Toen we zojuist de weersverwachtingen voor de komende week bekeken, maakte ons hart een klein sprongetje. Het lijkt er op alsof ‘Koning Winter’ een heuse comeback maakt. Er wordt de komende dagen behoorlijk wat sneeuw verwacht. En als alle verwachtingen uitkomen, valt er in sommige skigebieden bijna 150 cm sneeuw. Een indrukwekkende hoeveelheid.

Sneeuw in skigebied Flachau
Foto van een eerdere dump in skigebied Flachau.

Waar gaat het sneeuwen?

Met name in het westen van Oostenrijk wordt echt heel veel sneeuw verwacht. De skigebieden in Vorarlberg en rondom het Arlberg massief, één van de meest sneeuwzekere skiregio’s van Oostenrijk, moeten rekening houden met een enorm pak sneeuw. Ook in andere delen van Oostenrijk wordt de komende dagen verse sneeuw verwacht. Al is het aanzienlijk minder dan in de de skigebieden in het overzicht hieronder. Hier staan de skigebieden waar de komende 5 dagen de meeste sneeuw wordt verwacht.

Weersverwacjhting 7 maart 2019
In deze skigebieden wordt de meeste sneeuw verwacht. (bron: sneeuwhoogte.nl)

Het wordt ook kouder

Het lijkt komende week ook behoorlijk kouder te worden. De temperatuur daalt tot rond het vriespunt. Dat is goed nieuws, op de hoger gelegen pistes het daardoor vrijwel overal sneeuwen. Op de lager gelegen pistes kan het misschien ook (tijdelijk) regenen. De vorstgrens schommelt tussen de 800 en 1.500 meter.  Ga jij de komende week op wintersport naar Oostenrijk? Vergeet dan vooral niet om je skibril in te pakken. Die zal je zeker nodig hebben.

weer
Bron: wetter.at

Ga jij dit weekend op wintersport?

Hou dan op zaterdag rekening met wat extra reistijd vanwege sneeuwval. Check vooraf nog even wat voor jou de beste route naar Oostenrijk is en leg voor de zekerheid je sneeuwkettingen bovenop. Als je volgende week de piste op gaat, zorg dan voor laagjes kleding. In de ochtend zal het behoorlijk koud zijn, maar als de zon doorbreekt kan het ook snel warm worden. Typisch weer voor een wintersport in maart dus.

Pak ook je zonnebril en zonnebrand in, want het lenteweer kan ook zo weer terugkeren. De voorspellingen lopen dusdanig uiteen dat het alle kanten op kan gaan met het weer in Oostenrijk.

Deze skibrillen beslaan niet
Met goede handschoenen krijg je geen koude handen.

Het blijft een verwachting

Of deze weersverwachtingen ook daadwerkelijk uitkomen is uiteraard nog onzeker. Er is niets zo veranderlijk als het weer. Bovendien weten we inmiddels dat met name sneeuwval lastig te voorspellen is. En zeker een week vooruit. Toch is het fijn om naar de verwachtingen voor komende week te kijken. Na bijna een maand van zonnig en warm weer, hopen wij dat de winter nog één keer in alle hevigheid losbarst. Als deze weersverwachting uitkomt, zitten we wat dat betreft goed. Nu maar afwachten of en hoeveel sneeuw er daadwerkelijk gaat vallen. 😉

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Skikleding in maart of april? Met deze kleine aanpassingen ben je er klaar voor
Ook interessant
250 jaar oud sneeuwrecord gebroken