Ski Optimal SkigebiedHet skigebied Ski Optimal hoort bij de Oostenrijkse dorpen Hochfügen, Kaltenbach en Aschau im Zillertal. Het gebied wordt ook wel het Hoch Zillertal genoemd en is na de Hintertux gletscher het meest sneeuwzekere skigebied van het Zillertal.

Wintersport Tips – Ski Optimal

  • De Rodelbahn van Hochfügen vindt je bij Gasthof Goglhof
  • De langste en mooiste afdaling van dit skigebied is de dalafdalingf naar Aschau im Zillertal. Deze afdaling is 11 kilometer lang.
  • Hochfugen heeft een heel sneeuwzeker “dorp”, dit komt door de hoge ligging. Hier vind je dan ook veel luxe appartementen en hotels die dicht bij de piste liggen.
  • Aschau im Zillertal heeft in Ski Optimal de meest sfeervolle uitstraling. En is uitermate geschikt voor wintersport met kinderen.
  • Tussen Hochfügen en Kaltenbach zijn extreem goede mogelijkheden voor off piste skiën en snowboarden.
  • Kaltenbach biedt de meest uitgebreide après ski van deze dorpen. En is bovendien het beste uitgangspunt als je ook wilt gaan skiën in het Zillertal Arena skigebied. De lift van Zell am Ziller is hiervoor het beste beginpunt..

Skigebied Ski Optimal

Hieronder staat een plattegrond van het skigebied Ski Optimal. De skipas voor Ski Optimal is ook geldig in Fügen, Mayrhofen, Gerlos en natuurlijk op de Hintertuxer Gletscher.

plattegrond skigebied ski optimal hochfugen en kaltenbach

Details ski optimal

Het skigebied omvat 89 kilometer aan pistes. Dit is opgebouwd uit 32 kilometer blauwe piste, 33 kilometer rode piste en 24 kilometer zwarte piste. De belangrijkste dorpen hier zijn Kaltenbach en Hochfugen. Het heeft niet zo veel vlakke stukken en is ook voor snowboarders een ideaal skigebied.

Er zijn tal van restaurants en hutten op de piste om wat te drinken of te eten. De leukste hutten zijn De Kristallhütte en de Wedelhütte. Twee mooie bergrestaurants. Verder is het gebied uitermate service gericht. Het biedt bovendien voldoende uitdaging voor wintersporters van alle nivo’s.

De skipas is ook geldig in de rest van het zillertal.