YES! Goed nieuws voor wintersportliefhebbers! Het eerste ‘laaggelegen’ skigebied gaan open! Vandaag werd bekend gemaakt dat in skigebied Schladming vrijdag de skiliften gaan. Het koude weer en de sneeuwval die de komende dagen voorspeld worden, zorgen er voor dat komend weekend de eerste skiliften en piste open kunnen. Vanaf vrijdag zijn de Märchenwiesenbahn (de sprookjeslift) en, als de sneeuwcondities goed genoeg zijn, de Burgstallalmbahn de eerste twee liften die open gaan. Er gaan 2 of 3 pistes open. Dat maakte het skigebied zojuist bekend via haar Facebook pagina. Wintersporters moeten wel met de bus of auto naar boven. De Planaigondel gaat dit weekend nog niet.

 

Publiciteitsstunt

Ieder jaar wedijveren de Oostenrijkse skigebieden wie als eerste zijn lift kan openen. Het eerste skigebied dat zijn liften opent is namelijk gegarandeerd van een hele hoop gratis publiciteit. Schladming is (net als afgelopen jaren) voorlopig het eerste skigebied dat de skiliften kan openen op basis van natuur- en kunstsneeuw. En publiciteitsstunt of niet, het is voor ons de eerste kans om deze winter op een ‘normale’ piste te staan. We gaan dus zeker even kijken en onze eerste bochtjes draaien! Wil je de foto’s daarvan zien, volg ons dan zeker op social media…

Skilift Schladming, zon, blauwe lucht
Sneeuw genoeg in Schladming

Over skigebied Schladming

Skigebied Schladming is nog niet zo bekend onder Nederlandse wintersporters. En dat is best zonde, want het is een verassend veelzijdig, behoorlijk sneeuwzeker en super kindvriendelijk skigebied. Het skigebied is direct verbonden met de skigebieden van Hauser Kaibling, Hochwurzen en Reiteralm. Samen vormen ze het skigebied 4-bergen. Het skigebied beschikt over 123 kilometer piste en het skigebied is uitgestrekt en divers. Wij vinden vooral de lange, brede afdalingen en de ontelbare funslopes erg leuk.

14 graden, in hauser Kaibling
Hauser Kaibling is direct verbonden met het skigebied Schladming.

De winter gaat beginnen, ben jij er klaar voor?

De eerste flinke sneeuwdump van het seizoen staat op het punt te beginnen en de eerste skiliften gaan al weer open.. Ben jij al klaar voor het komende wintersportseizoen? Is je vakantie al geboekt? En heb je je uitrusting al compleet? Voor iedereen, die net als wij, ook zo geniet van de voorpret op het komende winterseizoen staan hieronder een aantal inspirerende artikelen voor de perfecte wintersport 2023:

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Goedkope skikleding: verrassende low budget favorieten
Ook interessant
Ouderwets genieten in Grosseck-Speiereck in de onontdekte Lungau