Bad Hofgastein heeft na 54 jaar trouwe dienst afscheid genomen van de Schlossalmbahn. De ouderwetse tandrad trein (standseilbahn) wordt vervangen door een moderne gondel. Door deze investering ga je niet alleen sneller naar de top van het skigebied, maar worden ook de wachtrijen verkort. De capaciteit van de nieuwe skilift is met 3.000 personen per uur ook meer dan twee keer zo groot als die van de huidige skilift .

Einde van een tijdperk

Wij zijn afgelopen jaren een aantal keer in het Gasteinertal op wintersport geweest en deze ouderwetse skilift was wel een hele bijzondere beleving. In de lift waren geen tot nauwelijks zitplaatsen en het kon soms zeker wel een kwartier duren voor de lift er was. En dan moest je nog naar boven. De reis was wel spectaculair. Onderweg ging je over bruggen en had je een prachtig uitzicht.

Minstens zo bijzonder was dat je onder de lift door kon skiën tijdens de dalafdaling (één van de langste skipistes in Oostenrijk).  Tijdens een van deze afdalingen maakten wij onderstaande foto.

Op eerste paasdag kon iedereen voor het laatst met de Schlossalmbahn omhoog. Veel bewoners van het stadje kwamen speciaal nog een keer kijken of reden voor het laatst met de karakteristieke lift mee. Sommigen misschien met weemoed, maar velen kijken nu al vooruit naar het komende winterseizoen. Vanaf de winter 2019 kunnen wintersporters met een moderne 10-persoonsgondel vanuit het dorp (843 meter) in één keer naar de  top van de kleine Scharte (2.056 meter).

Modernisering van het skigebied Gastein.

De nieuwe lift vervangt naast de oude trein ook nog twee andere liften:  de ouderwetse 2-persoons stoeltjeslift ‘Haitzingalm’ en de 4-persoons stoeltjeslift ‘Kleine Scharte’. In de onderstaande afbeelding kan je goed zien waar de nieuwe lift wordt gebouwd. De nieuwe Schlossalmbahn is in het groen aangegeven, deze vervangt de drie rood gemarkeerde liften.

bad hofgastein - nieuwe lift

Voor de liefhebbers: alle details van de nieuwe lift op een rij.

Liftsysteem: 10 persoons gondel
Gereed: December 2018
Capaciteit: 3.000 Personen / uur
Snelheid: 6 Meter/ seconde
Duur: ca. 10 Minuten
Hoogte Dalstation: 843 meter boven zeeniveau
Hoogte Bergstation: 2.056 meter boven zeeniveau
Hoogteverschil: 1213 meter
Lengte: 3.422 meter
Aantal Stoeltjes: 120
Investering: Onbekend

Ideaal skigebied voor gevorderde skiërs.

Door de komst van de nieuwe skilift, wordt het skigebied van Gastein nog aantrekkelijker voor wintersporters. Er zijn nu maar liefst vier snelle, moderne skiliften die je van het dal naar de top brengen. Je kan daardoor prachtige tochten maken tussen Bad Gastein, Bad Hofgastein en het Angertal. Dit skigebied is erg afwisselend en uitdagend. Met veel leuke lange rode afdalingen, maar ook een paar pittige zwarte pistes. En zelfs een aantal plekken waar je in de nabijheid van de skilift kunt freeriden. Echt een ideaal skigebied voor gevorderde skiërs en snowboarders.

Bovendien is je skipas geldig in de hele Ski Amadé, waardoor je ook een dag kan gaan skiën in het nabijgelegen Dorfgastein of in de regio Hochkönig.

 

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Wintersport in Zauchensee mogelijk tot 15 april!
Ook interessant
Review: Atomic Redster J2 kinderski