Leogang is de perfecte uitvalsbasis om het reusachtige skigebied Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn te ontdekken. Dit deel van het reusachtige skigebied is een stuk rustiger en biedt tegelijkertijd een aantal van de mooiste en langste afdalingen van het skigebied. Wil jij weten of Leogang voor jou de juiste bestemming voor je volgende wintersport is? Lees dan snel verder in dit artikel hebben we onze ervaringen met skigebied Leogang verzameld.

Samenvatting skigebied Leogang

 • Skigebied voor: families, kilometervreters, beginners.
 • Wat is leuk: enorm skigebied, lange brede pistes.
 • Wat is minder: minder après ski dan in Saalbach en Hinterglemm.
 • Aantal pistekilometers: 270 km piste.
 • Afstand vanaf Utrecht: ca 950 kilometer.
 • Bereikbaar met trein: de trein via Wörgl of Salzburg. Leogang heeft een eigen station.
 • Bereikbaar met vliegtuig: skigebied in de buurt van Salzburg. Vanaf daar is het ongeveer 1 uur en 10 min rijden.
 • Accommodaties: de meeste aanbiedingen zijn te vinden bij SnowTrex.

Leogang: het rustige deel van het Skicircus

Leogang is een van de dorpen van het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang, een van de grootste en beste skigebieden in Oostenrijk en één van de populairste bestemmingen onder Nederlandse wintersporters. Het grootste pluspunt van Leogang ten opzicht van de andere dorpen in het Skicircus is dat het hier relatief rustig is. Doordat er in het dorp een stuk minder gastenbedden zijn en er nauwelijks après ski is, is het ook op de pistes een stuk rustiger. Daarmee is het een ideale bestemming voor een wintersport met kinderen, voor je eerste wintersport of voor iedereen die wel heel graag veel kilometers wil maken, maar liever de drukke après van Saalbach-Hinterglemm wil ontlopen.

Skigebied Saalbach - skilift, sneeuw en blauwe piste
Het rustige deel van het skicircus

Lange blauwe pistes naar het dal

Net buiten het dorp Leogang vertrekken twee gondels: de Asitzbahn en de Steinbergbahn. Beide brengen je naar de top van de Kleiner Asitz (1.870 meter), waar direct een aantal mooie pistes starten en waar ook de aansluiting naar de andere dorpen in het skigebied beginnen. Wat ik zelf erg leuk vind, is dat er twee hele mooie dalafdalingen zijn. Zowel de afdaling naar de Asitzbahn (pistes 205 en 206) als die naar de Steinbergbahn (pistes 211 en 212) zijn lang, breed en makkelijk.

Deze twee lange afdalingen, en het feit dat er in het dal een aantal oefenliften en pistes zijn, zorgen er voor dat Leogang een perfect skigebied voor beginners en voor families is.

Leogang Challenge - dalafdaling
De lange, brede dalafdaling naar Leogang.

Onze favoriete pistes in skigebied Leogang

In het Skicircus zijn ontelbaar veel afdalingen te vinden. Het grootste deel bestaat uit blauwe en rode afdalingen. Maar er zijn ook uitdagende zwarte pistes en off piste routes te vinden. In het skigebied rondom Leogang vind je echter voornamelijk makkelijke pistes. Hieronder staan een aantal van mijn favoriete afdalingen rondom Leogang. Van iedere afdaling staat een korte omschrijving en vertellen we precies waar je deze afdaling kunt vinden.

 • De panorama dalafdaling naar Leogang. (piste 206 en 205). Tijdens deze 7,5 kilometer lange afdaling heb je een waanzinnig uitzicht op de Leoganger Steinbergen. Deze blauwe piste is lang en behoorlijk breed en is zowel voor beginners als voor gevorderde wintersporters erg leuk.
 • De meest kindvriendelijk afdaling van het skigebied is de Leotrail. Deze afdaling helemaal van de top naar het dal. Onderweg skiën ze over hobbels, snelle bochten en kleine schansen. Onze kinderen vonden het fantastisch. Je vindt de Leotrail bij de top van de Kleiner Asitz, bovenaan beide gondels.
 • De afdaling naar Vorderglemm (piste 168) een lange blauwe afdaling naar de rand van het skigebied. Op deze piste is het altijd lekker rustig.
 • The Challenge‘ is de ultieme skitocht. Een beetje fanatiek wintersporter legt deze skironde van meer dan 70 km op één dag af. Maar zorg wel dat je vroeg begint! Na het volbrengen van de ronde, moet je wel weer even met je liftkaart langs de kassa, want dan krijg je een toffe beloning.

