Terwijl het de afgelopen week prachtig herfstweer was in Oostenrijk, werd er ondertussen hard gewerkt aan de voorbereidingen voor het komende wintersport seizoen. Dat zie je aan de sneeuwkanonnen die inmiddels op de juiste plaats staan en aangesloten zijn op stroom en water.

Komende zondag en maandag wordt er in sommige delen van Oostenrijk wel 50 cm sneeuw verwacht. De kans is groot dat dan de sneeuwkanonnen voor het eerst deze herfst aangezet worden. De beste tijd om kunstsneeuw te maken is immers als de natuur zelf ook sneeuw maakt.

Sneeuwkanonnen op onze hausberg.

Hieronder zie je een foto van de pistes van onze ‘hausberg’ Monte Popolo (Ski Amadé). Je ziet dat de sneeuwkanonnen al helemaal klaar staan. De kanonnen staan alleen opgesteld op de hogere pistes en nog niet bij de dalafdaling.

sneeuwkanonnen in de herfst

Laatste werkzaamheden in Schladming.

Ook in Schladming worden de laatste werkzaamheden aan de liften en de pistes nog voor komend weekend afgerond. Zoals je ziet zijn ze nog druk bezig met wat reparatie werkzaamheden aan de skilift. En ook hier staan de sneeuwkanonnen al klaar om gebruikt te worden.

 

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
De leukste roze skibroeken voor meisjes en dames
Ook interessant
Foto Friday #11 – Kaiserwetter op de gletsjers