banner

Ski lift Val ThorensIn de zomermaanden wordt er in de skigebieden altijd hard gewerkt en gebouwd. Accomodaties worden opgeknapt, er worden nieuwe hotels gebouwd en natuurlijk worden er ook skiliften gebouwd of vervangen. In Val Thorens wordt deze zomer een oude stoeltjeslift vervangen door een moderne 10-persoons gondel.

Het gaat om de Moraine lift uit 1991. (zie afbeelding) bij Plein Sud. De 14 miljoen euro kostende lift moet er voor zorgen dat skiërs en boarders die terug keren van een rondje “Trois Vallées” minder hoeven te wachten. Hou er daarom rekening mee dat het met name aan het einde van de dag erg druk kan zijn bij deze nieuwe skilift.

Plattegrond skigebied Val Thorens.

Hieronder staat een deel van de plattegrond van het skigebied van Val Thorens. De nieuwe lift wordt gebouwd bij de gele lijn.

Nieuwe lift in Val Thorens

Voor de liefhebbers: alle details op een rij

Liftsysteem: 10 persoonsgondel (Doppelmayr)
Gereed: November 2017
Capaciteit: 2.800 Personen / uur
Snelheid: 6 Meter/ seconde
Duur: 6 Minuten 50 Seconde
Hoogte Dalstation: 2.350 meter boven zeeniveau
Hoogte Bergstation: 2.816 meter boven zeeniveau
Hoogteverschil: 466 meter
Aantal gondels: 76
Investering: 14 miljoen euro

Over Val Thorens.

Val Thorens, of liefkozend ‘Valtho’ genoemd is het populairste skigebied in Frankrijk onder Nederlanders. Het hooggelegen skidorp lijkt soms wel een Nederlandse enclave in de Franse Alpen. Vanwege de hoogte en de aanwezigheid van de gletsjer is het een hele sneeuwzekere bestemming. Valtho maakt onderdeel uit van het reusachtige skigebiede ‘Les Trois Vallées’. Hiertoe horen ook de naburige dorpen: Les Menuires, Meribel en Courchevel. In totaal omvat dit skigebied ruim 600 kilometer (!) aan pistes.

Val Thorens heeft geen oude dorpskern. Het skidorp is puur voor het toerisme gebouwd en er staat vooral veel hoogbouw. Er zijn veel appartementen te vinden, die weliswaar erg klein zijn, maar ook goed betaalbaar.

Het skiseizoen in Val Thorens loopt van eind november tot begin mei. Het skiseizoen 2017-2018 begint op 18 november.

De jaarlijks georganiseerde Dutch Week is één van de hoogtepunten van het skiseizoen. In die week nemen de Nederlanders letterlijk het dorp over. Er worden feesten en clinics georganiseerd. En het dorp is één grote oranje massa.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
De leukste kleine webshops voor skigear
Ook interessant
Review Lowa Lady Light GTX wandelschoenen