De afgelopen dagen lijkt de lente te zijn begonnen. De zon schijnt volop, de temperaturen liggen rond de 10 graden en de terrassen bij de berghutten zaten ’s middags behoorlijk vol. Maar vanaf morgen is gaat daar verandering in komen en komt de winter weer even terug in Oostenrijk.

zon in Flachau
Een zonovergoten week, zoals hier in skigebied Flachau.
Maart start fris en nat

Vrijdag 1 maart daalt de temperatuur, maar echt koud wordt het dan nog niet. Er valt neerslag, op de bergen in de vorm van sneeuw in, sommige dorpen helaas in de vorm van regen. De sneeuwgrens zal vrijdag ergens tussen de 1.000 en 1.400 meter liggen. Op zaterdag en zondag wordt het nog wat kouder. Met winterse temperaturen, maar de zon laat zich in het weekend gelukkig ook zien.

Weer
Weersverwachting Arlberg (bron: bergfex,at)

Wat daarna gebeurt, blijft een beetje koffiedik kijken.. Maar als de weersvoorspellingen uitkomen zakt de temperatuur op maandag en dinsdag verder onder het vriespunt en kunnen we een behoorlijke laag verse laag sneeuw verwachten. Met name in het westen van Vorarlberg kan in totaal wel 80 cm sneeuw vallen.

sneeuwverwachting voorjaarsvakantie
12 dorpen waar de meeste sneeuw verwacht wordt. (bron: sneeuwhoogte.nl)
Lente nog even ‘on hold’

Hoe het weer de komende dagen ook mag worden. Duidelijk is dat de lente nog even ‘on hold’ wordt gezet. En dat vinden wij helemaal niet zo erg. Laat ons nog maar even van de winter genieten!

sneeuw in de skilift
Kunnen we volgende week weer dit soort winterbeelden verwachten?
Vertrek je dit weekend richting de wintersport?

Maandag en dinsdag wordt het kouder dan de afgelopen weken, maar heel koud zal het ook niet zijn. Zorg voor laagjes kleding, een buff en een goede skibril waarmee je zowel bij bewolkt weer als zonnig weer goed zicht hebt op de piste.

Pak ook je zonnebril en zonnecrème in, want het lenteweer kan ook zo weer terugkeren. De voorspelling na dinsdag lopen dusdanig uiteen dat het alle kanten op kan gaan met het weer in Oostenrijk.

Door de neerslag vrijdag en zaterdag, zou het onderweg wat drukker kunnen worden. Dus check goed je route en een alternatieve route voor het geval er veel file staat. Het wordt hoe dan ook een topweek voor wintersporters!

 

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Interview met de bergredding: 15 minuten zijn alles bepalend
Ook interessant
Review: skibroek Reima Wingon getest