Waar kun je skiën en waar is het overgrote deel van het gebied nog groen? Met de interactieve snowticker, kom je er snel genoeg achter. Ga jij deze winter richting de Zwitserse Alpen, dan kun je er in een paar simpele klikken achter komen of er in het gekozen skigebied genoeg sneeuw ligt! Dit handige overzicht maakt het makkelijk voor jou om te kijken in welke gebieden sneeuw ligt en hoeveel. Wil je nog zekerder zijn van je zaak, dan kun je op deze website ook de meest actuele sneeuwhoogtes bekijken. Zo weet je altijd waar je op het moment kunt winterwandelen, hiken, toerskiën, langlaufen, snowboarden of sleeën.

Top 30 beste skigebieden op dit moment

De snowreports zijn overzichtelijk en uitgebreid. Zo hebben ze een top 30 opgesteld, met daarin de dertig gebieden waar je nu het beste kunt skiën of snowboarden. Op nummer 1 staat op dit moment Verbier, hier zijn 65 van de 73 liften geopend en kan je daarnaast ook perfect winterwandelen, langlaufen, sleeën of het funpark in. Bovendien ligt er op de hoger gelegen pistes bijna een meter sneeuw en zijn de sneeuwcondities goed. Op nummer twee staat het gebied Samnaun/Ischgl en op nummer drie het prachtige Engadin/ St.Moritz.

Ga je liever naar een kleiner gebied, een gebied met poedersneeuw of een plek waar je kunt avondskiën? Al deze wensen kun je gewoon filteren in je zoekopdracht, ideaal!

Sneeuw genoeg (Foto: ESTM Corviglia |Fabian Gattlen)

Perfect als je nu nog wilt boeken!

Zoals je ziet gaan ze bij mySwitzerland.com met de tijd mee. Wij kunnen in ieder geval enorm genieten van dit soort handige snufjes. En stiekem kun je zo af en toe heerlijk wegdromen bij schitterende webcam uitzichten met sneeuw, bergen en blauwe lucht.

Wil jij deze winter ook graag naar Zwitserland en heb jij nog geen wintersport geboekt? Kijk dan vooral even op de snowticker. Weet je nog niet zo goed waarheen je wilt? Lees dan vooral een van onze inspirerende artikelen:

 

Hoofdfoto: Aletsch Arena

Eerder verschenen
Schlick 2000: informatie en insider tips over dit leuke, kleine skigebied bij Innsbruck
Ook interessant
Deze 8 pistes zorgen dat je de familievakantie in Schladming-Dachstein nooit meer vergeet