Exact tien jaar geleden werden de skigebieden van Alpbachtal en Wildschönau met elkaar verbonden en ontstond skigebied Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau, een van de grootste skigebieden in Tirol. Om dit jubileum op te luisteren, wordt de 23 jaar oude Hornlift 2000 gemoderniseerd. De oude 4-persoonsstoeltjeslift wordt vervangen door een moderne 6-persoonsstoeltjeslift die de naam Hornbahn 2000 krijgt. De nieuwe lift is sneller, comfortabeler en heeft ook veel meer capaciteit.

Moderner, sneller, duurzamer

Met de modernisering van de skilift richt Ski Juwel zich niet op uitbreiding van het skigebied, maar op het verbeteren van de kwaliteit. Na 23 jaar dienst wordt de 0ude, langzame 4-persoonsstoeltjeslift vervangen door een 6-persoonsvariant. In vergelijking met zijn voorganger wordt de Hornbahn 2000 een stuk sneller, moderner maar ook duurzamer. De nieuwe lift gebruikt namelijk 10% minder energie. Ook worden de wachttijden bij de lift een stuk korter.

Ski Juwel is erg geschikt voor families. (Foto: Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau)

Nieuwe blauwe piste

Naast dat de modernisering van de stoeltjeslift, heeft het skigebied ook geïnvesteerd in een nieuwe piste. Deze blauwe piste zorgt er voor dat de skilift ook geschikt is voor beginners en families met (kleine) kinderen.

Details nieuwe Hornbahn 2000 skilift

Voor de liefhebbers hebben we hieronder de details van de nieuwe stoeltjeslift in Albach op een rij gezet:

Liftsysteem: overkapte 6-persoonsstoeltjeslift met stoelverwarming
Gereed: 3 december 2022.
Capaciteit: 2.600 personen / uur.
Snelheid: 5 meter/ seconde.
Duur van dal tot top: 3 minuten en 45 seconden,
Hoogte dalstation: 1.638 meter boven zeeniveau.
Hoogte bergstation: 2.030 meter boven zeeniveau.
Hoogteverschil: 391 meter.
Lengte: 1.123 meter.
Aantal stoeltjes: 61.
Aantal liftpalen: 11
Investering: ca 10,5 miljoen euro.

‘Top of Alpbachtal’ – het letterlijke hoogtepunt

Het bergstation van de nieuwe skilift is het het absolute hoogtepunt van de modernisering. Onder de naam ‘Top of Alpbachtal’ is hier een 13 meter hoge uitkijktoren gebouwd. Zowel vanuit het bergstation, als vanaf het uitzichtplatform heb je hier straks een fantastisch uitzicht over de majestueuze bergen van Tirol. Extra tof is dat de uitkijktoren zo veel mogelijk duurzaam is gebouwd. Het is van hout en gebouwd door lokale bouwondernemers. De ‘Tiroler Stube’ in de uitkijktoren wordt daarnaast niet verwarmd. Wintersporters dragen immers warme skikleding. Aldus architekt Patrick Lüth von Snøhetta, de ontwerper van de toren. Natuurlijk zit je hier wel beschermd van de wind en sneeuw.

Top of Alpbachtal (Foto: Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau)

Over skigebied Ski Juwel Wildschonau Alpbachtal

Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau is een uitgestrekt en veelzijdig skigebied, net over de grens tussen Duitsland en Oostenrijk. Het skigebied beschikt over meer 113 kilometer aan piste en 45 moderne liften. De meeste pistes zijn blauw of rood gemarkeerd. Het skigebied laat zich het best omschrijven als gemoedelijk en is al meermaals uitgeroepen tot top bestemming voor een wintersport met kinderen.

Wil je meer weten over dit skigebied? Kijk dan op de officiële website.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
5 leuke appartementen in Tignes voor je komende wintersport
Ook interessant
Handschoenen of wanten voor de wintersport?