Veel wintersporters zijn al aan het aftellen naar de voorjaarsvakantie. Dan mogen zij ook eindelijk gaan genieten van de enorme hoeveelheid sneeuw in Oostenrijk. Er ligt hier inmiddels zo veel sneeuw dat sneeuwrecords deze winter waarschijnlijk gebroken worden. En er is nog meer sneeuw onderweg. Dit weekend wordt het eerst nog warm en zonnig, maar daarna wordt een pak sneeuw verwacht. Lokaal komt er tot 65 cm sneeuw bij.

Ondergesneeuwde auto

Hoeveel sneeuw wordt er verwacht?

De meeste sneeuw wordt verwacht in het westen van Oostenrijk. In Vorarlberg en Tirol wordt 65 cm verse sneeuw verwacht. Maar ook in de rest van Oostenrijk wordt veel sneeuw verwacht. Zo wordt er in Obertauern, Filzmoos en Schladming 50 cm sneeuw verwacht.

Hieronder staan de 12 skigebieden waar de komende 5 dagen de meeste sneeuw zal vallen. Staat jouw favoriete skigebied er niet tussen? Maak je geen zorgen, want overal in Oostenrijk, Italië, Zwitserland en Frankrijk wordt op minimaal 30 cm sneeuw gerekend.

Sneeuwval top 12
bron: sneeuwhoogte.nl

 

Daarna wordt het koud!

Als de weersvoorspellingen uitkomen, wordt het na de sneeuwdump weer koud en zonnig. Met lokale temperaturen tot 15 graden onder nul. Dat is echt heel koud!

Zorg er daarom voor dat je je warm aankleed. Wil je weten hoe? Lees dan onze tips tegen koude voeten en onze tips tegen koude handen op de piste. Een goede skibril, buff en warme handschoenen heb je komende week sowieso minimaal nodig.

Goede vooruitzichten

Al met al een goed vooruitzicht voor iedereen die komende week op wintersport gaat. Maar ook voor de mensen die op zaterdag 16 februari, de eerste zaterdag van de voorjaarsvakantie, naar Oostenrijk rijden zijn de voorspellingen gunstig. Waarschijnlijk schijnt dan de zon en is het niet nodig om met sneeuwkettingen te rijden.

Hier in Oostenrijk is het vakantie. Voor ons betekent dit dat wij veel gaan skiën. Dit weekend in de zon, daarna in de poeder. We gaan er zo veel mogelijk van genieten en zullen de beelden met jullie delen. Wil je op de hoogte blijven van de actuele situatie in de Alpen? Volg ons dan via:

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Zo regel je snel extra ruimte in je auto
Ook interessant
Live: 5 heerlijke winterbeelden uit Oostenrijk