banner

YES! Vanaf vandaag gaan de skiliften in SalzburgerLand weer draaien en de pistes weer open. Hotels en restaurants zijn ook weer open. Kortom wintersporters zijn vanaf nu welkom in SalzburgerLand! Moderne liften, mooie hotels aan de piste, heerlijk geprepareerde pistes en een enorme sneeuwzekerheid zijn de redenen voorde populariteit van deze regio onder Nederlandse wintersporters.

Nieuwe liften

In de aanloop naar het winterseizoen is er flink geïnvesteerd in verschillende skigebieden. In Snow Space Salzburg bijvoorbeeld is de ‘Flying Mozart’ in gebruik genomen: een nieuwe gondellift vanuit Wagrain, die zorgt dat wachtrijen tot het verleden behoren. In Filzmoos vervangt een gloednieuwe 6-persoons stoeltjeslift een 37 jaar oude stoeltjeslift en de klassieke kabelbaan naar de top van de geliefde bergtop Zwölferhorn is geheel vernieuwd. Inmiddels is ongeveer 85% van de pistes in SalzburgerLand is (ook) kunstmatig te besneeuwen, waarmee de sneeuwzekerheid van het gebied verder vergroot is.

Kijk voor meer informatie over de leukste skigebieden, nieuwe liften en winterse activiteiten op: www.salzburgerland.com

nieuwe liften snow space salzburg
Dit is de nieuwe Flying Mozart in Wagrain

2G-beleid

In SalzburgerLand zijn heldere regels opgesteld voor een veilige wintersport in tijden van corona. Zo hoeft je wintersport straks nauwelijks af te  wijken van een wintersport zoals je die gewend bent. Alleen après-ski en nachtleven zijn vooralsnog niet mogelijk. Bovendien sluit de horeca om 23.00 uur en gasten moeten geplaceerd zijn (een zitplaats hebben). In SalzburgerLand wordt (net als in de rest van Oostenrijk) het ’2G-beleid’ gevolgd. Dat staat voor ‘gevaccineerd of genezen’. Iedereen die aan een van deze voorwaarden voldoet, kan in een hotel of appartement verblijven, een skipas kopen, de liften gebruiken, een restaurant bezoeken enz. Dit geldt voor alle personen van 12 jaar en ouder. Wintersporten op basis van alleen een PCR- of anti-allergeentest is helaas niet NIET mogelijk. Kijk voor alle actuele informatie op www.wijsopreis.nl.

Mondmaskers zijn overal verplicht.

FFP2-mondkapje

In de skiliften is het verplicht een FFP2-mondmasker te dragen. Dat geldt ook voor winkels, openbaar vervoer, skibussen, musea enz. In hotels en restaurants is het masker verplicht totdat je aan tafel zit. FFP2-mondkapjes zijn in Oostenrijk bij iedere supermarkt verkrijgbaar.

Win een wintersportvakantie naar SalzburgerLand!

Wat ons betreft, is de wintersport de mooiste vakantie van het jaar. Hier worden herinneringen voor het leven gemaakt. En het wordt natuurlijk nog leuker als de wintersport gratis is! Daarom kan je nu kans maken op één van de zeven compleet verzorgde wintersportvakanties naar SalzburgerLand.

Deze prijs is voor twee personen en je verblijft zeven nachten in een 4* hotel, inclusief halfpension (ontbijt en diner)! Uiteraard krijg je daar twee skipassen voor 6 dagen bij. Meedoen is simpel en kan tot 28 februari 2022.

 

 

 

Copyright hoofdfoto: SalzburgerLand Tourismus

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Wintersport Tsjechië: deze 5 skigebieden zijn perfect voor families
Ook interessant
De 7 leukste spellen om te spelen als je op wintersport bent