Het wintersportseizoen komt er aan. Terwijl in Nederland de bladeren van de bomen vallen en het regent, heeft het in Oostenrijk al een aantal keer flink gesneeuwd. De skiliften hebben hun zomeractiviteiten gestopt en bereiden zich volop voor op het wintersportseizoen. Dat gebeurt ook in Ski Amadé, het grootste skigebied van het Salzburgerland.

Yes! De sneeuwkanonnen worden klaar gezet.

De skigebieden in Ski Amadé horen tot de meeste sneeuwzekere skigebieden in Oostenrijk. Dat komt mede door de grote hoeveelheid sneeuwkanonnen. Skigebieden zoals Flachau, Schladming en Maria Alm hebben de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in sneeuwkanonnen. Hierdoor zijn deze gebieden zeker van besneeuwde pistes, ook als de natuur even niet mee werkt.

Het plaatsen van deze machines is een grote logistieke operatie, waar al in oktober mee gestart wordt. De sneeuwkanonnen worden zelfs met helikopters op hun plaats gezet. Hieronder staat een coole opname van het plaatsen van de sneeuwkanonnen in Zauchensee.


Nieuwe liften.

Een aantal skigebieden heeft het afgelopen jaar flink geïnvesteerd in nieuwe liften. De nieuwe liften moeten wachttijden verkorten en op die manier bijdragen aan een nog betere wintersport ervaring. Tijdens de herfst wordt de laatste gelegenheid aangegrepen om nog te werken aan de nieuwe liften. Wanneer de vorst intreedt en de sneeuw valt, worden de werkzaamheden namelijk gestaakt.

Op dit moment wordt er op twee plaatsen in de regio aan nieuwe liften gewerkt:

  1. Nieuwe skilift in Kleinarl (Lumberjack Shuttle)
  2. Project Schlossalm (Gastein)

De Lumberjack Shuttle (Kleinarl).

In Kleinarl wordt hard gewerkt om de nieuwe Lumberjack Shuttle nog voor het skiseizoen gereed te hebben. Deze 6-persoons stoeltjeslift wordt de langste in het skigebied Shuttleberg. De lift vervangt daarmee een bestaande ankerlift en maakt zo Kleinarl nog aantrekkelijker voor wintersporters. De eerste palen staan al in de grond. Wij zijn erg benieuwd en zullen hem komende winter zeker gaan proberen.

Nieuwe lift kleinarl - bouw

Project Schlossalm (Hofgastein).

In het Gasteinertal wordt hard gewerkt aan project ‘Schlossalm’. Met dit project, dat uiteindelijk meer dan 80 miljoen euro gaat kosten, krijgt het hele skigebied een upgrade. Met een nieuwe 10-persoons gondel, worden wachttijden gereduceerd. Daarnaast wordt een nieuwe stoeltjeslift gebouwd en wordt een tweede dalafdaling aangelegd. Ook worden bestaande pistes breder gemaakt en wordt er een nieuw ‘meer’ aangelegd om water op te vangen voor de sneeuwkanonnen.

De bouw van dit enorme project duurt tot de winter van 2018-2019. De eerste veranderingen zijn komende winter al zichtbaar.


 

En jij? Ben jij al klaar voor de winter?

Ski Amadé is zich dus hard aan het voorbereiden op winter 2018. Het wordt misschien wel de koudste winter in 100 jaar. Ben jij je ook al aan het voorbereiden op de wintersport? Heb jij je vakantie al geboekt? (Tip: TUI en Sunweb hebben mooie aanbiedingen voor een wintersport mét skipas). Of wacht je liever tot het laatste moment?

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Must watch film voor boarders én skiërs: ‘Let it Ride – the Craig Kelly story’
Ook interessant
Top 5 Oostenrijkste wintersport gerechten