In Snow Space Salzburg wordt op dit moment hard gewerkt aan de bouw van de Panoramalink. Deze nieuwe gondel moet vanaf komende winter gaan zorgen voor de verbinding tussen de skigebieden van Wagrain en Kleinarl. De bouwwerkzaamheden verlopen tot dusverre volgens plan. Inmiddels is de bouw zelfs al zo ver gevorderd dat er een eerste proefrit gemaakt is. Gelukkig ging alles goed. Niks lijkt de officiële opening van de nieuwe lift op 5 december 2020 nog in de weg te staan.

Panorama link: lift met geweldig uitzicht

De nieuwe verbindingslift tussen Wagrain en Kleinarl krijgt de naam; ‘Panoramalink’. Tijdens het 1o minuten dat je in de lift zit, heb je namelijk een prachtig uitzicht op de omliggende bergen. Zo heb je onder meer goed zicht op het indrukwekkende Hochkönig massief. Wil je weten hoe het er ongeveer uit gaat zien? Kijk dan alvast naar de foto hieronder. Deze geeft je een idee van het uitzicht.

En zo zien de gondels er uit…

Hoewel de gondels nog niet officieel gepresenteerd zijn, heeft Snow Space Salzburg op haar Facebook pagina toch al een tipje van de sluier opgelicht. Bijna alle gondels zaten verborgen onder een witte hoes, maar op een foto zagen we toch de nieuwe gondel. Deze moeten vanaf komende winter plaats bieden aan tien personen. Door de grote ramen is het uitzicht straks fantastisch.

Ondanks de coronacrisis werd er toch gebouwd

Eerder dit jaar berichtten wij nog dat de bouw van de nieuwe liften door de coronacrisis was uitgesteld. Onderdelen konden niet worden geleverd en er mocht niet worden gebouwd. Afgelopen zomer besloot men om toch te gaan bouwen. Het ziet er nu naar uit dat de nieuwe lift in december open gaat. De officiële opening van de verbindingslift tussen Wagrain en Kleinarl is vastgesteld op 5 december 2020.

De nieuwbouw van de nieuwe Flying Mozart gondel werd wel een jaar doorgeschoven. Deze staat nu voor komende zomer op de planning.

Over de Panorama Link

De Panorama Link zorgt straks voor een verbinding tussen het bergstation van de Flying Mozart en het bergstation van de Lumberjack shuttle in Kleinarl. Door de komst van de nieuwe Panorama Link ontstaat een aaneengesloten skigebied van meer dan 200 pistekilometer. Daarmee is het dan het grootste aaneengesloten skigebied van Ski amadé. Alleen het stuk tussen skigebied Flachauwinkl en Zauchensee moet dan nog met de bus worden afgelegd.

Details Panorama Link

Voor de liefhebbers hebben we hieronder de details van de Panorama Link op een rij gezet:

Liftsysteem: 10-persoons gondel.
Gereed: december 2020.
Capaciteit: 2.000 personen / uur.
Snelheid: 6 meter/ seconde.
Duur: 9 minuten en 30 seconden.
Hoogteverschil: 897 meter.
Lengte: 3.102 meter.
Aantal gondels: 160.
Investering: circa 13 miljoen euro.

Heb jij je wintersport al geboekt?

Het begin van de herfst is voor veel wintersporters hét moment om hun wintersport te gaan boeken. Wanneer je er op tijd bij bent, dan weet je zeker dat je nog een mooie accommodatie kunt vinden in Flachau of Wagrain. De meeste Nederlandse reisorganisatie hebben inmiddels hun wintersport aanbod online gezet. We zagen al een aantal mooie wintersport aanbiedingen voorbij komen. Hieronder hebben we er een aantal in Snow Space Salzburg geselecteerd:

En natuurlijk kan je ook altijd even kijken op booking.com. Zij hebben maar meer dan 300 accommodaties in Flachau en Wagrain die je direct kunt boeken.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Ontmoet de 3 oudste skiërs ter wereld
Ook interessant
Zwanger op wintersport? Zo geniet je maximaal van je ‘babymoon’