Een wintersport in Salt Lake City staat misschien al een tijdje op je bucket list. Zeg nou zelf, één wintersportvakantie in Utah mét city trip, culturele activiteiten, ruige natuur, culinaire verrassingen en dik besneeuwde skigebieden staat toch garant voor een fantastisch avontuur? Hier zijn vijf redenen waarom het nu echt tijd wordt om deze bijzondere reis te maken.

1. Utah staat bekend om de enorme hoeveelheid sneeuw

Ga je op wintersportvakantie in Utah, dan zet je met je ski’s sporen in de Wasatch Mountains – het westelijke deel van de Rocky Mountains. In deze mountain range leven nog vele diersoorten in het wild, vind je indrukwekkende vergezichten en kan je als natuurliefhebber enorm veel activiteiten ondernemen. En dat maakt je reis net wat avontuurlijker. Utah onderneemt veel actie en kent vele initiatieven om het natuurbehoud voorop te stellen, zodat iedere wintersporter – nu en de volgende generaties – optimaal op een verantwoordelijke manier van de natuur en dus ook de enorme hoeveelheden sneeuw kan genieten.

Ieder jaar valt er een enorme hoeveelheid sneeuw in Utah.
Ieder jaar valt er een enorme hoeveelheid sneeuw in Utah.

2. Salt Lake City ligt midden in de natuur (en midden in de sneeuw)

Het merendeel van de skigebieden in Utah ligt op slechts een uurtje rijden van Salt Lake City, de hoofdstad van de staat Utah, wordt om die reden dan ook wel ‘Ski City’ genoemd wordt. Je kunt dus met gemak een aantal resorts binnen een week bezoeken, zoals Snowbird, Alta, Brighton, Solitude, Park City en Deer Valley. Op die manier combineer je het ultieme wintersportgevoel met een behapbare roadtrip door het land waar alles mogelijk is. Salt Lake City is een veelzijdige pioniersstad met een modern en ambitieus karakter en staat tevens bekend om de snelle en goede toegang tot alle natuurgebieden in het Wasatch-gebergte. Heb je na een paar dagen skiën in het hooggebergte behoefte aan een dagje cultuur, culinaire hoogstandjes en historische bezienswaardigheden? Dan is dit je tussenstop.

3. Park City is het grootste skigebied van Amerika

De absolute nummer één onder de skigebieden is Park City: sinds 2015 het grootste skigebied van Amerika en daarmee een must go voor de wintersporter. Het gebied heeft 348 strak geprepareerde pistes, 43 liften, 8 funparken, een mini pipe en een super pipe waar elk seizoen vele professionele atleten te vinden zijn tijdens hun trainingen. In de afgelopen drie winterseizoenen zijn er extra restaurants gebouwd, oude liften vervangen door nieuwe en is de infrastructuur verbeterd om zo alle toeristen te kunnen faciliteren. De verbinding met het Canyons Resort zorgt voor een uiterst gevarieerd aanbod aan afdalingen. Hoewel het resort meer georiënteerd is op de gevorderde wintersporter, wordt de beginnende skiër en snowboarder niet aan z’n lot overgelaten. Zo kun je gratis met een gids op pad die je de Silver to Slopes Historic Mining Tour laat zien, een rustig toertje waar je ook nog eens iets van opsteekt.

Park City is het grootste skigebied van Utah
Park City is het grootste skigebied van Utah

4. Het luxe Deer Valley is uitgeroepen tot een van de beste skigebieden van Amerika

Deer Valley is een ski-only gebied, en dat betekent dat snowboarders niet toegestaan zijn. Het luxe resort prepareert haar 99 kilometer aan pistes twee keer per dag, zodat je zowel voor als na de lunch kan genieten van onverspoorde afdalingen. In Deer Valley hebben beginnende skiërs net zoveel mogelijkheden als gevorderde wintersporters. Van grote brede afdalingen tot perfecte buckel-pistes die omringd worden door prachtige restaurants, luxe accommodaties en sfeervolle barretjes. Als je dan toch in Utah bent, dan mag een bezoekje aan dit droomgebied eigenlijk niet ontbreken.

Utah
Deer Valley, een van de beste skigebieden in Amerika

5. Met Delta (KLM) vlieg je nu rechtstreeks en snel naar Salt Lake City

We begrijpen het: Amerika is niet om de hoek en de reis kan al snel een reden zijn om je bezoekje aan Utah uit te stellen. Maar wist je dat je nu met Delta Airlines (KLM) de hele winter directe vluchten kan boeken naar Salt Lake City Airport? En dat die vluchten niet langer duren dan een ritje met de auto naar Alpen? Bovendien ben je vanaf het moment dat je uit het vliegtuig stapt binnen twee uur in het hotel van een van de skigebieden. Alles is makkelijk te boeken en te ontdekken via de website wintersportutah.nl. Eenmaal aangekomen in het hotel geniet je vervolgens van een heerlijk drankje met zicht op de onweerstaanbare pistes van de Wasatch Mountains, een avontuur dat je nu met succes van je wishlist kan vinken. Check!

Wil je meer leuke inspiratie over wintersport in Utah opdoen? Kijk dan eens naar de leuke artikelen hieronder.

Eerder verschenen
Super skirondes: 4 Bergen Ski (Schladming)
Ook interessant
Wintersport napret: wassen, onderhouden en herstellen met Nikwax