Almenwelt Lofer, het skigebied van Lofer is een perfecte bestemming voor de eerste (en tweede) wintersport met kinderen? Ook als je na een aantal jaar pauze weer de ski’s wilt onderbinden is dit gemoedelijke skigebied de perfecte plek. Het kleine skigebied vlakbij Salzburg, net over de Duits-Oostenrijkse grens is ideaal voor wintersporters die houden van een rustig skigebied met veel makkelijke blauwe pistes.

Ben jij op zoek naar zo’n soort skigebied en wil je meer weten over skigebied Almenwelt Lofer? Lees dan snel verder. In dit artikel hebben we de belangrijkste informatie dit gebied op een rij gezet.

Skigebied Almenwelt Lofer - ideaal voor families en beginners
Skigebied Almenwelt Lofer – ideaal voor families en beginners

Samenvatting: skigebied Lofer

 • Skigebied voor: wintersport met kleine kinderen. Beginners, of mensen die een tijdje niet op wintersport zijn geweest.
 • Wat is leuk: skigebied veel makkelijke blauwe pistes. Niet al te druk.
 • Wat is minder: te klein voor ervaren wintersporters
 • Aantal pistekilometers: ca 45 km piste.
 • Afstand vanaf Utrecht: 923 kilometer. De route via Siegsdorf en Inzell is sneller dan via Kiefersfelden
 • Bereikbaar met trein: de trein naar Oostenrijk stopt in St Johann in Tirol. Deze verbinding is niet zo optimaal
 • Bereikbaar met vliegtuig: vliegen op Salzburg of eventueel München.
 • Accommodaties: keuze uit meer dan 130 accommodaties.

Het onontdekte gemoedelijke skigebied van Lofer

Almenwelt Lofer is hét skigebied van Salzburger Saalachtal. Deze regio, ingeklemd tussen Tirol, SalzburgerLand en het Duitse Beieren is nog niet ontdekt door het grote publiek. En dat zal waarschijnlijk ook wel zo blijven. Het skigebied is gemoedelijk en aan de kleine kant en bruisende après ski zal je hier ook niet aantreffen. Liefhebbers van natuurlijk, authentiek Oostenrijk en gemoedelijke afdalingen zullen het echter geweldig vinden.

Het skigebied van Lofer omvat 46 kilometer aan pistes die als volgt zijn verdeeld:

 • blauw: 32 km
 • rood: 12 km
 • zwart: 2 km

Niet alleen op papier is dit een skigebied met veel blauwe pistes. Zelfs de rode afdalingen in het skigebied zijn niet al te moeilijk. Dat maakt dat dit skigebied een uitstekende keuze is voor je eerste wintersport. Maar het is niet alleen een fijn skigebied voor beginners in Oostenrijk. Ook voor wintersporters die al een paar jaar niet op de ski’s gestaan hebben is dit een ideale bestemming.

Het onontdekte gemoedelijke skigebied van Lofer
Het onontdekte gemoedelijke skigebied van Lofer

Fijne familiebestemming

Het skigebied presenteert zichzelf als dé ideale keuze voor families. Ik kan me daar helemaal in vinden. Naast dat de pistes echt heel makkelijk zijn, merk je aan veel meer dingen dat er goed aan de allerkleinsten wordt gedacht. Zo zijn de stoeltjesliften zo ingericht dat kinderen makkelijk kunnen instappen en er niet uit kunnen vallen. Daarnaast zijn er een aantal speciale pistes vol hobbels en leuke obstakels. Kinderen die nog nooit op de ski’s hebben gestaan kunnen terecht in het kinderland bovenaan de gondel. Hier is een ruim opzette oefenweide met een lopende band.

Het leuke aan de kinderweide is dat je er zelf een aantal keer per dag langskomt. Zo kan je vanaf een afstand de vorderingen van je kind volgen.

Skigebied Almenwelt Lofer - ideaal voor families en beginners
Een fijne familiebestemming.

Onze favoriete pistes in skigebied Almenwelt Lofer

Het skigebied bestaat voornamelijk uit blauwe pistes. Een aantal zijn zelfs zo vlak dat je een beetje moet prikken. Ben je een recreatieve wintersporter? En hoeft het allemaal niet zo snel te gaan? Dan zal je het in dit skigebied zeker naar je zin hebben. Voor de skiërs en snowboarders heb ik hieronder een aantal van onze favoriete afdalingen in het skigebied kort beschreven.

