS Kids is de favoriete skihelm van onze zoon. En ook van ons omdat we weten dat hij ruig skiet, graag van de piste afdwaalt en zo nu en dan een schans pakt. Dankzij deze skihelm en zijn rugbeschermer staan we het allemaal met een gerust hart (meestal) toe. En kan hij, zoals Sweet Protection het noemt, veilig zijn grenzen verkennen.

De skihelmen van Sweet Protection wordt in Nederland niet op veel plaatsen verkocht. Online is Sweet Protection Blaster MIPS kids verkrijgbaar via Bergfreunde voor € 140,-.

 

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Trip Tip: Familievakantie in skigebied Gargellen
Ook interessant
#Winterbeelden: witte kerst in de alpen gegarandeerd!