Wintersporters die een bril dragen en graag goed zicht willen hebben op de piste, hebben drie opties. Ze kunnen overwegen om een skihelm met vizier te kopen, een skibril op sterkte kopen, of ze kunnen kiezen voor een OTG skibril. Een OTG skibril is een speciale sneeuwbril die over de reguliere bril heen gedragen wordt.

Skihelm met vizier voor brildragers de ideale oplossing?

Voor veel brildragende wintersporters is een skihelm met vizier een goede oplossing. Het vizier van de meeste vizierhelmen past goed over de reguliere bril heen. Zelfs wanneer het frame wat groter is. Omdat er onder het vizier lucht door stroomt beslaat een bril ook niet. Zelfs niet op dagen dat het hard sneeuwt.

Skihelm met vizier een goede oplossing voor brildragers.
Skihelm met vizier voor brildragers een goede oplossing!

Skihelm met vizier voor brildragers – top 4

Hieronder staan onze vier favoriete skihelmen voor brildragers. We hebben helmen in verschillende prijsklassen geselecteerd.

Giro Orbit – Meest veilige skihelm met vizier voor brildragers

Type lens: Vivid vizier S2 (voor zonnig en bewolkt weer).
Helmconstructie: hybride constructie met MIPS bescherming.
Wat is leuk: MIPS bescherming en comfort.
Wat niet: zeer beperkt verkrijgbaar en prijzig.
Kopen: vanaf 429 euro.

Een skihelm met vizier met MIPS zie je niet veel, maar Giro heeft ze. Daarmee is de vizierhelm extra veilig omdat deze ook beschermd tegen roterende bewegingen bij een val (die je eigenlijk altijd maakt op de piste). Naast veilig, is de helm ook enorm comfortabel. De pasvorm is uitermate aangenaam. Warm, met voldoende ventilatie mogelijkheden. De instelmogelijkheden zijn ruim. Ook een gewone bril past goed onder het vizier en het vizier schuift makkelijk open en dicht. Het zicht is weids en scherp. Maar uiteindelijk vielen we vooral voor het design van deze vizierhelm. Dat is gewoon vet. Net als de prijs overigens.


CP Cuma – comfortabel en stijlvolle skihelm voor brildragers

Type lens: meekleurend en gepolariseerd vizier.
Helmconstructie: hybride.
Wat is leuk: oogstrelend design, warm en comfortabel.
Wat is minder: prijzig, afgesloten gevoel in deze helm.
Kopen: vanaf € 399,- in verschillende kleuren verkrijgbaar.

De helmen van CP zijn behoorlijk prijzig, maar je krijgt in dit geval waar je voor betaalt. Zowel het vizier als de skihelm zelf zijn mega comfortabel. Voor brildragers heeft deze skihelm de perfecte pasvorm. Het vizier schuift zo over de reguliere bril heen zonder hem  te raken. De afwerking is zacht, comfortabel en warm. Deze uitvoering met cashmere voelt comfortabeler dan elke andere voering. En, niet onbelangrijk, het zicht door dit vizier is fenomenaal. CP Cuma is voorzien van uitgebreide en ingenieuze ventilatie. Wanneer de filters geopend zijn, komt er wel lucht doorheen maar geen neerslag. Tot slot is deze helm muisstil, ook tijdens afdalingen op hoge snelheid. De helm maakt het hoofd optisch wat ronder, waardoor hij zeer vrouwelijk aandoet (heren kunnen ook kiezen voor de CP Carachillo).


Sinner Titan – betaalbare skihelm voor brildragers

Type lens: categorie 2 (bewolkte weer).
Helmconstructie: in-mold.
Wat is leuk: degelijke vizierhelm voor scherpe prijs.
Wat is minder: alleen voor brillen met een niet al te groot frame.
Kopen: verkrijgbaar vanaf € 120,-.

