Goede ski handschoenen kunnen je wintersport maken of breken. Koude handen zorgen er namelijk voor dat je minder plezier beleeft op of naast de piste. Bovendien kun je met koude handen minder goed je stokken vasthouden.

Ski- of snowboardhandschoenen zijn niet alleen om je warm te houden, ze zorgen ook voor meer veiligheid. Goede ski handschoenen voorkomen dat je schaafwonden oploopt als je valt, en dat je je bezeerd aan de staalkanten van je ski’s of je snowboard. In dit artikel hebben we alle informatie verzameld die je nodig hebt om de juist ski handschoenen te kunnen kopen.

En mocht je geen zin hebben om je in alle materie te verdiepen? Dan hebben we hieronder vast de beste skihandschoenen voor je geselecteerd. Zo weet je zeker dat je een goed paar te pakken hebt.

Ga snel naar:

Ski handschoenen voor heren

Zie je door de bomen het bos niet meer tijdens je zoektocht naar een paar geschikte ski handschoenen? Wij hebben de handschoenen van seizoen 2016-2017 getest en hieronder staan onze favorieten.

Hestra - goede skihandschoen voor heren
164,95 EUR
Burton - WB Goretex Handschoenen
85,00 EUR
59,50 EUR
Heren Ski handschoenen van Leki
129,95 EUR

Ski handschoenen voor dames

Er zijn technisch geen verschillen tussen handschoenen voor dames en voor heren. Ook de maten zijn gelijk. De enige verschillen zitten in de kleuren en de motiefjes die gekozen zijn door de ontwerper. Hieronder onze favorieten:

Ski handschoenen voor kinderen.

Voor kinderen is het extra belangrijk dat ze goede ski handschoenen hebben. Kinderen spelen de hele dag tijdens het skiën of boarden. Ze gooien sneeuwballen, vallen regelmatig en maken plezier met de sneeuw. Wanneer ze geen goede (waterdichte) handschoenen hebben, krijgen ze natte en koude handen. Dit kan hun en jouw vakantieplezier bederven.

Daarnaast is het voor kinderen ook van groot belang dat hun handen goed beschermd zijn als ze vallen. Een paar kwalitatief goede handschoenen voorkomt dat je kind schaaf- of brandwonden krijgt!

Hieronder staan de drie beste handschoenen voor kinderen:

beste handschoenen voor kinderen
94,95 EUR
beste kinderhandschoenen
18,99 EUR
Beste kinderskihandschoen
27,99 EUR

Ski handschoenen of skiwanten

Dit is de eerste beslissing die je moet nemen. De keuze tussen handschoenen of wanten is eigenlijk de keuze tussen comfort of gemak. Over het algemeen zijn skiwanten warmer dan ski handschoenen. Doordat er vier vingers in één ruimte zitten, blijven ze warmer. Aan de andere kant kun je bij handschoenen elke vinger apart bewegen waardoor je zaken beter kunt beetpakken en vasthouden.

Voor kinderen gaat de voorkeur uit naar wanten. Zij skiën nog vaak zonder stokken en hoeven niet zo veel vast te houden. En je wil natuurlijk niet dat je kinderen het koud krijgen tijdens hun wintersport.

Voor mensen die niet kunnen kiezen is er ook nog een compromis. Er bestaan wanten waarbij niet alleen de duim een eigen ruimte heeft, maar ook de wijsvinger. Je middelvinger, ringvinger en je pink zitten dan wel samen.

Draag ALTIJD ski handschoenen tijdens het skiën of boarden. Ze beschermen je handen als je valt. Zo voorkom je snij-, brand- en schaafwonden!

Ski handschoenen – materiaalkeuze

Handschoenen van Gore-Tex of Sympatex zijn onze favoriet. Gore-Tex is 100% waterdicht en heeft een groot ademend vermogen. Dat betekent dat je handen niet nat worden als het sneeuwt, of als je valt. Maar dat je ook geen zweethanden krijgt. Kortom, deze handschoenen zitten comfortabel en zorgen er voor dat je geen last hebt van natte of koude handen.

Leer wordt al jarenlang succesvol gebruikt voor skihandschoenen en heeft daarom een klassieke uitstraling. Leren handschoenen zien er mooi en authentiek uit. Moderne leren handschoenen zijn behandeld met verzorgend materiaal voor het leer en een microporeus membraam. Hierdoor zijn moderne leren handschoenen volledig windproof, waterproof en warm. Als je je leren handschoenen goed onderhoudt, gaan ze jarenlang mee!

