Ben jij een ervaren wintersporter die houdt van uitdaging? Dan is The Challenge in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn echt iets voor jou! Deze uitdagende tocht heeft een lengte van 65 kilometer, waarbij je alle dorpen van het Skicircus doorkruist. Je ziet dus letterlijk alle hoeken van het gebied! Ben je benieuwd naar deze ultieme ski-ervaring? Wij hebben alles wat je moet weten op een rij gezet.

Ski your limit (Foto: saalbach.com | Sebastian Marko)

Ski your limit!

Ben jij klaar voor een fantastische skiroute door Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn? Wij dagen je uit om een volle dag uit te trekken voor The Challenge. De slogan van deze skiroute is ‘Ski your limit’, en dat is niet voor niets. Tijdens deze skitocht leg je maar liefst 65 kilometer af, gebruik je 32 liften en overbrug je meer dan 12.000 hoogtemeters. Handig om te weten: je kunt overal in het Skicircus starten. Omdat je een volledige ronde aflegt, eindig je dus altijd weer op het punt waar je begonnen bent. Je skiet door het hele skigebied en je bent ongeveer 7 uur onderweg. Dat is exclusief lunchpauze(s). Inderdaad: deze skiroute is alleen voor de ervaren skiërs en boarders! Ga jij de uitdaging aan?

De hoogtepunten van ‘The Challenge’

Wil jij de uitdaging aangaan en ben je benieuwd of The Challenge iets voor jou is? Hieronder lees je alle hoogtepunten van deze uitdagende skitocht.  

Heerlijke rode afdalingen in Fieberbrunn

Door de aanleg van de TirolS-Bahn in 2015/2016 is Fieberbrunn in Tirol aangesloten op het Skicircus. Hier zijn enkele heerlijke rode afdalingen, waaronder de uitdagende piste van de Hochhörndl te vinden. Ook de dalafdaling naar Fieberbrunn is een dikke aanrader. Deze omgeving leent zich ook uitstekend om te freeriden. Het enige nadeel van dit deel van The Challenge is dat je wel wat tijd in de lift doorbrengt. Voor de pistes rond Fieberbrunn moet je ongeveer 1,5 uur reserveren.

Heerlijke rode afdalingen. (Foto: saalbach.com | Sebastian Marko)

WK-piste vanaf de Zwölferkogel boven Hinterglemm

Via de Hasenauerköpfllift bereik je het einde van het dal, waar je door middel van de Zwölfer-Nordbahn de oversteek moet maken naar de andere zijde van het skigebied. Een van de highlights van de tocht is de WK-piste richting de Westgipfelbahn. Deze afdaling maakt geen deel uit van The Challenge, maar is wel een van de mooiste in het hele skigebied en daarom een echte must-do! Blijf je liever op de route? Ga dan verder vanaf de Zwölferkogel. Hier heb je ook nog een geweldig uitzicht en kun je de skiliften van Fieberbrunn in de verte zien liggen.

De 12erkogel in Hinterglemm (Foto: © saalbach.com | Christian Wöckinger)

De beruchte ‘Nordabfahrt‘ in Saalbach

Ook in Saalbach heeft The Challenge nog een paar mooie hoogtepunten voor je in petto. De ‘Nordabfahrt’ van de Schattberg is berucht. Een heerlijke afdaling met lange en steile stukken. Wanneer je in tijdnood komt of je je benen al begint te voelen, is het wellicht verstandig deze afdaling achterwege te laten en direct door te gaan met de kilometerslange Jausernafdaling. Dit is een van de langste dalafdalingen van Oostenrijk.

Nog meer leuke skitochten in het Skicircus

Ben je een iets minder ervaren skiër en lijkt The Challenge je net iets te hoog gegrepen? Geen zorgen, er zijn namelijk nog vier andere leuke skiroutes die voor de beginnende skiërs onder ons goed te doen zijn. Deze routes zijn aanzienlijk korter en twee ervan hebben zelfs alleen maar blauwe pistes. We zetten ze hieronder voor je op een rij.

  • Saalbach Runde: +/- 2 uren, 19 kilometer en enkel blauwe pistes
  • Hinterglemm-circuit: +/- 3,5 uur, 30 kilometer, 66% blauw en 34% rood
  • Leogang-circuit: +/- 2,5 uur, 26 kilometer en enkel blauwe pistes
  • Tirol Runde: +/- 2,5 uur, 22 kilometer, 28% blauw en 72% rood

TIP: check de actuele pistekaart

Goed om te weten: in het voor- en naseizoen of door weersomstandigheden kan het zo zijn dat sommige liften niet open zijn. Check dit altijd goed van tevoren! Een actueel overzicht van de liften en pistes vind je op de interactieve pistekaart op de officiële website van Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Klik hiervoor in het linker menu op ‘Skicircus-circuits’.

Bekijk de actuele pistes via de app (Foto: saalbach.com | Mirja Geh )

Over Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Het Skicircus is een van de bekendste (en leukste) skigebieden van Oostenrijk. Het telt in totaal 270 kilometer aaneengesloten pistes en staat daarmee in de top 3 van grootste skigebieden van Oostenrijk. Wanneer je een top 5 of 10 tegenkomt op internet staat Skicircus er gegarandeerd tussen. Het gebied is ook al jaren stevig vertegenwoordigd in de top 5 skigebieden onder Nederlandse wintersporters. De bekende plaatsen Saalbach, Hinterglemm, Leogang en Fieberbrunn vormen samen het prachtige en kindvriendelijke skigebied dat geliefd is om zijn brede pistes. Ook voor de après-ski zit je in dit gebied helemaal goed: met de vele bars en skihutten behoren Saalbach en Hinterglemm al jaren tot de meest geliefde après-ski bestemmingen van Oostenrijk!

Wil je meer informatie en tips over The Challenge? Wij schreven er eerder dit artikel over. Of kijk op de officiële website

Hoofdfoto: saalbach.com, Christoph Johann

Eerder verschenen
5 last minute wintersport aanbiedingen die je vandaag nog wilt boeken!
Ook interessant
Dit zijn de mooiste wintersport appartementen in Morzine