Het koude weer in Oostenrijk deze week zorgt ervoor dat aanstaande vrijdag de eerste skilift in het skigebied van Schladming wordt geopend. Vanaf vrijdag zijn de Märchenwiesenbahn (de sprookjeslift) en de Burgstallalmbahn de eerste twee liften en pistes die worden geopend. Dat maakte het skigebied gisteren bekend op haar Facebook pagina. Dat is toch echt wel een sensatie na zo’n lange warme zomer en herfst.


Ook in Obertauern start het skiseizoen

Ook in het hooggelegen Obertauern begint aanstaande vrijdag het winterseizoen. Het volgens eigen zeggen meest sneeuwzekere skigebied van Oostenrijk opent dan maar liefst vier skiliften: Grünwaldkopfbahn, Panoramabahn, Hochalmbahn en de Seekarspitzbahn.

Publiciteitsstunt.

Ieder jaar wedijveren de Oostenrijkse skigebieden wie als eerste zijn lift kan openen. Het eerste skigebied dat zijn liften opent is namelijk gegarandeerd van een hele hoop gratis publiciteit. Kitzbühel was dit jaar het eerste laaggelegen skigebied dat zijn skigebied opende. Maar dat gebeurde met sneeuw van vorig jaar. En zorgde vooral voor veel ophef van milieu organisaties. Schladming en Obertauern zijn voorlopig de eerste skigebieden die hun liften openen op basis van kunstsneeuw.

Publiciteitsstunt of niet, het is voor ons de eerste kans om deze winter op een ‘normale’ piste te staan. We gaan dus zeker even kijken en onze eerste bochtjes draaien! Wil je de foto’s daarvan zien, volg ons dan op Facebook of Instagram.

Weet jij ook skigebieden die dit weekend open gaan? Laat het ons dan weten via het opmerkingenveld. Wie weet kunnen we een volledig overzicht maken van alle skigebieden die al open gaan.

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Baby skipak: 5x de leukste skipakken voor baby’s
Ook interessant
Trip Tip: Advent in Filzmoos