Skigebied Flachau is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de meest populaire bestemmingen onder Nederlandse wintersporters. En dat is niet zo heel gek, want het skigebied van Flachau is enorm divers en heeft voor werkelijk iedere wintersporter wel wat te bieden. Wij kunnen het skigebied van Flachau vanuit ons huis zien liggen en zijn er ’s winters met grote regelmaat te vinden. Wil je weten waarom wij graag gaan skiën in dit gebied? Lees dan snel verder. In dit artikel staan we uitgebreid stil bij dit fijne skigebied.

Samenvatting skigebied Flachau

 • Skigebied voor: families, fanatieke wintersporters.
 • Wat is leuk: drie skigebieden in een. Uitgestrekt en heel divers.
 • Wat is minder: nauwelijks zwarte pistes.
 • Aantal pistekilometers: 123 km piste.
 • Afstand vanaf Utrecht: ca 1.000 kilometer.
 • Bereikbaar met trein: de trein naar Oostenrijk stopt in buurgemeente Radstadt, vandaar gaat er een bus.
 • Bereikbaar met vliegtuig: met Transavia, skigebied in de buurt van Salzburg.
 • Accommodaties: een week wintersport vanaf € xxx

Skigebied Flachau: 1 dorp, 3 skigebieden

Het dorp Flachau bestaat een hele lange straat, waar aan beide kanten hotels, appartementen en restaurants staan. Rondom het dorp bevinden zich drie behoorlijk grote skigebieden:

 • Snow Space Salzburg: de verbinding met Wagrain en Alpendorf.
 • Shuttleberg: het skigebied van Flachauwinkl en Kleinarl
 • Zauchensee: immens populair bij de locals.

In totaal zijn er vijf plaatsen waar je in de skilift kunt stappen en bij elke lift is ook nog eens een dalafdaling.

Snow Space Salzburg

Direct in het dorp Flachau zijn drie stappunten in het bekendste skigebied van Flachau: Snow Space Salzburg. Hier vinden we voornamelijk lange, brede afdalingen en moderne liften. De pistes zijn breed, erg overzichtelijk en redelijk eenvoudig. Ervaren wintersporters moeten echt de Hermann Maier skironde maken. Tijdens deze ronde kom je door de wintersportdorpen Flachau, Alpendorf en Wagrain. En voor de liefhebbers zijn er natuurlijk ook een aantal uitdagende zwarte afdalingen te vinden.

Instapppunten en dalafdalingen in Snow Space Salzburg:

 • Space Jet (bij Reitdorf)
 • Achterjet (centraal)
 • Starjet (bij het oude dorp en de meeste après ski)
Hotel aan de piste in Flachau
Het fijne skigebied Flachau: Snow Space Salzburg.

Shuttleberg

Aan het einde van het dorp ligt Flachauwinkl. Een kleine ‘wijk’ van Flachau. Hier wonen nauwelijks mensen, maar zijn wel een aantal accommodaties en twee skigebieden te vinden. Een daarvan is de Shuttleberg. Het skigebied van Flachauwinkl en Kleinarl. Dit deel van het skigebied is uitermate geschikt voor families en freestylers. Hier vinden weeen groot aantal kindvriendelijke afdalingen en funslopes.

Sinds de winter van 2021 kan je vanuit Snow Space Salzburg met de gondel naar de Shuttleberg. De nieuwe Panoramagondel brengt je er in nog geen 10 minuten. Maar je kunt er ook voor kiezen om met de gratis skibus of de auto naar dit deel van het skigebied te gaan. Onder aan de Sunshine Shuttle is een grote parkeerplaats.

Met de skipas van Flachau kan je ook terecht in Flachauwinkl.
Enorm veel kindvriendelijke pistes.

Zauchensee

Zauchensee is het derde en laatste skigebied waar je op terecht kunt tijdens je wintersport in Flachau. De gondel naar dit deel van het skigebied is ook in Flachauwinkl. Zauchensee is het favoriete skigebied van de locals. Al onze vrienden en buren gaan het liefste hier skiën. De pistes zijn hier net wat steiler en als het gesneeuwd heeft, kan je hier prachtige poederafdalingen maken. Meer weten? Lees dan onze uitgebreide beschrijving van skigebied Zauchensee.

Wintersport 2022 boeken
Skigebied Zauchensee

Onze favoriete pistes in skigebied Flachau

Het skigebied van Flachau is enorm uitgestrekt en divers. Het is eigenlijk zo groot, dat een week wintersport lang niet genoeg is om alles te ontdekken. Speciaal daarom hebben we hieronder onze favoriete pistes ik skigebied Flachau op een rij gezet. Deze afdalingen mag je eigenlijk niet missen! Van iedere afdaling staat een korte omschrijving en vertellen we precies waar je deze afdaling kunt vinden.

