banner

Win een wintersportvakantie!

Wil je een complete wintersportvakantie naar SalzburgerLand winnen? We geven maar liefst 8 reizen weg! Ga voor meer informatie en om mee te doen naar www.salzburgerland.com
Winnen Salzburgerland

YES! HET GAAT SNEEUWEN! Afgelopen weken waren de condities in de skigebieden uitermate goed. De zon scheen, het was niet al te koud en de pistes liggen er goed bij. Zelfs in het dorp ligt (een beetje) sneeuw en ziet het er winters uit. Maar toch, als echte winterliefhebbers kunnen we niet wachten tot het eindelijk weer een keer hard gaat sneeuwen. Waar er vorig jaar een enorm pak sneeuw viel in januari, sneeuwde het deze winter beduidend minder. Gelukkig lijkt daar nu verandering in te komen. Er wordt namelijk sneeuw verwacht. En niet zo’n beetje ook. Lokaal kan bijna anderhalve meter sneeuw vallen! Wij worden heel erg blij van dit soort berichten. Jij ook? Lees dan snel waar en wanneer het gaat sneeuwen!

Genoeg sneeuw op de piste in Wagrain
Kijk snel waar het gaat sneeuwen!

Eerst nog even genieten van de zon

Voordat het gaat sneeuwen kunnen we eerst nog genieten van een aantal zonnige dagen. Tot en met vrijdag schijnt in heel Oostenrijk de zon. Ook de temperaturen zijn ideaal. Niet te warm en niet te koud.

Eerst nog zon in Oostenrijk. (Bron: Bergfex.at)

Prachtige plaatje uit Filzmoos

Komende dagen is schijnt de zon dus nog. Toch fijn voor alle wintersporters die juist deze week op vakantie zijn. Van Ronald ontvingen we gisteren deze mooie foto uit skigebied Filzmoos. Daar vindt deze week het jaarlijkse luchtballonnen festival plaats. Fijn dat de zon nog daar flink schijnt, want het levert prachtige plaatjes op.

luchtbalonnen filzmoos
Het luchtballonnen festival in Filzmoos (Foto: Ronald Booms)

Vanaf het weekend sneeuw

Vanaf vrijdag gaat het in grote delen van de Alpen los! Met name in het Zwitserland wordt enorm veel sneeuw verwacht. Daar wordt lokaal 140 cm sneeuw verwacht. Echt een enorm pak. Maar ook in Oostenrijk en Frankrijk gaat het sneeuwen. In het Westen van Oostenrijk wordt zo’n 40 cm sneeuw verwacht, terwijl bij ons in SalzburgerLand zo’n 20 cm sneeuw voorspeld wordt. Hieronder staan de skigebieden waar de komende 6 dagen de meeste sneeuw wordt verwacht.

Sneeuwverwachting komende 6 dagen. (Bron: wepowder.com)

Volgende week flink kouder

Als de weersvoorspellingen uitkomen, wordt het vanaf het weekend koud in de Alpen. Overal blijven de temperaturen ruim onder het vriespunt. Op sommige plaatsen (zoals in Obertauern) daalt de temperaturen tot 15 graden onder nul. Dat is echt heel koud!

Kouder
Vanaf volgende week is het flink koud. (Bron: Wetter.at)

Ga jij volgende week op wintersport?

Hou dan op zaterdag rekening met wat extra reistijd vanwege sneeuwval. Check vooraf wat voor jou de beste route naar Oostenrijk is en leg voor de zekerheid je sneeuwkettingen bovenop. Lees ook even onze tips tegen koude voeten en koude handen op de piste. Een goede skibril, buff en warme handschoenen zijn volgende week zeker nodig. Vergeet niet om die in te pakken!

Het kan volgende week flink koud worden. Kleed je daarom warm aan.

Het blijven verwachtingen

Of deze weersvoorspelling ook daadwerkelijk uitkomen is uiteraard nog onzeker. Er is niets zo veranderlijk als het weer. En met name sneeuwval is moeilijk te voorspellen. Zeker een week vooruit. Toch is het fijn om naar de verwachtingen voor komende week te kijken. Na bijna een maand waarin voornamelijk de zon scheen, hopen wij dat de winter nu (eindelijk) in alle hevigheid losbarst. Als deze weersverwachting uitkomt, zitten we wat dat betreft goed. Nu maar afwachten of en hoeveel sneeuw er daadwerkelijk gaat vallen.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Dit is wat Obertauern zo bijzonder maakt
Ook interessant
Wintersport, quality time en après ski: hiervoor wil je naar Flachau