Terwijl de meeste wintersporters genieten van hun welverdiende zomervakantie, wordt er Serfaus hard gewerkt. In het skigebied wordt de bijna 35 jaar oude Komperdell-gondel vervangen door een moderne 10-persoonsgondel. Naast dat de nieuwe lift een stuk sneller, moderner en comfortabeler wordt, krijgt de nieuwe Komperdell-gondel ook een middelstation. Wanneer alle werkzaamheden naar wens verlopen is de nieuwe lift aan het einde van 2023 gereed.

Een nieuwe middelstation met heel veel voordelen

De nieuwe Komperdell-gondel krijgt een middelstation. Dit heeft een aantal voordelen:

  • Het nieuwe middelstation zorgt er voor dat de dalafdaling naar Serfaus direct toegankelijk is voor beginners en skiklassen. Op die manier wordt vooral de drukte bij Gampelift ontlast.
  • Wanneer de sneeuw in het voorjaar snel verandert in papsneeuw, kunnen wintersporters met de gondel het laatste stuk naar het dal afdalen.
  • Wintersporters die vanaf de Waldbahn in Fiss komen, kunnen hier overstappen. Zo ontstaat er minder drukte bij het dalstation.
  • Het middelstation kan gebruikt worden voor de bevoorrading van restaurant ‘Leithe Wirt’. Dit zorgt voor een lagere CO2 uitstoot en draagt zo bij aan de duurzaamheid van het skigebied.

In de afbeelding hieronder zie je ongeveer waar de nieuwe lift wordt gebouwd. De nieuwe Komperdell-gondel is rood ingetekend.

nieuwe komperdell gondel serfaus

Ook nieuwe berg- en dalstations

Naast een nieuwe middelstation, worden ook het bergstation en het dalstation compleet gerenoveerd. In het nieuwe dalstation komt een enorm skidepot, waar meer dan 5.000 paar ski’s en snowboards gestald kunnen worden. Het nieuwe bergstation wordt zo gebouwd, dat het een directe toegang heeft tot de Kinderschneealm. De populaire piste waar kinderen kunnen leren skiën.

Enorme investering

De bouw van de nieuwe Komperdell-gondel is een enorm project. In totaal wordt er meer dan 50 miljoen euro geïnvesteerd. Het project wordt in twee fases opgeleverd. Deze zomer wordt het nieuwe middelstation gebouwd. Na volgende winter worden het dal- en bergstation gerenoveerd en wordt de oude lift afgebroken. Als alles volgens planning verloopt, kan de lift in het skiseizoen ’23-’24 in gebruik worden genomen.

De bouwwerkzaamheden kunnen via een liveblog op de website www.serfaus-fiss-ladis.at worden gevolgd.

Details nieuwe Komperdell gondel in Serfaus

Voor de liefhebbers hebben we hieronder de details van de nieuwe Komperdellbahn in Serfaus op een rij gezet:

Liftsysteem: 10 persoonsgondel
Gereed: december 2023.
Capaciteit: 3.500 personen / uur.
Snelheid: 6 meter/ seconde.
Duur van dal tot top: 10 minuten en 30 seconden.
Hoogte dalstation: 1.442 meter boven zeeniveau.
Hoogte middelstation: 1.610 meter boven zeeniveau
Hoogte bergstation: 1.982 meter boven zeeniveau.
Hoogteverschil: 540 meter.
Lengte: 2.641 meter.
Aantal liftpalen: 20.
Investering: 50 miljoen euro.

Serfaus – Fiss – Ladis: familieskigebied met veel mogelijkheden

Skigebied Serfaus – Fiss – Ladis is vooral bekend als een van de meest kindvriendelijke skigebieden in Oostenrijk. Maar daar doen we het skigebied eigenlijk mee te kort. Met meer dan 200 kilometer aan piste is er voor ieder type wintersporter wel een fijne piste te vinden.

Het skigebied is groot en beschikt over moderne en snelle liften. Het enige nadeel is dat accommodatie snel volgeboekt zijn. Wil je een appartement in Fiss, Serfaus of Ladis boeken, dan is het aan te raden om op tijd te beginnen met zoeken.

Hoofdfoto: © Serfaus-Fiss-Ladis Marketing GmbH, Foto Mayer

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Aftellen naar de winter. Zo kan je je wintersport 2023 nu al boeken
Ook interessant
Content creator / tekstschrijver met een passie voor wintersport gezocht!