 • De rote 8-er afdaling (piste 12). De dalafdaling naar Moadorfl, bij de Rote 8-er gondel is onze favoriete afdaling van het skigebied. Deze piste is precies steil genoeg om heerlijke lange bochten op behoorlijke snelheid te skiën. Bovendien is deze piste erg breed en wordt hij elke dag met veel zorg geprepareerd. Het bovenste deel van het de piste is rood, vanaf het middelstation gaat het over in een blauwe afdaling.
Zonsondergang bij de Rote 8-er gonden in Wagrain
Zonsondergang bij de Rote 8-er
 • Piste 3 (Snow Space Salzburg). Ben je nog niet zo ervaren? Dan is dit een hele fijne afdaling. De piste begint helemaal boven aan de Starjet 3 stoeltjeslift (heerlijk uitzicht!) en je kunt door tot aan het dalstation van Starjet 2. Officieel is dit een rode piste, maar zelf zou ik hem eerder als blauwe afdaling markeren. Deze afdaling is ideaal op de eerste dagen van je vakantie.
 • De pistes rondom ‘Grandpa’ (Zauchensee). Ervaren wintersporters kunnen hun hart ophalen op de afdalingen rondom ‘Grandpa’ een 30 jaar oude gondel, midden in Zauchensee. Hier zijn een paar mooie steile afdalingen en een paar heerlijke skiroutes. Hou je van off piste afdalingen? Dan is dit ‘the place to be’. Zorg er op poederdagen wel voor dat je er vroeg bij bent. Deze pistes zijn namelijk ook erg geliefd bij de locals.
De oude gondel is Zauchensee is razend populair.
‘Grandpa’, de oude gondel is Zauchensee is razend populair.
 • De zwarte piste bij Stegbach (piste 12a): nog een tip voor gevorderden. Bij de zwarte pistes rondom de Hirschkogel ligt de Stegbach sleeplift. Hier is het echt zelden druk. De piste is breed en wordt zelden besneeuwd. We vinden hier voornamelijk natuursneeuw. Deze afdaling is (tot nu toe) nog echt een geheime tip.
 • De familyrun in Flachauwinkl. Kunnen jouw kinderen al een beetje skiën en wil je een mooie lange afdaling maken? Dan is de Familyrun in Flachauwinkl echt een aanrader. De piste begint boven aan de ‘Powder Shuttle’ en eindigt helemaal in het dal. De pistes is eenvoudig en blauw. Bovendien kom je onderweg langs tal van funslopes vol schansen en hobbels. En wil je nog verder skiën? Aan de kant van Kleinarl is nog zo’n lange afdaling!

Er zijn onwijs veel pistes in skigebied Flachau
Er zijn onwijs veel pistes in skigebied Flachau.

Details skigebied Flachau

Skigebied Flachau heeft maar liefst vijf instappunten die verdeeld zijn over het dorp. Vanuit het hele dorp kan je te voet of met de gratis skibus naar de piste toe. Onderaan de lift vindt de liftkassa’s, skiverhuur en skischolen. In het enorme skigebied zijn vrijwel alleen maar moderne stoeltjesliften en gondels te vinden. Sleepliften moet je hier echt zoeken en worden enkel nog gebruikt als oefenlift.

Het skigebied van Flachau is direct verbonden met die van Wagrain, Alpendorf, Kleinarl en Zauchensee. In totaal telt het skigebied 205 pistekilometers, waarvan het merendeel bestaat uit rode en makkelijke blauwe pistes.

Sneeuw in Flachau
Moderne liften en erg sneeuwzeker.

Plattegrond skigebied Flachau

Wil je zelf kijken of een wintersport in skigebied Flachau iets voor jou is? Bekijk dan hieronder de plattegrond van het skigebied. Wanneer je de afbeelding klikt, kan je een grotere versie bekijken.


Veel gestelde vragen over skigebied Flachau

We hopen dat je met de informatie hierboven een goed beeld kunt kunt vormen van de uitgebreide mogelijkheden van skigebied Flachau. Voor de volledigheid hebben we hieronder nog een aantal veel gestelde vragen verzameld.

Voor wie skigebied Flachau geschikt?

Het skigebied van Flachau is zo groot, uitgestrekt en divers dat het voor geschikt is voor iedere wintersporter. Recreatieve wintersporters en families komen het beste tot hun recht op de pistes van Snow Space, wil je meer uitdaging, off piste of schansen, dan zijn de pistes rondom Flachauwinkl perfect.

Is skigebied Flachau kindvriendelijk?

JA! Het skigebied van Flachau is uitermate kindvriendelijk. In totaal zijn er vijf verschillende skischolen. Er zijn meerdere oefenweides en er zijn hele leuke funslopes. Kunnen jouw kinderen al goed skiën? Dan zijn er op de pistes rond Flachauwinkl hele leuke afdalingen. Vooral boven aan de Powder Shuttle zijn hobbels, schansen en bospaadjes genoeg.

Is skigebied Flachau sneeuwzeker?

JA! Ondanks de geringe hoogte behoort Flachau tot de meest sneeuwzekere skigebieden in Oostenrijk. Doordat het skigebied relatief ver naar het Oosten ligt, en het een ‘schneeloch’ is, valt er gemiddeld meer sneeuw dan in andere skigebieden in Oostenrijk.

Bovendien beschikt het skigebied over een arsenaal aan sneeuwkanonnen, waardoor het na 2-3 dagen met nachtvorst het hele gebied kan besneeuwen.

Wintersport in Flachau boeken?

Ben je door dit artikel enthousiast geworden over het skigebied? En wil je graag op wintersport naar Flachau? De eenvoudigste manier om accommodatie te zoeken in deze dorpen is via deze website. Wanneer je hier de gewenste data van je vakantie invult, krijg je direct een overzicht van de mogelijkheden. Er zijn ook een paar mooie hotels aan de piste te vinden. Of kijk voor meer inspiratie naar: 6x een leuk appartement Flachau.

Skigebied Flachau

Wat zijn jouw ervaringen?

Ben jij ook in  skigebied Flachau geweest en heb je goede tips voor onze lezers? Graag! Laat hieronder een bericht achter via het opmerkingenveld. Op die manier kunnen we samen een zo volledig mogelijk artikel maken. Ik ben heel erg benieuwd naar jullie vragen, ervaringen en tips!

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Heliskiën als je 94 bent? Deze wintersporter deed het
Ook interessant
Thermokleding voor wintersporters