sneeuwzeker oostenrijk - sneeuwkanon in skigebied

Afgelopen weekend startte het wintersportseizoen in SalzburgerLand. Maar tijdens de zomer is in de skigebieden van Salzburgerland niet bepaald stilgezeten. Afgelopen maanden is er maar liefst 200 miljoen euro geïnvesteerd in nieuwe liften, pistes en kunstsneeuwinstallaties. Nog nooit eerder werd er in één jaar zoveel geïnvesteerd.

Maar liefst 130 miljoen euro komt ten goede van nieuwe liften en modernisering van bestaande liften. In infrastructuur is 30 miljoen euro geïnvesteerd. Hieronder vallen pistenbully’s, parkeerplaatsen en bergrestaurants. Aan sneeuwzekerheid (sneeuwkanonnen en opslagmeren) is 40 miljoen euro uitgegeven.

Inmiddels is in Salzburgerland ruim 85% van de pistes verzekerd van kunstmatige sneeuw. Mede door de investeringen in kunstsneeuw is de regio inmiddels een zeer sneeuwzekere wintersportbestemming in Oostenrijk.

Gastein – 85 miljoen

Vorig jaar nam Bad Hofgastein afscheid van haar Schlossalmbahn. De ouderwetse tandrad trein is vervangen door een moderne 10-persoonsgondel. Door de komst van deze nieuwe skilift, die ruim 85 miljoen euro kost, is het skigebied helemaal klaar voor de toekomst. Vanaf 1 december 2018 zijn er vier snelle, hypermoderne skiliften die je in zo’n 20 minuten van het dal naar de top brengen. Je kan dan vanaf Bad Hofgastein, via het Angertal, naar Bad Gastein skiën. Iets wat wij zeker gaan doen komende winter!

Wintersport in Bad Gastein Oostenrijk

Kaprun – 80 miljoen

In Kaprun wordt ruim 80 miljoen euro geïnvesteerd. Een groot deel daarvan wordt uitgegeven aan een nieuwe verbindingslift. Hiermee wordt het gletsjer skigebied ‘Kitzsteinhorn’ direct wordt aangesloten op de Maiskogel, de ‘Hausberg’ van Kaprun. Deze nieuwe verbinding is begin december 2019 klaar.

Maar de eerste nieuwe skilift in Kaprun wordt deze winter al in gebruik genomen. Volgend jaar staat de liftverbinding tussen de Maiskogel en Langwied op de planning. Vanaf dat moment is het mogelijk om met de skilift vanaf het centrum van Kaprun naar de top van de gletsjer te gaan.

Wintersport meivakantie - Kaprun

Maria Alm – 40 miljoen

Hochkönig, onderdeel van Ski Amadé, investeerde zo’n 40 miljoen euro in het skigebied. Het geld is voornamelijk gebruikt voor een nieuwe lift: Natrun-Aberg in Maria Alm. Deze kostte bijna 30 miljoen euro. Daarnaast werd er stevig geïnvesteerd in kunstsneeuw. Door de komst van deze nieuwe 10-persoonsgondel (Sonnbergbahn) hoeven wintersporters niet meer met de skibus naar de piste. Je kan nu namelijk vanuit het dorp omhoog.

Komende jaren wordt er nog meer geïnvesteerd in Hochkönig. Dan wordt ook een skilift in Dienten vervangen.

Hochkonig - Maria Alm

Wagrain – onbekend

De ‘Sonntagskogel 2’  in Wagrain is afgelopen zomer gemoderniseerd. Een oude 4-persoonsstoeltjeslift is vervangen door een moderne variant voor 8 personen.

De komst van deze nieuwe, snelle lift verkort de wachttijden. De nieuwe skilift heeft een ‘bubble’ die beschermt tegen sneeuw, wind en kou en is van stoelverwarming.

Het is niet bekend hoeveel Snow Space Salzburg investeerde in deze nieuwe lift. De Sonntagskogel 2 is onderdeel van hetzelfde project als de verbinding tussen Kleinarl en Wagrain. Daarbij staat ook nog de modernisering van Flying Mozart op de planning. De totale kosten van al deze verbouwingen zijn geraamd op 50 miljoen euro.

Sonntagskogel 2 - Wagrain

Meer megaskigebieden, wat vind jij hiervan?

Volgens Ferdinand Eder, woordvoerder van gezamenlijke skiliften in Salzburgerland, wordt in de nabije toekomst nog veel meer geïnvesteerd. Met name in de uitbreiding van skigebieden. “Omdat onze gasten grote skigebieden wensen”, aldus Eder.

We kunnen dus in de toekomst nog meer grote skigebieden verwachten. Wat vind jij daarvan? Is het leuk dat er steeds meer megaskigebieden ontstaan? Of ben je misschien meer fan van kleine skigebieden?

Laat het ons weten in het opmerkingenveld hieronder.

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Guppyfriend: voor het duurzaam wassen van skikleding
Ook interessant
Vrijdag start het skiseizoen in SalzburgerLand