Wil je meer weten over de andere afdalingen in het Skicircus? Lees dan vooral onze tips over skigebied Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn.

Skibril vervangen
Onze favoriete pistes in het skigebied.

Details skigebied Leogang

Skigebied Leogang is verbonden met Saalbach, Hinterglemm en Fieberbrunn. Samen vormen ze het skigebied ‘Skicircus’. Het skigebied telt 270 kilometer aan pistes die als volgt verdeeld zijn:

 • Blauwe piste: 140 kilometer.
 • Rode piste: 112 kilometer.
 • Zwarte piste: 18 kilometer.

In het skigebied zijn 29 gondels, 21 stoeltjesliften en 20 sleepliften en oefenliften. Bijna alle liften zijn snel, modern en comfortabel.Het laagste punt van het skigebied is 800 meter. De top van het skigebied ligt op ongeveer 2.000 meter.

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Het skigebied van Leogang heet officieel Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Het is een enorm skigebied waar je je als wintersporter makkelijk een week, of zelfs een maand, kunt vermaken. Wil je meer weten over skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn? Lees dan een van deze artikelen:

Plattegrond skigebied Leogang

Wil je zelf kijken of  een wintersport in skigebied Leogang iets voor jou is? Bekijk dan hieronder de plattegrond van het skigebied. Wanneer je de afbeelding klikt, kan je een grotere versie bekijken.

Plattegrond skigebied Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn
Pisteplan Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Restaurants in Leogang

In het Skicricus vind je meer dan 70 restaurants en berghutten. Onze favoriet is de ‘Hendlfischerei‘ op de top van Asitz in Leogang. Dit is het meest moderne restaurant in het skigebied. Behalve kip en stokvis wordt hier vooral ‘fingerfood’ geserveerd.

Accommodatie boeken in Leogang

Een accommodatie vinden in Leogang kost wat meer moeite dan in de buurgemeenten. Het dorp Leogang ligt een klein stukje rijden vanaf het dorp (er gaat een skibus). In het wat luxere segment zijn er een aantal fijne hotels aan de piste te vinden bij beide gonden. Wil je een fijn accommodatie in Leogang boeken? Kijk dan eens bij deze aanbieders:

In het skigebied zijn een aantal fijne accommodaties.
In het skigebied zijn een aantal fijne accommodaties.

Veel gestelde vragen over skigebied Leogang

We hopen dat je met de informatie hierboven een goed beeld kunt kunt vormen van de uitgebreide mogelijkheden van skigebied Leogang. Voor de volledigheid hebben we hieronder nog een aantal veel gestelde vragen verzameld.

Voor wie skigebied Leogang geschikt?

Leogang is een ideale bestemming voor families en wintersporters die op zoek zijn naar een rustige plek in een enorm skigebied. Het is een fijne bestemming voor families, beginners, maar ook voor kilimetervreters.

Is skigebied Leogang kindvriendelijk?

JA! Het skigebied van Leogang is een uitermate kindvriendelijk skigebied in Oostenrijk. De pistes zijn bijna allemaal makkelijk. Er zijn meerdere skischolen en er zijn een paar hele leuke funslopes. Kunnen jouw kinderen al goed skiën? Dan zullen ze de afwisselende pistes van het Skicircus geweldig vinden.

Dit artikel bevat affiliatelinks. Dat betekent dat wij een vergoeding ontvangen wanneer je via één van deze links een boeking maakt. Jou kost dit overigens niks extra’s. Wel doe je ons hier een groot plezier mee!

Eerder verschenen
In deze 5 Oostenrijkse skigebieden maak je de mooiste skitochten
Ook interessant
Ski-In Ski-Out Oostenrijk? In deze 8 skigebieden kan het!