YES! Nog meer goed nieuws voor wintersportliefhebbers! De eerste skigebieden kunnen open! Nadat we gisteren al meldden dat de sneeuwkanonnen aan staan, werd vandaag bekend dat Schladming vrijdag open gaat. Het koude weer en de sneeuwval in Oostenrijk zorgen er voor dat komend weekend de eerste skiliften en piste open kunnen. Vanaf vrijdag zijn de Märchenwiesenbahn (de sprookjeslift) en de Burgstallalmbahn de eerste twee liften die open gaan. Bovendien gaan er drie pistes open.Dat maakte het skigebied zojuist bekend via haar Facebook pagina. Wintersporters moeten wel met de bus of auto naar boven. De Planai-gondel wordt namelijk vernieuwd en gaat pas begin december open.

Volgt Reiteralm snel?

De kans is groot, dat ook het nabijgelegen skigebied Reiteral deze week opent. Daar werd vandaag al door verschillende wedstrijdskiërs getraind. Of en wanneer het skigebied van Reiteralm open gaat, wordt morgen bekend gemaakt. Wij wachten in spanning af.

Publiciteitsstunt.

Ieder jaar wedijveren de Oostenrijkse skigebieden wie als eerste zijn lift kan openen. Het eerste skigebied dat zijn liften opent is namelijk gegarandeerd van een hele hoop gratis publiciteit. Kitzbühel was dit jaar het eerste laaggelegen skigebied dat zijn skigebied opende. Maar dat gebeurde met opgeslagen sneeuw van vorig jaar. De opening van Kitzbühel zorgde vooral voor veel ophef van milieu organisaties en ‘groene’ politici. Iets waar Schladming zich geen zorgen over hoeft te maken.

Schladming is (net als afgelopen jaren) voorlopig het eerste skigebied dat de skiliften kan openen op basis van natuur- en kunstsneeuw. En publiciteitsstunt of niet, het is voor ons de eerste kans om deze winter op een ‘normale’ piste te staan. We gaan dus zeker even kijken en onze eerste bochtjes draaien! Wil je de foto’s daarvan zien, volg ons dan :

Gaan er nog meer skigbieden open?

Ken jij ook skigebieden die dit weekend open gaan? Laat het ons dan weten via het opmerkingenveld onderaan het artikel. Wie weet kunnen we daarmee een volledig overzicht maken van alle skigebieden die deze week al openen.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
8 heerlijke winterbeelden uit Oostenrijk
Ook interessant
Wintersport voorpret: de sneeuwkanonnen staan aan!