Update: Helaas. In de nek aan nekrace tussen voor- en tegenstemmers, klinkt de ‘nee’ het hardst. Maar liefst 53,35% van de stemmers, stemde gister tegen het kandidaatschap voor de Olympische Spelen van 2026 in Innsbruck. De mogelijkheid tot Olympische Spelen in Innsbruck is daarmee van de baan. 

Vandaag mogen de inwoners van Tirol stemmen of het Bundesland zich kandidaat stelt voor de Olympische Spelen 2026 in Innsbruck. De Olympische Spelen vonden al twee keer eerder plaats (1964 en 1976) in de hoofdstad van Tirol. Als er een meerderheid voor het plan stemt, dan gaat Innsbruck zich kandidtaat stellen voor het organiseren van de Olympische Spelen 2026. Het is de bedoeling dat de Olympische sporters in een aantal verschillende dorpen hun wedstrijden zullen afwerken. Behalve in Innsbruck zullen er ook sportwedstrijden worden georganiseerd in bekende skigebieden zoals St. Anton, Seefeld en Kühtai. De schaatswedstrijden zijn gepland in het Duitse plaatsje Inzell.

Olympische Spelen Innsbruck

Voor- en tegenstanders.

De meningen over kandidaatstelling zijn verdeeld. Voorstanders zien het organiseren van de Olympische Spelen als een grote eer, goede reclame voor de regio, een economische impuls en bovendien goed voor de sport.

Tegenstanders van de kandidaatstelling hebben vooral veel moeite met de hoge kosten die de organisatie van het evenement met zich meebrengen. Geld waar de overheid voor moet zorgen en dat daarom niet aan andere belangrijke zaken kan worden besteed. Ook zijn tegenstanders bang vanwege de kans op een terorristische aanslag en de impact daarvan op de regio.

Verwachting: Tirol stemt ‘voor’ en een hoge opkomst.

Alle inwoners van Tirol, inclusief de stad Innsbruck, mogen meebeslissen over de mogelijke kandidaatstelling. Aangezien vandaag ook de verkiezingen voor het Oostenrijkse parlement worden gehouden, wordt een hoge opkomst verwacht. In de peilingen heeft een ruime meerderheid al aangegeven voor de komst van de Olympische Spelen naar Tirol te zullen gaan stemmen. Maar liefst 52% geeft aan positief te zullen stemmen. Tegenstemmers kunnen rekenen op 36% van de stemmen, terwijl 12% aangeeft nog geen keuze gemaakt te hebben.

Dichtstbijzijnde winterspelen in jaren.

Als de kandidaatstelling van Tirol voor de Olympische Spelen 2026 wordt gehonoreerd, dan is het voor het eerst in jaren dat de Olympische Spelen worden georganiseerd in de alpen. De laatste keer dat de winterspelen werden georganiseerd in de alpen was in 2006 (Turijn). Ook voor Nederlanders is dit natuurlijk een uitgelezen kans om het sportevenement van dichtbij mee te maken.

Er zijn overigens meer kapers op de kust zo zouden ook steden als Barcelona, Stockholm, Lviv (Oekraïne), Dresden en de regio Trentino een kandidaatstelling overwegen.

Wat zou jij stemmen? En zou je de Olympische Spelen in Tirol bezoeken?

Zou jij voor of tegen stemmen als je de keuze had? En als de Winterspelen plaats vinden in Tirol, pas jij dan je wintersport aan zodat je de Spelen kan bezoeken? Of kijk je liever thuis? Laat het ons weten via de comments!

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Goedkope wintersport outfit voor je kind
Ook interessant
Must watch film voor boarders én skiërs: ‘Let it Ride – the Craig Kelly story’