Wintersporters die een bril dragen en graag goed zicht willen hebben op de piste, hebben drie opties. Ze kunnen overwegen om een skihelm met vizier te kopen, een skibril op sterkte kopen, of ze kunnen kiezen voor een OTG skibril. Een OTG skibril is een speciale sneeuwbril die over de reguliere bril heen gedragen wordt.

Skihelm met vizier voor brildragers de ideale oplossing?

Voor veel brildragende wintersporters is een skihelm met vizier een goede oplossing. Het vizier van de meeste vizierhelmen past goed over de reguliere bril heen. Zelfs wanneer het frame wat groter is. Omdat er onder het vizier lucht door stroomt beslaat een bril ook niet. Zelfs niet op dagen dat het hard sneeuwt.

Skihelm met vizier een goede oplossing voor brildragers.
Skihelm met vizier voor brildragers een goede oplossing!

Skihelm met vizier voor brildragers – top 4 (reviews)

Hieronder staan, gebasseerd op onze eigen ervaring, vier goede skihelmen voor brildragers. We hebben helmen in verschillende prijsklassen geselecteerd. En van elk model een korte review geschreven met onze eerlijk, optechte mening/

  1. Julbo Globe Evo – beste skihelm met vizier voor brildragers.
  2. CP Cuma – comfortabel en stijlvolle skihelm voor brildragers.
  3. Sinner Titan – betaalbare skihelm voor brildragers.
  4. Alpina Zupo – voor brildragende kinderen.

Julbo Globe Evo – beste skihelm met vizier voor brildragers

Type lens: meekleurend vizier categorie 1 tot en met 3.
Helmconstructie: in mold.
Wat is leuk: onze favoriete skihelm voor brildragers, comfort, optisch, alles is top!
Wat niet: zeer beperkt verkrijgbaar.
Kopen: online voor een adviesprijs van 335 euro, nu gevonden voor 301 euro!

Dit is de favoriete vizierhelm voor brildragers uit onze test! We hebben hem pas wat later kunnen testen, maar deze helm was het wachten waard. Het vizier schijft ruim over de bril en draagt heel fijn in combinatie met een bril. Ondanks dat ik een grote bril heb, komt deze niet tegen het vizier aan en de minimale lucht die bij het skiën onder het vizier doorblaast, zorgt ervoor dat de bril niet verslaat. De helm draagt mega comfortabel, en zacht op de oren. De ventilatie is instelbaar en hij ziet er prachtig uit. Enig nadeel? De zachte oorstukken dempen het stemgeluid van mijn partner grotendeel weg. Als je geen compromis wil maken tussen zicht, comfort en stijl, dan is Julbo Globe EVO jouw keuze!


CP Cuma – comfortabel en stijlvolle skihelm voor brildragers

Type lens: meekleurend en gepolariseerd vizier.
Helmconstructie: hybride.
Wat is leuk: oogstrelend design, warm en comfortabel.
Wat is minder: prijzig, afgesloten gevoel in deze helm.
Kopen: vanaf € 399,- in verschillende kleuren verkrijgbaar.

De helmen van CP zijn behoorlijk prijzig, maar als je een helm wil die er bijzonder uitziet, dan is dit jouw skihelm merk. Voor brildragers heeft deze skihelm de perfecte pasvorm. Het vizier schuift zo over de reguliere bril heen zonder hem  te raken. De afwerking is zacht, comfortabel en warm, maar niet zo comfortabel als het model van Julbo.

Wij testten de luxe uitvoering met cashmere. Die voelt comfortabeler dan elke andere voering. En, niet onbelangrijk, het zicht door dit vizier is meer dan prima. CP Cuma is voorzien van uitgebreide en ingenieuze ventilatie. Wanneer de filters geopend zijn, komt er wel lucht doorheen maar geen neerslag. Tot slot is deze helm muisstil, ook tijdens afdalingen op hoge snelheid. De helm maakt het hoofd optisch wat ronder, waardoor hij zeer vrouwelijk aandoet. Een prima helm, maar er hangt wel een (te hoog?) prijskaartje aan..


Sinner Titan – betaalbare skihelm voor brildragers

Type lens: categorie 2 (bewolkte weer).
Helmconstructie: in-mold.
Wat is leuk: degelijke vizierhelm voor scherpe prijs.
Wat is minder: alleen voor brillen met een niet al te groot frame.
Kopen: verkrijgbaar vanaf € 120,-.

