Nu de coronacrisis voorbij is, begint het gewone leven weer. In skigebied Schladming wordt hard gewerkt aan de verdere verbetering van het skigebied. Deze zomer wordt de 26 jaar oude Lärchkogelbahn compleet gemoderniseerd. De oude 4-persoonsstoeltjeslift wordt dan vervangen door een snellere 8-persoonsvariant.

Meer comfort, minder wachttijd

De nieuwe skilift moet zorgen voor meer comfort en kortere wachttijden. Hij komt op precies dezelfde plek als de oude Lärchkogelbahn, maar krijgt een complete upgrade. Naast een verruiming van het aantal zitplaatsen, is de nieuwe lift een stuk sneller en comfortabeler. Stoelverwarming, een beschermende kap en waarschijnlijk ook een in hoogte verstelbare instap, het wordt allemaal een stuk luxer dan de oude lift.

Wanneer alles volgens planning verloopt, wordt de vernieuwde Lärchkogelbahn in december 2020 geopend.

De oude Lärchkogelbahn krijgt een tweede leven in Slowakije
De oude Lärchkogelbahn krijgt een tweede leven in Slowakije

Oude lift krijgt tweede leven

De huidige 4-persoonslift was sinds 1994 in gebruik en vervoerde meer als 25 miljoen wintersporters. Het was een van de meest gebruikte skiliften in het skigebied van Schladming. Toch gaat de lift nog niet met pensioen. Hij wordt namelijk 650 kilometer verderop, op de grens van Slowakije en Polen weer opgebouwd. In het kleine skigebied Zuberec krijgt de stoeltjeslift een tweede leven.

Details nieuwe Lärchkogelbahn

Voor de liefhebbers hebben we hieronder de details van de nieuwe stoeltjeslift in Schladming op een rij gezet:

Liftsysteem: 8-persoonsstoeltjeslift
Gereed: december 2020.
Capaciteit: 3.500 personen / uur.
Snelheid: 6 meter/ seconde.
Duur van dal tot top: 3:44 minuten.
Hoogte dalstation: 1.336 meter boven zeeniveau.
Hoogte bergstation: 1.758 meter boven zeeniveau.
Hoogteverschil: 422 meter.
Lengte: 1.200 meter.
Aantal liften: 62
Liftpalen: 14 stuks.
Investering: onbekend.

Meer over skigebied Schladming

Het Schladminger skigebied ‘4 bergen’  is het grootste skigebied van Stiermarken. Het skigebied omvat meer dan 120 kilometer aan pistes. De pistes liggen verspreid over de skibergen: Hauser Kaibling, Planai, Hochwurzen en Reiteralm. Deze 4 bergen zijn met elkaar verbonden waardoor een ononderbroken tocht gemaakt kan worden. De meeste pistes zijn blauw of rood gemarkeerd en het is een erg kindvriendelijk skigebied. Zo is er een heel leuk kinderland ‘Hopsiland’ en zijn er verschillende funslopes.

Schladming is erg kindvriendelijk
Schladming is erg kindvriendelijk.

Gevorderde wintersporters kunnen in Schladming de 4 Bergen skironde maken. Een 40 lange skitocht die over alle vier de bergen van het skigebied gaat. Het skigebied reikt tot zo’n 1.900 meter en is ondanks de geringe hoogte behoorlijk sneeuwzeker. Niet voor niets is het ieder jaar een van de eerste Oostenrijkse skigebieden die open gaan.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Snow Space Salzburg wordt mega skigebied door 2 nieuwe liften
Ook interessant
Skihelm kopen, waar moet je op letten?