De start- en landingsbaan van vliegveld Salzburg is de afgelopen weken flink onder handen genomen. De luchthaven was vanaf 24 april 2019 gesloten voor de renovatie. Hierbij zijn de startbaan en landingsbaan voorzien van een nieuwe laag asfalt en moderne duurzame, LED verlichting. De oude 2.750 meter lange landingsbaan lag er al sinds de jaren ’60. Deze was vanwege slijtage aan vervanging toe.

Vanwege de renovatie was de vliegveld Salzburg vijf weken lang gesloten. We gaan er vanuit dat de laatste twee dagen van de renovatie volgens planning zullen verlopen. In dat geval vertrekt het eerste vliegtuig vanaf de gerenoveerde landingsbaan op 29 mei om 7:00 naar Frankfurt.

Nieuwe LED-verlichting (Foto: salzburg-airport.com)

Feiten en cijfers renovatie vliegveld Salzburg

Voor de liefhebbers hebben we hieronder een paar opmerkelijk feiten en cijfers over de renovatie van het vliegveld op een rij gezet. De afgelopen weken werkten iedere dag 200 tot 250 bouwvakkers aan de verbouwing van vliegveld Salzburg. Voor de renovatie leverden 80 tot 100 vrachtwagens iedere dag materialen aan. Daaronder:

  • 115.000 ton asfalt (dagelijks waren 20 walsen en 8 asfalteermachines aan het werk)
  • 140 km hoogspanningskabel
  • 45 km elektrische bekabeling (laagspanning)
  • 16 km flexibele kabelbuis.
  • 1.000 LED lampen

Overige gegevens renovatie vliegveld Salzburg

  • eerste werkdag: 24 april 2019.
  • laatste werkdag: 28 mei 2019 (volgens planning).
  • kosten renovatie: 30 – 32 miljoen euro.
wals op vliegveld salzburg
Foto: salzburg-airport.com

Over vliegveld Salzburg

Het vliegveld van Salzburg is de op één na grootste luchthaven van Oostenrijk. Afgelopen jaar vlogen ruim 700.000 passagiers van- en naar dit vliegveld. Vanuit Nederland kan je alleen in de winterperiode (eind december tot eind maart) op vliegveld Salzburg vliegen. Je kunt in deze maanden vanuit Amsterdam, Rotterdam of Eindhoven naar Salzburg vliegen. Vertrektijden en kosten voor het vliegen naar Oostenrijk via Salbzurg zijn te vinden op website van Transavia.

In de omgeving van vliegveld Salzburg liggen een aantal mooie skigebieden. Overweeg je een wintersport met het vliegtuig naar de omgeving van Salzburg? Lees dan ons artikel: 6 leuke skigebieden in de buurt van Salzburg. In dit artikel hebben we skigebieden op maximaal een uur rijden vanaf het vliegveld verzameld. Van elk skigebied geven we een korte omschrijving en handige tips voor het vinden van accommodatie.

Wat kost een vliegticket naar Oostenrijk

 

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Livebeelden: het sneeuwt in Oostenrijk (29 mei 2019)
Ook interessant
Bijzondere wintersportverhalen: In Fiss had ik de beste tijd van mijn leven