Deze betaalbare skihelm van Sinner heeft een aangename pasvorm. Deze vizierhelm van Sinner voelt alles behalve kolossaal op je hoofd. Het vizier geeft ook geen afgesloten gevoel omdat het kleuren nauwelijks aantast. De prijs is mild en de prestaties ook. Maar zolang je hem gebruikt onder droge omstandigheden op de piste volstaat deze helm goed. Bij hevige sneeuwval kan er wat sneeuw bij het vizier naar binnen sneeuwen. Deze skihelm met vizier is ook voor brildragers uitermate geschikt. Het vizier past namelijk goed over een bril. Tenminste als het frame van de bril niet al te groot is. Enig nadeel is het stroeve verloop van het vizier. Gelukkig kan je dat zelf instellen.


Alpina Zupo – voor brildragende kinderen

Type lens: categorie 2.
Wat is leuk: veilige helm, makkelijk te bedienen.
Wat is minder: helm heeft geen MIPS bescherming.
Kopen: voor € 139,95 bij Bergfreunde.

Een skihelm met vizier voor kinderen met een bril. Dit vizier gaat ruim over de bril heen. En je kind kan het vizier zelf bedienen. De helm is voorzien van ruime comfortabele voering en draagt daardoor comfortabel. Ook ventilatie is ruimschoots aanwezig. Omdat de helm geschikt is voor de kleinste wintersporters biedt dit uitkomst voor kinderen waarbij de skibril altijd scheef zit over aan de clip achter de bril hangt. Met deze kinderskihelm met vizier schuiven ze het vizier zelf omlaag en omhoog.


Skihelm met vizier voor brildragers: waar op letten?

Helaas is niet iedere vizierhelm geschikt om te dragen over een reguliere bril. Wanneer je als brildrager een skihelm met vizier gaat aanschaffen, zijn er aan aantal zaken waar je op moet letten. Hieronder staan de belangrijkste aandachtspunt bij het kopen van zo’n helm:

  • Zorg dat het vizier ruim over de bril langs gaat.
  • Let er op dat de helm niet te strak zit. Anders wordt de bril in je gezicht gedrukt.
  • Zorg dat de helm de juiste maat heeft.
  • Natuurlijk zijn het draagcomfort en de pasvorm ook belangrijk.
skihelm met vizier voor dames
Skihelm met vizier voor brildragers.

Overzicht en veelgestelde vragen

We kunnen ons voorstellen dat je het overzicht een beetje kwijtgeraakt bent. Daarom hebben we de belangrijkste informatie hieronder kort samengevat.

Is een skihelm met vizier voor brildragers fijn?

Wintersporters die een bril dragen en graag goed zicht willen hebben op de piste, hebben drie opties. Ze kunnen overwegen om een skihelm met vizier te kopen, een skibril op sterkte kopen, of ze kunnen kiezen voor een OTG skibril. Een skibril die over de reguliere bril heen gedragen wordt.

Twijfel je of een vizierhelm voor jou een goede oplossing is? Lees dan ons handige artikel: skihelm met of zonder vizier – onze ervaringen met de vizierhelm.

Of bekijk onze selectie van skihelmen met vizier voor brildragers.

Welke skihelm met vizier is voor brildragers fijn?

Veel, maar niet alle vizierhelmen zijn geschikt voor brildragers. Wil je een helm die zeker weten past? Kies dan een van deze vier skihelmen met vizier voor brildragers.

1. Julbo Globe Evo – beste skihelm met vizier voor brildragers.
2. CP Cuma – comfortabel en stijlvolle skihelm voor brildragers.
3. Sinner Titan – betaalbare skihelm voor brildragers.
4. Alpina Zupo – voor brildragende kinderen.

Wat is de beste vizierhelm voor heren

Hieronder staan onze favoriete vizierhelmen voor heren:
Julbo Globe – skihelm met vizier met het beste zicht op de piste .

Bekijk de volledige skihelm met vizier test

Welke vizierhelm is fijn voor dames?

CP Cuma – comfortabel en stijlvol.
Julbo Glove EVO – meest veilige keuze.

Bekijk de volledige skihelm met vizier tes

Dit artikel bevat affiliatelinks. Dat betekent dat wij een vergoeding ontvangen wanneer je via één van deze links iets koopt. Jou kost dit overigens niks extra’s. Wel doe je ons hier een groot plezier mee!

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Skigebied Kühtai – sneeuwzeker skigebied vlakbij Innsbruck
Ook interessant
Wintersport en meer: 3 skigebieden waar ook genoeg te beleven is naast de piste