op wintersport met vriendenEigenlijk is bucketlist een extreem nare term. Doorgaans staan er dingen op die mensen graag willen doen. Maar als je ze allemaal gedaan hebt, wat dan? In principe zou je dan de emmer om kunnen schoppen, een kist kunnen kopen en er vast in gaan liggen… Geen fijn idee. Daarom zien wij het liever als een dynamisch concept. Zo hebben we een ‘lijst’ voor de komende jaren en maken we er één voor komende winter. Het is fijn om hier naar uit te kijken, een bepaalde focus te hebben, maar als alles op de lijst is afgevinkt is het leven nog lang niet voltooid. Klinkt goed toch?

Door een ski bucket list te maken voor komende winter heb je meer voorpret en denk je bij thuiskomst niet: oh had ik maar. We geven je uiteraard graag een paar tips voor op jouw lijst.

1. Apfelstrudl eten

Elk jaar weer. We strepen er heel wat af. En om het toch een beetje afwisselend en nuttig te houden maken we een overzicht van de lekkerste apfelstrudels die we gegeten hebben. Zo zijn we toch een beetje nuttig calorieën naar binnen aan het werken…

must do wintersport

2. Toerskiën

Afgelopen winter is het er veel te weinig van gekomen maar voor komende winter staat het veelvuldig op het programma. Toerskiën. De enige manier om je ‘bochten te verdienen’ (excuses deze vrije maar lelijke vertaling van ‘earn your turns’). In Oostenrijk staan overal routes aangegeven en een uitrusting haal je bij de lokale skiverhuur. Niks houdt je tegen. Je kan deze dag zelfs besparen op je skipas omdat je geen lift nodig hebt. Een zogenaamde ‘Volle Maan Toer’ staat voor komende winter ook op het programma.

Is toeren voor jou nog wat te avontuurlijk? Begin dan met langlaufen. Deze routes staan ook in ieder dorp uit en een setje langlaufski’s, schoenen en stokken zijn bij de skihuur te halen. Voor langlaufen heb je geen les nodig, je kan in principe zo beginnen. Ook als je niet kan skiën. In dit artikel leggen we je de beginselen van het langlaufen uit.

toeren

3. Lange afdalingen

Moeten gemaakt worden. En het liefst met het hele gezin. En alle andere familie en vrienden die beschikbaar zijn. Zowel de lange tochten met de lift(en) omhoog als de lange weg naar beneden brengen gegarandeerd goede gesprekken en mooie herinneringen. De leukste langste afdalingen beschreven we hier. Wij gaan komende winter sowieso weer de dalafdaling in Bad Hofgastein maken. Al is het alleen maar om de mooie uitzichten onderweg te genieten.

4. Met de eerste lift omhoog

Als eerste op de piste staan. Het is niet voor iedereen weggelegd (want slapen is ook lekker) maar het is zo de moeite waard. Verse sneeuw, strakke corduroy, het eerste spoor: ultiem. Een aantal keer peer jaar (na een avond verse sneeuwval) staan we als eerste op de piste en vragen we ons af waarom we dit niet vaker doen…

wintersport pasen

 

5. Kaasfondue

Oké, we zijn een beetje lijp van eten. Kunnen we niks aan doen. Dus naast apfelstrudl moet er ook altijd een keer kaasfondue besteld worden. En vleespastei, schweinsbraten, kaiserschmarrn en sachertorte. We ontkomen er niet aan. Is het alweer bijna winter trouwens? kaasfondue

 

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
De winter start: kou en sneeuw onderweg naar Oostenrijk
Ook interessant
Review: Helly Hansen Lifaloft Hybrid Midlayer