In Snow Space Salzburg wordt hard gewerkt aan de vorming een mega skigebied. Door de komst van twee nieuwe liften wil het skigebied toe gaan treden tot de ‘Champions League’ van skigebieden. De twee nieuwe liften zorgen voor de verbinding tussen skigebied Flachau, Wagrain, Kleinarl, Flachauwinkl, Alpendorf en Zauchensee. Als het project, dat zo’n 22 miljoen euro gaat kosten, gereed is, ontstaat een gigantisch skigebied van meer dan 200 pistekilometer.

Toch bouwen ondanks de coronacrisis

Eerder dit jaar berichtten wij nog dat de bouw van de nieuwe liften door de coronacrisis was uitgesteld. Onderdelen konden niet worden geleverd en er mocht niet worden gebouwd. Inmiddels zijn de plannen gewijzigd en wordt er toch weer druk gebouwd. Wanneer alles volgens planning verloopt, gaan de nieuwe liften in december al open. De opening van de verbindingslift tussen Wagrain en Kleinarl is zelfs al vastgesteld op 5 december 2020.

Panorama Link (Wagrain – Kleinarl)

De nieuwe ‘Panorama Link’ moet voor een directe verbinding tussen de skigebieden van Flachau, Wagrain, Kleinarl en Flachauwinkl zorgen. Iets waar al jaren over werd gesproken en gespeculeerd. Het bergstation van de Panorama Link komt in Flachauwinkl-Kleinarl bij de Lumberjack shuttle. Het dalstation komt ongeveer 300 meter onder het bergstation van de Flying Mozart lift. Vanuit de 3 kilometer lange lift hebben wintersporters dan een prachtig uitzicht op onder meer het Hochkönig massief.

Details Panorama Link

Voor de liefhebbers hebben we hieronder de details van de Panorama Link op een rij gezet:

Liftsysteem: 10-persoons gondel.
Gereed: 5 december 2020.
Capaciteit: 2.000 personen / uur.
Snelheid: 6 meter/ seconde.
Duur: 9 minuten en 30 seconden.
Hoogteverschil: 897 meter.
Lengte: 3.102 meter.
Aantal gondels: 160.
Investering: circa 13 miljoen euro.

 

Ook verbinding Flachauwinkl – Zauchensee in de maak

Naast de start van de bouw van nieuwe verbindingslift tussen Wagrain en Kleinarl, is er nog meer goed nieuws. De kans is namelijk erg groot dat ook de verbinding tussen Flachauwinkl en Zauchensee deze herfst nog wordt gerealiseerd. De ontwerpen zijn gereed en wanneer de vergunning op tijd wordt verleend, zal ook deze lift voor de start van het nieuwe skiseizoen gereed zijn.

De details van deze lift zijn nog niet bekend gemaakt. Waarschijnlijk wordt deze lift een verbinding tussen het bergstation van de Family Shuttle (Flachauwinkl) en de Highliner in Zauchensee. Tot dit moment moest het kleine stuk tussen Flachauwinkl en Zauchensee met de bus worden afgelegd. Door de komst van deze verbindingslift ontstaat een aaneengesloten skigebied van Zauchensee tot aan Alpendorf. In totaal een enorm skigebied van 205 pistekilometer en maar liefst 69 liften.

sklikleding wintersport maart of april
Er ontstaat een enorm skigebied van Alpendorf tot Zauchensee.

Nog geen nieuwe Flying Mozart gondels

De moderniseren van de verouderde ‘Flying Mozart’ in Wagrain gaat vooralsnog niet door. Dit project was ook gepland voor komende winter, maar is door de coronacrisis een jaar uitgesteld. Dat betekent dat we onze laatste ronde met de oude groene, ietwat oncomfortabele maar o zo charmante gondel nog niet gemaakt hebben.

De oude Flying Mozart gondel blijft nog een jaar in gebruik.

Fijn vooruitzicht

Wij zijn erg benieuwd hoe de nieuwe liften er uit gaan zien en wat dat betekent voor het skigebied. Van Zauchensee, Flachau, Wagrain en Kleinarl waren we al langer fan. Maar komende winter kunnen we vanaf Zauchensee tot aan Alpendorf en terug skiën. Wat zou betekent het voor de Hermann Maier skitocht? Blijft Kleinarl dat rustige, kindvriendelijke skigebied? En houdt Flachauwinkl die unieke sfeer die het nu zo’n fijn skigebied maakt? Wat denk jij? Laat je het ons weten via het opmerkingenveld onderaan het artikel? We zijn benieuwd naar jullie meningen!

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Snowboarden in Saalbach, onze ervaring en tips
Ook interessant
Schladming start met bouw nieuwe skilift: Lärchkogelbahn