Het skigebied Serfaus – Fiss – Ladis is in Nederland vooral bekend als een kindvriendelijk skigebied. Maar het is meer. Serfaus – Fiss – Ladis biedt ook een uitdagend skigebied en een geweldige wintersport ervaring.

Serfaus – Fiss – Ladis Tips

  • De noordzijde van Fiss is heel erg sneeuwzeker, maar ook erg koud en winderig. Zorg er daarom voor dat je goed gekleed bent als je daar gaat skiën. Een muts is een absolute must!
  • De Frommes afdaling in Fiss is de langste afdaling van het skigebied Serfaus-Fiss-Ladis. Deze afdaling begint boven aan de Schönjochbahn en eindigt in Ladis.
  • Als je van rust houdt, of goedkope accomodatie zoekt, kijk dan vooral in Ladis of de omliggende dorpen Ried en Pfunds. Tussen het skigebied en Ried en Pfunds rijdt een gratis skibus.
  • Als je in de schoolvakanties op wintersport gaat naar Fiss of Serfaus, zorg dan dat je op tijd een appartement of hotel boekt. Deze zijn vaak al voor de zomer volgeboekt.
  • In Fiss bevindt zich een hele mooie rodelbahn. Deze begint bij Steinegg (middelstation van de Schonjochbahn) en eindigt in het dorp. Ook in Serfaus zijn er mogelijkheden om te rodelen.

Details

Het skigebied omvat 47 km aan blauwe pistes, 121 km rode pistes en 28 km zwarte pistes. Het is erg sneeuwzeker en afwisselend. Door de hoogte tussen 1500 meter en 2500 meter is het sneeuwzeker. Bovendien ligt een deel van de pistes op de noordkant waar de sneeuw veel langer goed blijft omdat de sneeuw er overheen schijnt in plaats van op (zoals bij pistes op het zuiden).

Skigebied Serfaus – Fiss – Ladis

Hieronder staat een plattegrond van het skigebied Fiss-Serfaus-Ladis.

Skigebied Fiss-Serfaus-Ladis pisteplan plattegrond map

Klik op de plattegrond van het skigebied voor een vergroting.

Lees ook deze interessante tips:

Impressie van wintersport in Skigebied Serfaus – Fiss – Ladis

Hieronder staat een afbeelding van Ladis in de winter. Dit geeft een prima idee van hoe mooi wintersport in Oostenrijk kan zijn.

Serfaus-Fiss-Ladis skigebied impressie
Serfaus-Fiss-Ladis / Tirol / Touristik / MaroPublic