Deze betaalbare skihelm van Sinner heeft een aangename pasvorm. Deze vizierhelm van Sinner voelt alles behalve kolossaal op je hoofd. Het vizier geeft ook geen afgesloten gevoel omdat het kleuren nauwelijks aantast. De prijs is mild en de prestaties ook. Maar zolang je hem gebruikt onder droge omstandigheden op de piste volstaat deze helm goed. Bij hevige sneeuwval kan er wat sneeuw bij het vizier naar binnen sneeuwen. Deze skihelm met vizier is ook voor brildragers uitermate geschikt. Het vizier past namelijk goed over een bril. Tenminste als het frame van de bril niet al te groot is. Enig nadeel is het stroeve verloop van het vizier. Gelukkig kan je dat zelf instellen.


Alpina Zupo – voor brildragende kinderen

Type lens: categorie 2.
Wat is leuk: veilige helm, makkelijk te bedienen.
Wat is minder: helm heeft geen MIPS bescherming.
Kopen: voor € 139,95 bij Bergfreunde.

Een skihelm met vizier voor kinderen met een bril. Dit vizier gaat ruim over de bril heen. En je kind kan het vizier zelf bedienen. De helm is voorzien van ruime comfortabele voering en draagt daardoor comfortabel. Ook ventilatie is ruimschoots aanwezig. Omdat de helm geschikt is voor de kleinste wintersporters biedt dit uitkomst voor kinderen waarbij de skibril altijd scheef zit over aan de clip achter de bril hangt. Met deze kinderskihelm met vizier schuiven ze het vizier zelf omlaag en omhoog.


Skihelm met vizier voor brildragers: waar op letten?

Helaas is niet iedere vizierhelm geschikt om te dragen over een reguliere bril. Wanneer je als brildrager een skihelm met vizier gaat aanschaffen, zijn er aan aantal zaken waar je op moet letten. Hieronder staan de belangrijkste aandachtspunt bij het kopen van zo’n helm:

  • Zorg dat het vizier ruim over de bril langs gaat.
  • Let er op dat de helm niet te strak zit. Anders wordt de bril in je gezicht gedrukt.
  • Zorg dat de helm de juiste maat heeft.
  • Natuurlijk zijn het draagcomfort en de pasvorm ook belangrijk.
skihelm met vizier voor dames
Skihelm met vizier voor brildragers.

Overzicht en veelgestelde vragen

We kunnen ons voorstellen dat je het overzicht een beetje kwijtgeraakt bent. Daarom hebben we de belangrijkste informatie hieronder kort samengevat.

Is een skihelm met vizier voor brildragers fijn?

Wintersporters die een bril dragen en graag goed zicht willen hebben op de piste, hebben drie opties. Ze kunnen overwegen om een skihelm met vizier te kopen, een skibril op sterkte kopen, of ze kunnen kiezen voor een OTG skibril. Een skibril die over de reguliere bril heen gedragen wordt.

Twijfel je of een vizierhelm voor jou een goede oplossing is? Lees dan ons handige artikel: skihelm met of zonder vizier – onze ervaringen met de vizierhelm.

Of bekijk onze selectie van skihelmen met vizier voor brildragers.

Welke skihelm met vizier is voor brildragers fijn?

Veel, maar niet alle vizierhelmen zijn geschikt voor brildragers. Wil je een helm die zeker weten past? Kies dan een van deze vier skihelmen met vizier voor brildragers.

Wat is de beste vizierhelm voor heren

Hieronder staan onze favoriete vizierhelmen voor heren:
Julbo Globe – skihelm met vizier met het beste zicht op de piste .
Giro Orbit – meest veilige keuze. MIPS skihelm met vizier  (uniseks).

Bekijk de volledige skihelm met vizier test

Welke vizierhelm is fijn voor dames?

CP Cuma – comfortabel en stijlvol zonder compromis.
Julbo Globe – stijlvolle lichtgewicht hel,
Giro Essence – meest veilige keuze.

Bekijk de volledige skihelm met vizier tes

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Genieten van perfecte pistes en thermen tijdens de herfst in Zell am See – Kaprun
Ook interessant
Nooit meer last van koude handen en koude voeten met HeatPerformance