De goedkoopste skihandschoenen worden gemaakt van Nylon of polyester. Het nadeel van dit materiaal is dat het niet volledig waterdicht is. Dat betekent dat je handschoenen nat worden als het sneeuwt, met als vervelend gevolgd dat je dan koude handen krijgt. Op een zonnige, sneeuwvrije dag voldoen ze natuurlijk prima. Ons advies is om wintersport-handschoenen van dit materiaal alleen maar te kopen als reservepaar.

Skihandschoenen – boordlengte

Waarschijnlijk is de boordlengte niet een van de eerste zaken waar je naar kijkt bij het uitzoeken van skihandschoenen of wanten. Toch is de boord van de handschoenen je aandacht waard. Het doel van de boord aan je handschoenen is voornamelijk om sneeuw buiten te houden. Een boord zorgt ervoor dat er geen sneeuw in je handschoenen kan glippen.

Eigenlijk zijn er twee soorten boorden. Boorden die zijn gemaakt om onder je skijack te dragen. En boorden die zijn gemaakt om over je mouwen te dragen. Hieronder zie je het verschil. De keuze is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en het soort skijack wat je hebt. Daarnaast zijn boorden die over je jas gedragen worden vaak langer, waardoor ze je warmer houden.

skihandschoenen over mouwHandschoenen en wanten over de mouw

Handschoenen en wanten die gemaakt zijn om over de mouwen van je skijack te dragen bieden de meeste bescherming tegen sneeuw. Ze voorkomen dat de sneeuw tussen je jas en je handschoen naar binnen kan komen.

Wanten en handschoenen die je over de mouw draagt kan je meestal zowel rond de pols als aan de boord insnoeren. Hierdoor zitten ze vaak extra warm en comfortabel

Controleer voordat je deze variant skihandschoenen koopt eerst of je jas hier geschikt voor is.

Handschoenen en wanten onder de mouw

skihandschoenenHandschoenen en wanten die gemaakt zijn om onder de mouw van je skijack te dragen hebben kortere boorden. De boorden eindigen meestal bij de pols. Hierdoor ervaar je meer bewegingsvrijheid in de polsen.

De handschoenen zijn fijn in combinatie met een jas met klittenband verstelbare boorden.

Deze handschoenen zijn minder geschikt voor kinderen omdat ze bij het spelen in de sneeuw weinig bescherming bieden tegen  via de polsen binnenkomende sneeuw.

 

Ski handschoenen – koop de juiste maat

Hoe logische deze tip ook lijkt. Toch benoemen we hem nog. Het is belangrijk dat een handschoen goed past. Een ski- of snowboardhandschoen die te klein is zorgt er voor dat weinig bewegingsruimte hebt voor je handen. Hierdoor krijg je koude handen. Bovendien krijg je een knellend gevoel in je vingers en kan je als skiër je skistokken niet goed vasthouden.

Hoe weet je de maat van je ski handschoenen?

Zorg dat je voordat je gaat shoppen weet welke maat ski handschoenen je nodig hebt. Hoewel er verschillen zitten in de maatvoering tussen de verschillende merken, werkt onderstaande methode eigenlijk altijd als je de juiste maat wilt bepalen.

Meet de lengte en omtrek van je hand

SKi handschoenen - zelf de maat opmeten van je handschoenen

  • Meet de lengte van je hand, door de afstand tussen je pols en het topje van je middelvinger te meten.
  • Terwijl je probeert je hand zo groot mogelijk te maken, kan je de omtrek van je hand opmeten.
  • LET OP! – meet alleen de omtrek van je handpalm, dus zonder je duim!
  • Lees uit onderstaande tabellen je handmaat af en je weet de maat van je ski- of snowboardhandschoenen

Ski handschoenen maattabel

Handlengte:Handomtrek:Maat (inches):
16,00 cm15,20 cm6
17,10 cm17,80 cm7
18,20 cm20,30 cm8
19,20 cm22,90 cm9
20,40 cm25,40 cm10
21,50 cm27,90 cm11

 

De maat van ski handschoenen wordt in principe altijd in inches uitgedrukt. Sommige fabrikanten en webshops gebruiken echter algemene aanduidingen voor de maat. Hieronder staat een tabel met een indicatie van de algemene maten en de lengte van de hand.

