In Schladming wordt vanaf deze herfst hard gewerkt aan een nieuwe skilift. De tweepersoonsstoeltjeslift ‘Rohrmoos 1’ wordt, na meer dan 40 jaar trouwe dienst, vervangen door een moderne 10-persoonsgondel. De nieuwe lift moet het skigebied van Schladming nog familievriendelijker maken dan het al is.

Op veel plaatsen geldt een skihelm verplichting voor kinderen.
Schladming is uitermate kindvriendelijk

Skimateriaal mee de gondel in

Rohrmoos 1, is een ouderwets gemoedelijke tweezitter die vertrekt vanaf Schladming in de richting van Hochwurzen. De pistes rondom deze lift zijn ideaal voor kinderen. Ze zijn namelijk lang, breed en meestal erg rustig. Om dit deel van het skigebied aantrekkelijker te maken voor families, wordt de stoeltjeslift nu vervangen door een moderne gondel. Op deze manier is het makkelijker voor ouders (en skileraren) om kinderen mee omhoog te nemen. De lift is trouwens ook een stuk sneller. Straks ben je in 3 minuten boven, waar je tot dusverre bijna 8 minuten nodig had.

De nieuwe gondel heeft ook nog een bijzondere noviteit. Het is namelijk de eerste gondel in het skigebied waar je skimateriaal mee de gondel in gaat. Zo wordt het instappen een stuk makkelijker.

Details nieuwe Rohrmoos 1 gondel in Schladming

Voor de liefhebbers hebben we hieronder de details van de nieuwe gondel op een rij gezet:
Liftsysteem: 10 persoonsgondel
Gereed: december 2024.
Capaciteit: 2.200 personen / uur.
Snelheid: 6 meter/ seconde.
Duur van dal tot top: 3 minuten.
Hoogte dalstation: 745 meter boven zeeniveau.
Hoogte bergstation: 986 meter boven zeeniveau.
Hoogteverschil: 241 meter.
Lengte: 977 meter.
Investering: 13,5 miljoen euro

Eind 2024 gereed

Nog deze herfst wordt gestart met de bouw van de nieuwe liftpalen en het nieuw dalstation en bergstation. Wanneer alle werkzaamheden naar wens verlopen, is de nieuwe gondel voor de start van het skiseizoen in december 2024 gereed. Komende winter kunnen wintersporters nog voor het laatst gebruik maken van de oude tweezitter.

Reiteralm
Wij zijn regelmatig in Schladming te vinden

Schladming: kindvriendelijk skigebied in Oostenrijk

4-bergen ski, het skigebied van Schladming is een van de meest kindvriendelijke skigebieden van Oostenrijk.

Het skigebied van Schladming is verdeeld over vier bergtoppen en omvat 123 kilometer aan piste. Het merendeel van de afdalingen bestaat uit blauwe (72 km) en rode ( 97 km) pistes. Er is ook een klein aantal zwarte pistes (11 km) en een paar uitdagende skiroutes te vinden. Het skigebied bestaat uit vier bergen. die met liften en pistes met elkaar verbonden zijn:

  • Planai: in het centrum van Schladming, is de meeste bekende.
  • Hochwurzen: de familieberg
  • Reiteralm: sportief en uitdagend.
  • Hauser Kaibling: breed en gevarieerd.

In het skigebied zijn 14 gondels, 25 stoeltjesliften en nog 29 sleepliften te vinden. Het hoogste punt van het skigebied is 2.015 meter en het laagst 728 meter. Ondanks de geringe hoogte is het door de aanwezigheid van ontelbaar veel sneeuwkanonnen een uitermate sneeuwzeker skigebied. Niet voor niets is het ieder jaar een van de eerste skigebieden die open gaat.

Schladming maakt onderdeel uit van de skiregio Ski amadé. Hierdoor is de liftkaart ook geldig in omliggende skigebieden zoals Radstadt-Altenmarktskigebied FlachauForstau en Galsterberg.

Zelf zijn we regelmatig in Schladming onderweg.Skironde ‘4 bergen ski‘ is een van onze favoriete skitochten. De  tocht gaat over alle vier de bergen van het skigebied. Een bijzondere en verrassende tour van in totaal 40 kilometer (heen en terug).
 

Eerder verschenen
9 Oostenrijkse skigebieden die al in december sneeuwzeker zijn
Ook interessant
Skigebied Les Arcs: onze ervaringen, tips en informatie