De sneeuwval van afgelopen weekend zorgt er voor dat in Sölden het skiseizoen van start kan gaan. Aanstaande zaterdag heeft het skigebied één piste geopend voor fanatieke wintersporters. Op zaterdag 9 september 2017 is de kabelbaan ‘Schwarze Schneid’ actief. Hiermee kan je naar de Rettenbachgletsjer. Daar is de sleeplift ‘Karleskogel’ (Lift nummer 7) actief en piste 32 wordt speciaal geprepareerd.

Na een paar afdalingen kan je in de Bistro am Rettenbachgletscher terecht om te apres skiën. Zorg er wel voor dat je op tijd bent, de gondel start om 08:00 uur en om 16:00 gaat de laatste gondel naar beneden. De sleeplift is geopend van 08:00 uur tot 15:30 uur.

Om bij de kabelbaan te komen, moet je wel over de Gletscherstrasse, dit is een weg waarvoor tol moet worden betaald. De kosten voor de heen- en terugreis voor een personenauto met vier personen bedragen 18,00 euro. De straat begint in Sölden en na 13 kilometer kom je bij de Rettenbach-, en de Tiefenbachgletsjer. Hier zijn meer dan voldoende parkeermogelijkheden.

Er rijdt ook een pendelbus tussen het centrum van Sölden en de gletsjers.

 

Heb jij je wintersport al geboekt?

Het einde van de zomervakantie is voor veel mensen hét moment om hun wintersport te gaan boeken. Als je er op tijd bij bent, dan weet je zeker dat je nog een mooie appartement of hotel kunt vinden in Sölden.

De meeste Nederlandse reisorganisaties hebben de afgelopen week hun wintersportaanbod online gezet. Wij zagen daar een aantal mooie aanbiedingen voorbij komen:

  • Sunweb biedt accommodaties aan in Sölden vanaf 409 euro.
  • Bij Bizztravel hebben ze mooie aanbiedingen in Wagrain.
  • Als je met een groep vrienden op wintersport naar Sölden wilt, kijk dan eens op chalet.nl.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Foto Friday #5 – sneeuw in september
Ook interessant
#winterbeelden – Oostenrijk – 03 sep. 2017