 • De Hexenpiste langs blauwe piste 7. Deze funslope is eigenlijk voor kinderen gemaakt, maar is ook voor volwassenen leuk. Deze afdaling zit vol hobbels en snelle bochten. En overal kom je hexen tegen.
 • Wanneer je blauwe pistes 9 en 3 en rode pistes 1 en 13 combineert, heb je de langste afdaling van het skigebied. Deze tocht begint op de top van Schönbühel (1.623 meter) en eindig bijna 1.000 meter lager bij het dalstation in Lofer. De afdaling is makkelijk, voor vrijwel iedereen te doen en echt super leuk om te doen.
 • De leukste rode piste is de 5a. Deze begint boven aan de family express en eindigt bij de Senderexpress stoeltjeslift. Deze piste is wat mij betreft de meest sportieve afdaling in skigebied Almenwelt Lofer.
De Hexenpiste in Lofer
De Hexenpiste in Lofer

Voor wie is Almenwelt Lofer een geschikt skigebied?

Ik vind Skigebied Almenwelt Lofer geschikt voor drie groepen wintersporters:

 1. Families met kinderen die nog geen (of maar weinig) ski ervaring. Voor hen is het skigebied van Lofer dé ideale plek om te leren skiën. Speciale kinderpistes, een fijne oefenweide en speciaal aangepaste stoeltjesliften, maken Almenwelt Lofer een van de meest kindvriendelijke skigebieden in Oostenrijk.
 2. Beginners, of wintersporters die al een paar jaar op de ski’s hebben gestaan. De relatief vlakke pistes in het skigebied zijn ideaal om te leren skiën.
 3. Senioren. Zeker buiten de schoolvakanties is het erg rustig in dit gemoedelijke skigebied. Bovendien zijn er ook nog tal van mogelijkheden om een dag(deel) te winterwandelen of te sneeuwschoenwandelen.

Voor wintersporters die al goed kunnen skiën, veel meters willen maken, of houden van uitbundige après ski, is Almenwelt Lofer niet de beste keuze.

Eind maart is de dalafdaling nog gewoon open. witte sneeuw in groen
Eind maart is de dalafdaling nog gewoon open.

Plattegrond skigebied Almenwelt Lofer

Wil je zelf kijken of skigebied Almenwelt Lofer iets voor jou is? Bekijk dan hieronder de plattegrond van het skigebied. Wanneer je de afbeelding klikt, kan je een grotere versie bekijken.

Veel gestelde vragen

We hopen dat je met de informatie hierboven een goed beeld kunt kunt vormen van de uitgebreide mogelijkheden van skigebied Almenwelt Lofer. Voor de volledigheid hebben we hieronder nog een aantal veel gestelde vragen verzameld.

Is skigebied Almenwelt Lofer kindvriendelijk?

Voor kinderen die nog niet (zo goed) kunnen skiën is het een van de beste skigebieden in Oostenrijk. Dat komt vooral de vele makkelijke pistes, de speciale funslopes, de oefenweide en de kindvriendelijke stoeltjesliften.

Wil je meer weten? Hier hebben we onze ervaring in Almenwelt Lofer uitgebreid beschreven.

Is skigebied Almenwelt Lofer sneeuwzeker?

Ondanks de geringe hoogte is Lofer behoorlijk sneeuwzeker. En met de sneeuwkanonnen zorgt het skigebied er voor dat wintersporters van medio december tot begin april kunnen skiën in het gemoedelijke skigebied.

Waar boek je een hotel of appartement in Lofer?

Lofer is echt nog onontdekt gebied. In tegenstelling tot veel andere skigebieden in Oostenrijk moet je hier echt nog zoeken naar een fijne accommodatie. De beste keuze voor een fijn hotel of appartement in Lofer krijg je via deze website.

Eerder verschenen
Accommodatie inspiratie: zo vind je het ideale hotel of appartement voor je wintersport
Ook interessant
Skihelm schoonmaken en 4 andere handige tips voor het onderhoud van je skihelm