Maat:Inches:Centimeters:
XS7,5018,75
S8,0020,00
M8,5021,25
L9,0022,50
XL9,5023,75

Tip: als je tussen twee maten inzit, koop dat een maat groter.

Als je tussen twee maten inzit, kun je het beste een maat groter kopen. Te kleine ski handschoenen kunnen namelijk je vingers afknellen en dat zorgt voor koude handen en een onprettig gevoel. Een uitzondering hierop geldt voor mensen waarvan de vingers aanzienlijk korter dan gemiddeld zijn. In dat geval is een maat kleiner ook prima.

Natuurlijk moet je altijd passen. Trek de handschoen aan. Beweeg je vingers en pak iets dat lijkt op een skistok vast. Je moet je vingers vrij kunnen bewegen. Als je twijfelt of ze goed passen, koop ze dan niet. Gelukkig kun je bij de meeste webshops je aankoop gratis retourneren als het product je niet bevalt.

skihandschoenen dames

Ski handschoenen koop je online!

Ski- en snowboardhandschoenen koop je bij voorkeur in een gespecialiseerde sportzaak. Wij raden je aan om vooral niet te bezuinigen op de aankoop van skihandschoenen of wanten. Het is erg vervelend als je vakantieplezier wordt bederft doordat je een hele dag met koude, natte handen op de piste door moet brengen.

Wij raden je aan om je skihandschoenen of wanten online te kopen. In gespecialiseerde webshops is het aanbod vaak groter dan in de fysieke winkels. Kijk wel eerst even in de tabel hierboven welke maat je moet hebben, dan kan er eigenlijk niet veel misgaan. Bij ontvangst kan je de handschoenen passen en je kunt ze natuurlijk retourneren als ze niet lekker zitten.

Ski handschoenen kopen: de beste webshops

Hieronder staan de vier webshops met het grootste assortiment ski- en snowboardhandschoenen.

Skihandschoenen kopen - bekijk het assortiment van Bergfreunde.nl

300+ handschoenen

vanaf €19,95

Online ski handschoenen kopen - bekijk het assortiment van Winter-geest.nl

70+ handschoenen

vanaf €19,95

Een paar ski- of snowboardhandschoenen koop je bij Duijvestein - bekijk het assortiment online

70+ handschoenen

vanaf €16,95

Ook bol.com verkoopt tegenwoordig ski handschoenen.

Skihelmen bij onze Wintersport partner bol.comIedereen kent bol.com, maar wat veel mensen niet weten is dat je er tegenwoordig ook terecht kunt voor je wintersportkleding. De webshop van bol.com heeft een verassend groot assortiment als het gaat om ski handschoenen. In het assortiment van bol.com bevinden zich meer dan 180 paar handschoenen voor heren, meer dan 170 verschillende handschoenen voor dames en ruim 100 paar kinderhandschoenen. Een klein nadeel van deze webshop is dat de informatie die bij de producten wordt getoond niet altijd duidelijk en volledig is.

TIP: goedkope ski handschoenen koop je bij Decathlon

Ski handschoenen zijn te vinden in alle prijscategorieën. Een ski outfit is over het algemeen niet goedkoop en ski- of snowboardhandschoenen vormen daarop geen uitzondering. Wij hebben goede ervaring met de handschoenen van Decathlon.  Zij hebben maar twee winkels in Nederland, namelijk in Amsterdam en Best (bij Eindhoven). Gelukkig hebben ze sinds kort ook een webshop.

Hieronder staat een kleine greep uit het aanbod van Decathlon. Je kunt er op klikken voor meer informatie.

Dames

ski handschoen - decathlon

39,99 EUR

Heren

skihandschoenen - decathlon

49,99 EUR

Kinderen

Kinder ski handschoenen

12,99 EUR

 

 

 

Disclaimer: Dit artikel over ski handschoenen is met grote zorg en aandacht samengesteld. De prijzen die getoond zijn, zijn prijzen van onze partners en zijn aan prijswijzigingen onderhevig. Er kunnen daarom geen rechten ontleend worden aan de getoonde prijzen van de handschoenen en wanten.

Eerder verschenen
Heeft je kind een rugbeschermer nodig?
Ook interessant
Indrukwekkend: zo trainen lawinehonden in de sneeuw