Nu er steeds meer skigebieden open zijn kunnen we weer af en toe stil staan bij de actuele situatie in de skigebieden. Met enige regelmaat zullen we jullie op de hoogte houden van de skigebieden waar de meeste sneeuw ligt, of waar de meeste sneeuw wordt verwacht. We bekijken dan iedere keer 10 skigebieden waar de sneeuwcondities erg goed zijn, of waar veel sneeuw wordt verwacht.

#SneeuwTop10 – sneeuwhoogte Oostenrijk

Afgelopen weken heeft het al een aantal keer tot diep in de dalen gesneeuwd en overal in de alpen ligt al wat sneeuw. Natuurlijk ligt er op de toppen op de bergen op dit moment nog veel meer sneeuw dan in de dalen, maar het is ook pas begin december. De winter is pas net begonnen! Hieronder staan 10 skigebieden waar je in Oostenrijk  op dit moment echt goed kan skiën of boarden.

Sneeuwtop10

#SneeuwTop10 – sneeuwverwachting Oostenrijk.

Er worden deze week veel wisselende weersomstandigheden verwacht. In Oostenrijk begint de week relatief warm en kan het stormen en de dalen zelfs een beetje regenen. Vanaf dinsdag kan het flink afkoelen en gaat het weer sneeuwen. Lokaal wordt er wel zo’n 50 centimeter sneeuw verwacht. Hieronder staan 10 skigebieden waar de meeste sneeuw wordt verwacht.

sneeuwverwachting

Sölden is de #SneeuwTopper van dit moment

De sneeuwtopper van dit moment is het skigebied Sölden. In dit geweldige skigebied in Tirol zijn de pistes al open sinds 9 september (dus al drie maanden). Er ligt op dit moment veel sneeuw, bijna 2 meter op de berg. In het dorp zelf ligt nog niet zo veel, maar met een laag van 10 cm sneeuw doet het toch al winters aan. Het goede nieuws is dat er ook in Sölden veel sneeuw verwacht wordt. De komende 48 uur, wordt er op de berg maar liefst 75 cm sneeuw verwacht.

Hieronder staan wat actuele beelden uit Sölden, zodat je je een goed beeld kunt vormen van de actuele situatie.


Vandaag zijn vanwege de wind een aantal skiliften gesloten. Gelukkig leent de omgeving van Sölden zich ook goed om te gaan winterwandelen.

Het dorp zelf doet ook al erg winters aan.

Een bericht dat is gedeeld door @hupsi_.1 op

En ook de pistes liggen er prachtig bij. Dat zijn mooie vooruitzichten voor de kerstvakantie. Als je er nog over twijfelt om in de kerstvakantie op wintersport te gaan. Gewoon doen. Ter inspiratie hebben we in dit artikel een aantal tips voor kerst 2017 op een rij gezet.

 

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Foto Friday #19 – de magie van Advent
Ook interessant
Trip Tip: Großarl