review wandelsokken x socks
review wandelsokken x-socks

Deze review wacht al een tijd om geschreven te worden. Sinds deze zomer heb ik de Trekking Merino wandelsokken van X-socks in mijn bezit en worden ze gedragen. Toch wilde ik ze wat langer dragen en vaker gewassen hebben om de kwaliteit van deze sokken te kunnen bepalen. Ik heb deze wandelsokken al vanaf juli en ik heb ze tot nu toe ongeveer twee keer per week gedragen tijdens wandelingen in de bergen. Na zo’n twintig wandelingen onder verschillende weersomstandigheden, lijkt het me daarom nu de juiste tijd voor een uitgebreide review.

wandelsokken x socks review

Review X-socks Trekking Merino

Deze Trekking Merino wandelsokken van X-socks zijn mijn eerste sokken van X-socks ooit. Hiervoor heb ik altijd wandelsokken van andere merken gedragen.

Op het eerste gezicht zien de sokken er mooi uit en lijkt de kwaliteit goed. De sokken zijn gemaakt van Merinowol en een mix elastische materialen. Merinowol is mijn favoriete materiaal voor kleding die als eerste laag (direct op de huid) gedragen wordt. Merinowol is zacht, jeukt of kriebelt niet, blijft droog en ademt. Ideaal materiaal voor wandelsokken of basislagen.

De Trekking Merino sok valt strak zonder te knellen (nu heb ik wel redelijk slanke enkels en kuiten). De sok komt net boven de rand van mijn hoge wandelschoen wat een goede lengte is voor een wandelsok.

Zoals verwacht kriebelt of jeukt het materiaal niet en blijven mijn voeten de hele dag droog (ondanks een aantal wandelingen in hoge temperaturen). De sokken zitten fijn en na het uittrekken laten ze geen drukplekken achter (zelfs niet op de plaats waar de bovenste rand heeft gezeten). Dit terwijl de sokken toch goed blijven zitten en niet afzakken. Tijdens herfstwandelingen houden de sokken mijn voeten warm. Dus geen koude tenen tijdens een wandeling in 5 graden.

Ook na 20 keer wassen hebben de sokken de perfecte pasvorm. Ze krimpen niet en behouden de strakke pasvorm.

Materiaal: Merinowol & Elastaan

Pasvorm: Strak /smal

Model: Uniseks (zowel dames als heren)

Lengte: Lage kuit lengte

Prijs: Ongeveer 30 euro (via Bol.com)

Voordelen

Het materiaal, de pasvorm en de kwaliteit en duurzaamheid zijn de grootste voordelen. De sokken dragen enorm comfortabel. Ik kan iedereen die pijnlijke voeten in zijn bergschoenen ervaart deze sokken aanraden.

Nadelen

De strakke pasvorm is ideaal voor mensen met slanke enkels en kuiten. Maar ik kan me voorstellen dat het voor mensen met dikkere enkels en kuiten minder comfortabel draagt. De prijs (ongeveer 30 euro) lijkt hoog, maar gezien de duurzaamheid denk ik dat dit op lange termijn niet duurder is dan een goedkoper segment wandelsokken wat minder lang meegaat.

Test oordeel

Ik ben erg blij dat ik deze wandelsokken heb gevonden. De Trekking Merino wandelsokken van X-socks zijn de meest aangename wandelsokken die ik tot op heden heb gedragen. De strakke pasvorm en het sneldrogende vermogen zijn precies wat ik wil bij wandelsokken. Ik ga deze wandelsokken in de toekomst zeker vaker kopen.

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Vijf tips voor de eerste wintersport met kinderen
Ook interessant
#winterbeelden – Oostenrijk – 03 sep. 2017